Facebook Pixel

15 alimente bogate în calciu, dintre care multe nu sunt lactate

15 alimente bogate în calciu, dintre care multe nu sunt lactate

15 cele mai faimoase și accesibile alimente bogate în calciu:

1. Semințe.

Semințele de chia, mac, susan și țelină sunt bogate în calciu, care este energizant și excelent pentru oase, dinți și alte organe. De exemplu, 1 lingura. o lingură de semințe de mac conține 126 mg de calciu. De asemenea, sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase. Semințele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3. 1 st. o lingură de semințe de susan conține 9% calciu și alte minerale, inclusiv cupru, fier și mangan.

2. Brânză

Majoritatea brânzeturilor sunt surse excelente de calciu. Parmezan 331 mg - contine 28 g calciu. Și brânzeturile moi precum brie tind să rețină doar 52 mg din acest mineral. Multe tipuri de brânză, cum ar fi brânza de vaci, conțin multe proteine. Și brânzeturile tari învechite au un conținut scăzut de lactoză, ceea ce face mai ușor pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Un studiu recent a confirmat că consumul unei porții de brânză pe zi reduce riscul de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, rețineți că brânza plină de grăsime are un conținut ridicat de grăsimi și calorii, precum și sodiu, din care cantități mari pot provoca reacții alergice. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că organismul absoarbe mai bine calciul din produsele lactate decât din alimentele vegetale.

3. Iaurt

Acest produs gustos este o sursă excelentă de calciu. Multe tipuri de iaurt sunt bogate în bacterii vii (probiotice), care sunt importante pentru funcționarea tractului gastrointestinal. De exemplu, 245 g de iaurt obișnuit conține 30% calciu, precum și fosfor, potasiu și vitaminele B2 și B12. În plus, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi este și mai bogat în calciu. Dar iaurtul grecesc - diferă prin conținutul de proteine, dar are mai puțin calciu decât în orice alt iaurt. Oamenii de știință au confirmat că iaurtul îmbunătățește procesele metabolice și este esențial pentru multe diete. Persoanele care au băut cel puțin un pahar de iaurt pe zi au avut un indice mai scăzut de diabet de tip 2 și boli de inimă.

4. Sardine si somon la conserva

Sardele și somonul conservat sunt alimente bogate în calciu, datorită oaselor de pește. De exemplu, o cutie de sardine care cântărește 92 g conține 35% calciu, iar 385 g de somon conservat cu oase dintr-un macronutrient este puțin mai puțin. În plus, acest pește gras bogat în calorii conține proteine de înaltă calitate și acizi grași omega-3, care sunt buni pentru inimă, creier și piele. De asemenea, este de remarcat faptul că sardinele și somonul au niveluri mai mari de seleniu, un mineral care curăță organismul de toxine și metale grele.

5. Fasole și linte

Leguminoasele sunt un produs vegetal util și valoros, bogat în fibre, proteine și microelemente. De asemenea, se laudă cu cantități mari de fier, zinc, folat, magneziu și potasiu. De exemplu. 172 g de fasole fiartă conțin 24% calciu. Dar multe soiuri de fasole și linte conțin mai puțin. În plus, studiile arată că fasolea poate ajuta la reducerea nivelului de „rău” Colesterolul LDL și reduce riscul de diabet de tip 2.

6. Migdale

Din toate  tipurile de nuci, migdalele sunt una dintre cele mai sănătoase și bogate în calciu, deoarece 22 de bucăți conțin 8% din acest mineral. De asemenea, migdalele oferă organismului fibre, grăsimi sănătoase și proteine. În plus, sunt o sursă excelentă de magneziu, mangan și vitamina E. Utilizarea periodică a acestuia în alimente ajută la reducerea tensiunii arteriale, la normalizarea greutății și la alți factori care contribuie la boli metabolice.

7. Proteina din zer

Proteine din zer  – este un concentrat de proteine globulare. Se obține din zer, care este o sursă indispensabilă de proteine și aminoacizi. Produsul umple rapid organismul cu necesarul de proteine de mare valoare, deoarece este usor de digerat si are calitati metabolice bune. Datorită capacității unice a aminoacizilor, este capabil să producă energie, să normalizeze greutatea și să controleze nivelul de glucoză din sânge.  Dacă sunteți interesat să încercați proteinele din zer, puteți găsi cu ușurință multe opțiuni care sunt prezentate în magazinul nostru online Biotus. Interesant este că o lingură de proteină din zer conține 20% calciu.

8. Spanac, broccoli și alte verdețuri cu frunze verzi

Legumele cu frunze sunt incredibil de sănătoase, iar unele dintre ele pot fi chiar bogate în calciu. Majoritatea acestui mineral în spanac, conopidă și broccoli. De exemplu, 190 g de conopidă conțin 266 mg de calciu, ceea ce reprezintă o pătrime din cantitatea necesară pe zi. Cu toate acestea, spanacul trebuie folosit cu moderație datorită conținutului său ridicat de oxalați, care sunt dăunători sănătății.

9. Rubarbă

Gustul acru al rubarbei poate spune despre acizii organici pe care îi conține - malic, citric, oxalic și succinic, precum și alte substanțe utile.  Fibre alimentare solubile și insolubile. Rubarba este bogată în fibre alimentare solubile și insolubile și bogată în vitamina K, care ajută la o digestie mai bună. Este posibil ca calciul din rubarbă să nu fie complet absorbit, dar cantitatea este suficient de mare pentru a obține suficient din acest mineral.

10. Alimente îmbogățite cu macro și microelemente Există o altă modalitate de a obține calciu din alimente. Multe tipuri de cereale gătite cu lapte contribuie la absorbția 100% a calciului. Dar rețineți că organismul nu va putea absorbi tot calciul deodată, cel mai bine este să îl împărțiți în porții și să îl mâncați pe tot parcursul zilei. În plus, făina de grâu și porumb sunt, de asemenea, îmbogățite cu calciu. De aceea, unele pâini, tortilla și biscuiți sunt bogate în acest mineral. Puteți afla despre beneficiile oricărui produs citind eticheta pentru a afla mai detaliat câte macro și microelemente conține.

11. Amaranth

Amaranth - are valoare nutritivă mare și proprietăți medicinale. Este o sursă sigură de acizi grași polinesaturați omega-3, acid folic, vitamine A, D, E și minerale, inclusiv mangan, magneziu, fosfor și fier. Semințele și frunzele de amarant sunt foarte hrănitoare și conțin peste 28% calciu.

12. Edamame și Tofu

La gătit se folosesc boabele de soia edamame tinere. Deși păstăile sunt încă verzi și fragede, ele sunt adăugate la diverse feluri de mâncare de către locuitorii din Japonia, Coreea și China. Fasolea conține omega-3, fibre, vitamine B și acid folic. Dar mai ales, edamame este apreciat pentru calciu, care în 155 g reprezintă 10% din mineral, ceea ce este normal.

Brânză Tofu - ușor de făcut acasă și conține, de asemenea, suficient calciu, ½ sticla, poti obtine pana la 86% calciu.

13. Băuturi fortificate

Chiar dacă nu bei lapte, poți obține calciu din băuturi nelactate. 240 ml de lapte de soia conțin 30% calciu și la fel de multe proteine ca în laptele de vaca. Alte tipuri de lapte pe bază de nuci și semințe pot fi fortificate la niveluri și mai mari. Cu toate acestea, calciul poate fi obținut chiar și din sucul de portocale. 240 ml de suc furnizeaza pana la 50% calciu.

14. Fig

Smochinele uscate sunt bogate în antioxidanți, fibre, proteine, săruri minerale și alte vitamine și minerale benefice. Conține mai mult calciu decât alte fructe uscate. De fapt, 28 g de smochine uscate pot oferi 5% calciu. În plus, smochinele sunt bogate într-o cantitate decentă de potasiu și vitamina K.

15. Lapte

În mod natural, laptele și produsele lactate sunt cele mai bune și mai accesibile alimente care conțin suficient calciu. După ce ai băut 240 ml lapte de vacă, poți obține 27& ndash; 35% calciu, în funcție de faptul că este întreg sau degresat. Iar calciul din produsele lactate este bine absorbit. În plus, laptele este o sursă bună de proteine, vitamina A și vitamina D. Laptele de capră este o altă sursă excelentă de calciu, oferind 32% calciu la 240 ml de lapte.

Ieșire

Îți poți satisface cu ușurință nevoile de calciu diversificându-ți dieta. Magazinul online Biotus te va putea ajuta in alegerea produselor de sanatate necesare. Mai mult, luând o cantitate suficientă de calciu, puteți îmbunătăți cu ușurință coagularea sângelui, puteți crește flexibilitatea articulațiilor și elasticitatea musculară și puteți evita dezvoltarea osteoporozei și căderea părului. Deoarece acest mineral util este excretat rapid din organism, trebuie reînnoit în mod constant. 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.