Facebook Pixel

moduri de a obține vitamina D fără lumina soarelui

moduri de a obține vitamina D fără lumina soarelui

9 moduri de a obține vitamina D fără lumina soarelui

Vara pentru a obține doza zilnică de vitamina D, este suficient să stăm la soare 10-15 minute. Cu toate acestea, din octombrie până în martie, soarele de la latitudinile noastre strălucește într-un asemenea unghi încât lumina soarelui este împrăștiată prea mult, iar corpul uman nu este capabil să producă suficient pentru aceasta Vitamina D. Vestea bună este că vitamina D poate fi obținută și din alimente. Deci, 10 alimente care conțin vitamina D (doză zilnică de 400-600 UI).

Campignon

100 g de ciuperci conțin o doză zilnică de vitamina D. De asemenea, este recomandat să le țineți la soare înainte de a găti ciupercile. Vitamina D va fi apoi absorbită mai bine.

Somon

Somon – campion la conținutul de vitamina D. 1 oz (28,3 g) de carne proaspătă de somon conține 100 UI de vitamina D. 6 oz de somon conservat (169,8 g) - 323% din valoarea zilnică a vitaminei D.

Stridii

6 stridii – și jumătate din necesarul zilnic vitamina D furnizat .

Halibut

3 oz (84,9 g) conține 254% din Valoarea zilnică de vitamina D.

Creveții

6 oz oferă 64% din valoarea zilnică de vitamina D. Și, după cum știe toată lumea, există un număr infinit de moduri de a prepara această delicatesă.

Cod

6 uncii de cod conțin 18% din valoarea zilnică a vitaminei D. Codul are o aromă suficient de blândă care se potrivește bine cu multe alimente.

Ouă

1 ou (albuș și gălbenuș) conține 4% din doza zilnică de vitamina D.

Brânză

1 uncie de brânză elvețiană acoperă 3% din necesarul zilnic, parmezan și ndash; 2%, cheddar – 1%.

Alimente fortificate

Laptele fortificat, laptele de soia și tofu sunt de asemenea suplimentare. surse de vitamina D. Dacă dintr-un motiv oarecare nu mâncați pește, aceste produse vă vor ajuta să vă refaceți rezervele de vitamina D. 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.