Facebook Pixel

13 alimente care scad colesterolul

13 alimente care scad colesterolul

Puteți să vă protejați de problemele cu sistemul cardiovascular și scădeți colesterolul prin consumul de alimente care elimină colesterolul din organism.

Frunze

Varza, ca și spanacul, este bogată în luteină. Luteina este foarte bună la scăderea colesterolului din lipoproteinele cu densitate scăzută și la prevenirea formării sale ulterioare. În plus, frunze de varză – sursă bună de fibre. Smoothie din frunze de varză – un început excelent în lupta pentru sănătate.

Făina de ovăz

Asociația Americană a Inimii recomandă consumul de fulgi de ovăz pentru a reduce colesterolul. Fibrele din fulgi de ovăz, ca un burete, absoarbe excesul de colesterol și le elimină din organism. 1 bol de fulgi de ovăz gata preparat conține 4 g de fibre.

Mere

Mere, toată lumea știe că acestea sunt foarte utile. Conțin polifenoli, fibre și sunt bogate în fier. Polifenolii îndeplinesc funcția de antioxidanți în organism, iar fibrele de mere care conțin pectine sunt deosebit de bune la eliminarea colesterolului. 1 măr pe zi – și obții 4,4 g de fibre.

Usturoi

Secretul usturoiului – alicină, o substanță care se formează în timpul distrugerii mecanice a celulelor sale. Usturoiul își datorează mirosul unic allicinei. Interacționează cu celulele roșii din sânge și elimină colesterolul din organism.

Ciocolata neagră

Ciocolata conține procianidine (o subspecie de bioflavonoide), care sunt antioxidanți puternici și elimină eficient colesterolul. Desigur, ar trebui să fii moderat și să nu abuzezi de această delicatețe.

Spanac

Spanac este la acele produse care aduc numai beneficii. 100g spanac contine: 11g luteina, 558mg potasiu, vitamina A zilnic (5000 UI), 46% vitamina C zilnic, 19% magneziu, 15% fier si bineinteles fibre.

Avocado

Acidul oleic conținut în avocado crește colesterolul din lipoproteine de înaltă densitate – colesterol util și, în același timp, scade nivelul total de colesterol din organism. În plus, avocado – o sursă bogată de potasiu și fibre.

Ceai verde

О ceaiul verde este adesea menționat ca o sursă de antioxidanți și ca un mijloc de prevenire a cancerului. De asemenea, această băutură scade în mod eficient colesterolul – datorită bioflavonoidelor și anume catechinelor. 200 ml de ceai verde conțin 266 mg de bioflavonoide.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.