Facebook Pixel

reguli pentru a mânca cu răceală

reguli pentru a mânca cu răceală

Pentru a depăși mai repede infecția, merită să folosiți toate mijloacele disponibile: medicamente antigripale, vitamine și alimentație adecvată. Bolile virale nu sunt inofensive: dacă nu sunt prevenite la timp, acest lucru poate duce la complicații și vă poate afecta sănătatea.

 

Bea-ți vitaminele

 

Pentru prevenire, precum și în timpul bolii, trebuie să saturati corpul cu vitamine — aceasta va ajuta la întărirea sistemului imunitar și la creșterea apărării organismului. În special, merită să acordați atenție unor astfel de vitamine precum: C, A, E, B3, B6 și D. Deoarece majoritatea produselor saturate cu aceste vitamine nu sunt disponibile iarna, este mai bine să cumpărați complexe vitamine-minerale. Acestea vor ajuta la menținerea nivelului corect de vitamine din organism.

 

Adăugați alimente antimicrobiene în dieta dvs.

 

Usturoiul este un bun agent antimicrobian. În doze mici, aduce beneficii sistemului imunitar, deoarece conține alicină, care are efect bactericid.

 

Omiteți alimentele prăjite, picante și sărate

 

Când ești bolnav, limitează-ți dieta la alimente prăjite, picante și sărate, deoarece acest lucru agravează mucoasa deja inflamată a căilor respiratorii și crește umflarea acesteia. Nu supraîncărcați stomacul cu alimente grele, în această perioadă are nevoie de alimente ușor digerabile, și de preferință în porții mici.

 

Nu uitați să beți multe lichide

 

Una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa rapid de răceli este regimul corect de băut. În timpul bolii, merită să bei cel puțin 2,5 litri de lichid pe zi. Acest lucru va hidrata membranele mucoase ale tractului respirator și va reduce concentrația de toxine din organism. Trebuie luată în considerare și temperatura lichidului. Dacă aveți dureri în gât, atunci băutura trebuie să fie caldă pentru a nu deteriora membrana mucoasă iritată a gâtului. Dacă curge nasul sau frisoane — o băutură caldă ar fi o alegere excelentă.

 

Dacă folosiți aceste câteva lucruri simple în timpul la rece, corpul tău va putea rezista mai bine la viruși și te vei recupera mai repede.
Conţinut
  • Bea-ți vitaminele
  • Adăugați alimente antimicrobiene în dieta dvs.
  • Omiteți alimentele prăjite, picante și sărate
  • Nu uitați să beți multe lichide
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.