caracteristici ale calciului pe care îl posedă

caracteristici ale calciului pe care îl posedă

1. Calciul joacă unul dintre rolurile principale în funcționarea organismului nostru.

Corpul nostru are nevoie de un aport zilnic de calciu pentru a îmbunătăți circulația sângelui și mobilitatea articulațiilor, pentru a întări mușchii și pentru a promova producția de hormoni. Calciul este esențial pentru procesarea și transmiterea informațiilor din creier către alte părți ale corpului.

Acest element important este implicat în menținerea sănătății dinților și oaselor, ajutând la întărirea și îngroșarea acestora. Oasele puternice sunt un rezervor de calciu pentru corpul nostru și dacă nu obțineți suficient mineral din dietă, corpul cu siguranță îl va lua din oase.

2. Organismul în sine nu produce sau sintetizează calciu, așa că îl putem obține din alimente sau îl putem lua suplimentar ca suplimente alimentare. 

Alimentele bogate în calciu sunt: lapte, brânză și iaurt

legume de culoare verde închis precum kale, spanac și broccoli, fasole albă, sardine,

pâine, cereale, produse din soia și suc de portocale.

3. Vitamina D este necesara pentru absorbtia calciului, fara prezenta acestei vitamine, mineralul nu va putea fi bine absorbit.

Vitamina D poate fi obținută din alimente precum somonul, gălbenușurile de ou, unele ciuperci și lapte.

Lumina soarelui este, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, pielea noastră o produce în mod natural atunci când este expusă la soare. Pielea închisă la culoare nu poate produce această vitamină. Prin urmare, persoanele cu pielea închisă la culoare sunt sfătuite să ia un plus de calciu.

4. Femeile au nevoie de calciu

Studiile arată că calciul poate ameliora simptomele sindromului premenstrual (PMS). Studiile au confirmat că administrarea suplimentară de calciu și magneziu poate reduce simptomele sindromului premenstrual și menopauzei.

Cum știm dacă corpul nostru primește suficient calciu? National Institutes of Health din Statele Unite recomandă ca adulții să ia până la 1000 mg pe zi. Iar pentru gravide, care alăptează și femeile peste 50 de ani, doza recomandată este de 1200 mg pe zi.

6. Lipsa de calciu duce de obicei la probleme de sănătate. Osteoporoza este o boală a vârstnicilor. Prin urmare, cercetătorii recomandă femeilor

luați calciu suplimentar. Adulții ar trebui să își mărească aportul de calciu pentru a evita dezvoltarea osteoporozei, fragilității și porozității oaselor. Osteoporoza este o apariție frecventă la persoanele în vârstă, în special la femei. Prin urmare, cercetătorii recomandă femeilor să consume suplimente de calciu. În plus, copiii au nevoie de calciu pe măsură ce cresc și se dezvoltă rapid. Iar acei copii care nu primesc suficient din acest mineral au întârziere în creștere și dezvoltare. 

 7. Luarea de vitamine cu calciu ajută organismul să îmbunătățească sănătatea. Nu toată lumea poate obține calciu, doar din alimente. Categoria persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză, vegani, vegetarieni și doar cei cărora nu le plac produsele lactate, este greu să obții calciu doar din alimentație. Iar aportul suplimentar de vitamine cu calciu dă cu siguranță rezultatul dorit.

Carb și citrat sunt cele mai recomandate două forme de calciu. Carbonat de calciu - mai comun și mai ieftin ca cost. Poate fi găsit în majoritatea medicamentelor. Dar citratul de calciu se ia indiferent de aportul alimentar. Cel mai adesea, este prescris persoanelor în vârstă, deoarece se absoarbe chiar și cu aciditatea scăzută a sucului gastric.

8. Prea mult calciu are un efect nedorit.

Este foarte important să vă luați corect vitaminele și mineralele. În general, prea mult calciu are efecte secundare. Acestea pot varia de la ușoare (constipație, gaze și balonare) la mai severe (formarea de pietre la rinichi). În plus, mineralul interferează cu absorbția altor nutrienți și medicamente. Consultați-vă medicul înainte de a lua acest oligomineral.

 În cazuri rare, excesul de calciu determină o acumulare în sânge, o afecțiune numită hipercalcemie .

Totuși, în ciuda avertismentelor, calciul este esențial pentru sănătatea generală Găsiți mediul fericit pentru a oferi organismului acest macronutrient esențial.

Revista medicală de Natalie Butler, RD, LD, 16 mai 2016- Autor Summer Fanous

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.