Top 5 sfaturi pentru a-ți menține părul sănătos iarna

Top 5 sfaturi pentru a-ți menține părul sănătos iarna

Temperatura scăzută, aerul uscat într-o cameră încălzită, pălăriile și lipsa vitaminelor sunt principalele motive pentru pierderea frumuseții sănătoase a părului. Iată câteva sfaturi care vor ajuta cu adevărat la îmbunătățirea situației.

 

Părul are nevoie de vitamine

 

Aportul de vitamine și sănătatea părului sunt foarte strâns legate. Mai ales iarna. La urma urmei, tocmai în această perioadă a anului organismului nostru îi lipsesc atât de mult. Prin urmare, merită să ne gândim la preparatele auxiliare care vor satura corpul cu substanțe utile. Puteți alege singur un tonic complex multivitaminic, bogat în diverse minerale și oligoelemente. De asemenea, merită remarcat complexe speciale de vitamine, sunt numite și vitamine de frumusețe. Aceste suplimentele de vitamine vor avea un efect benefic nu numai asupra părului, ci și asupra creșterii bune a unghiilor și sănătății pielii.

Iarna, părul nostru are nevoie în special de acizi grași polinesaturați utili pentru întregul organism, cum ar fi omega-3, calciu, zinc . Ei sunt cei care protejează părul de efectele adverse.

 

 

Îmbunătățiți alimentarea cu sânge a scalpului

 

În timpul sezonului rece, vasele noastre de sânge se îngustează, iar pielea nu primește substanțele de care are nevoie, care ar trebui să fie livrate împreună cu sângele și limfa. Din această cauză, rădăcinile părului slăbesc, ceea ce, la rândul său, duce la căderea părului. Schimbările puternice de temperatură, de la rece la cald, au și un efect negativ asupra părului: devin mai subțiri, fragile și terne.

Pentru a evita toate acestea, există diverse masaje ale scalpului. De asemenea, îmbunătățește circulația sanguină darsonval cu o duză specială sub formă de pieptene. Cu acest medicament, vei îmbunătăți aportul de sânge la bulbi, precum și sinteza proteinelor, care stimulează creșterea părului.

Hidratați-vă scalpul și părul

Pentru a proteja părul și pielea în timpul iernii, este important să restabiliți echilibrul hidric în organism: pe lângă vitamine, merită să beți mai multă apă. Umiditatea este, de asemenea, un factor important. Pe lângă umidificatorul de aer, puteți folosi multe mijloace diferite pentru hidratarea intensivă (măști, balsamuri, balsamuri).

Cu aceste produse, părul tău va fi mai fin, mai elastic și nu va fi încrețit de la pălărie. De regulă, produsele pentru păr conțin și vitaminele necesare care saturează părul cu oligoelemente esențiale.

Schimbați-vă produsele de îngrijire pentru iarnă

Îngrijirea de iarnă este diferită pentru toate tipurile de păr, deoarece părul și tipul de piele se pot schimba puțin în această perioadă. De obicei, iarna, parul devine uscat, casant, iar varfurile se despica mai repede. Prin urmare, merită să alegeți un șampon mai delicat și mai blând, cu cel mai neutru nivel de pH, precum și ingrediente naturale, fără coloranți, parabeni și siliconi. Iar după ce ți-ai spălat părul, mulți stiliști recomandă să folosești balsamuri, balsamuri reparatoare și hidratante.

Hrănește-ți părul cu seruri

Serurile vă permit să obțineți un efect rapid, deoarece conțin o cantitate imensă de ingrediente potrivite. Ele refac și vindecă părul mai repede, deoarece își protejează însăși structura.

O nutriție adecvată este, de asemenea, importantă pentru frumusețea și sănătatea părului. Introduceți alimente sănătoase (lapte, brânză de vaci, ouă, legume și fructe) în dieta dumneavoastră. Și, cel mai important, rețineți: sănătatea părului depinde de funcționarea corpului în ansamblu.

 

Conţinut
  • Părul are nevoie de vitamine
  • Îmbunătățiți alimentarea cu sânge a scalpului
  • Hidratați-vă scalpul și părul
  • Schimbați-vă produsele de îngrijire pentru iarnă
  • Hrănește-ți părul cu seruri
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.