Facebook Pixel

Alternative de tratament pentru menopauză

Alternative de tratament pentru menopauză

Cohosh negru

Cohoshul negru este unul dintre cele mai populare și mai bine studiate remedii naturale pentru femeile care nu doresc să utilizeze terapia de substituție hormonală sau antidepresive pentru a trata simptomele menopauzei.

Cohoshul negru este derivat dintr-o plantă din familia buttercup și a fost folosit de secole în tratamentul pe bază de plante pentru menopauză. Astăzi, este disponibil sub mai multe forme: capsule, tablete sau pulbere.

Se crede că acționează ca serotonina în creier. Efectele sale includ reducerea sentimentelor de depresie și reglarea temperaturii corpului.

Conform surselor științifice de la  Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrală (NNCIH), fost Centrul Național pentru Medicină Complementară și Alternativă, cercetarea până în prezent rămâne slab susținută. În general, eficacitatea Black Cohosh ca tratament de încredere pentru menopauză nu a fost încă demonstrată.< /span>

Vitamina D

Vitamina D este o vitamină importantă pentru reînnoirea oaselor, creșterea normală a celulelor și echilibrul hormonal, care este foarte importantă pentru femei în timpul menopauzei.

Vitamina D este adesea numită „vitamina soarelui”, deoarece corpul nostru o produce atunci când este expus la lumina soarelui.

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, capacitatea lor de a absorbi vitamina D scade, ceea ce crește riscul pierderii densității osoase și necesitatea de a include vitamina D în dietă.

Pentru a obține doza zilnică recomandată de 600 de unități internaționale (UI), trebuie să mergeți pe jos timp de 15-20 de minute. Înainte de a ieși, asigurați-vă că purtați protecție solară și o pălărie pentru a vă proteja pielea.

Dacă plouă sau nu poți ieși afară, ia o vitamină a soarelui sub formă de capsule.

De asemenea, este important să vă umpleți farfuria cu alimente care conțin cantități mari de vitamina D. Aceste alimente includ sardine, ton, somon sălbatic, produse lactate fortificate și ouă.

Sânătoarea

Printre cele mai populare plante medicinale folosite pentru schimbările de dispoziție la menopauză, tulburările de somn, depresia și anxietatea, sunătoarea este folosită de multe decenii și în multe țări din întreaga lume.  Frunzele și florile obținute din planta cu flori sălbatice Hypericum perforatum sunt colectate și uscate, iar apoi pot fi preparate în ceai sau luate sub formă de tablete sau lichide.

Cercetarea științifică confirmă că sunătoarea este eficientă în tratarea formelor severe și ușoare de depresie.

Asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de a începe să luați sunătoare, deoarece poate interacționa cu alte medicamente și poate avea reacții adverse foarte grave.

Ginseng

Ginsengul este o plantă pe care multe popoare (chinezi, coreeni și nativi americani) au folosit-o ca remediu timp de cinci mii de ani.  Planta a fost folosită ca adaptogen și „energetic” de mii de ani, și, de asemenea, pentru ameliorarea simptomelor menopauzei: oboseală, anxietate și stres.

Puteți lua ginseng în diferite forme, inclusiv ceai, pudră și extract.

Metode alternative

Un medic cu experiență vă poate ajuta să decideți asupra unui tratament alternativ pentru simptomele menopauzei. Acest lucru este valabil mai ales dacă intenționați să luați plante sau suplimente.

Sănătatea excelentă și condiția fizică joacă un rol important în reducerea simptomelor. Acestea includ: exerciții fizice, yoga, acupunctură, alimentație adecvată.

Yoga

S-a dovedit și confirmat de mult timp că yoga poate reduce iritabilitatea și depresia cauzate de menopauză. Femeile susțin că tehnica yoga de relaxare și întindere ajută la stabilizarea stării de spirit, îmbunătățind starea generală de bine.< /p >

Încercați yoga o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține cele mai multe beneficii. După ce învățați elementele de bază, vă puteți rezerva ceva timp personal pentru a practica în confortul propriei case.

Acupunctură

Multe femei găsesc ameliorarea simptomelor menopauzei prin utilizarea acupuncturii. Beneficiile acupuncturii sunt doar rezultatul efectului placebo, dar cercetările au arătat că acupunctura poate fi o alternativă rezonabilă și o completare a terapiei hormonale pentru femeile care suferă de bufeuri.< /span>

Utilizarea acupuncturii cu alte tratamente alternative pentru simptomele menopauzei este justificată. 

Controlul respirației

Respirația profundă atentă, cum ar fi cea practicată în timpul yoga și al meditației, are un efect calmant asupra minții și poate atenua unele simptome de menopauză, cum ar fi anxietatea și bufeurile.

De îndată ce simțiți un bufe sau o grabă, pregătiți-vă. Începeți prin a inspira prin nas numărând până la patru. Țineți-vă respirația până când numărați șapte. Apoi expirați complet prin gură pentru a număra până la opt.  Încercați să finalizați acest ciclu de încă două ori repetând exercițiul.

Evaluare medicală Judith Marcin, MD.

8 ianuarie 2018 - Autoare Lisa Cappellon

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.