Facebook Pixel

Acid alfa lipoic ─ proprietăți benefice

Acid alfa lipoic ─ proprietăți benefice

Conținutul articolului:

Ce este acidul alfa lipoic? Proprietăți utile ale salvatorului universal de celule

Principalele proprietăți ale acidului alfa lipoic

Aplicarea acidului alfa lipoic în cosmetologie, sport

Acid alfa lipoic în alimente

Produse care conțin acid lipoic alfa și cum să le luați

Întrebări frecvente privind acidul alfa lipoic

Ce este acidul alfa lipoic? Proprietăți utile ale salvatorului universal de celule

Acidul alfa lipoic (ALA) este un acid organic, unul dintre cele mai importante componente ale sistemului de apărare antioxidantă al organismului uman. Este necesar organismului pentru buna funcționare a tuturor organelor și țesuturilor. Această substanță, în primul rând, joacă un rol important în metabolismul energetic, precum și în reglarea altor procese metabolice ale corpului uman - carbohidrați, lipide și proteine.

Putem spune cu siguranță că este un salvator natural al fiecărei celule vii. Acidul alfa lipoic are un efect foarte pozitiv asupra întregului organism.

Pentru a ne da seama cum să aplicați toate proprietățile sale benefice cu cel mai bun efect pentru sănătatea noastră, trebuie să îl cunoașteți mai bine. Să aflăm ce este acidul alfa lipoic? Ce rol joacă acesta în procesele metabolice complexe ale corpului nostru?

Utilitatea acidului alfa lipoic ca antioxidant pentru organismele vii

Antioxidanti naturali

O mulțime de boli (inclusiv cronice) se dezvoltă ca urmare a stresului oxidativ, a efectelor nocive ale radicalilor liberi agresivi asupra celulelor sănătoase ale organismului. În timpul acestui proces, radicalii liberi perturbă stabilitatea moleculară a celulelor, literalmente „furând” electroni din ele, ceea ce provoacă degenerarea sau deteriorarea țesuturilor și, de asemenea, contribuie la îmbătrânirea organismului în ansamblu.

 

Antioxidanții opresc această reacție donând electronul lor unei celule agresive, neutralizând-o astfel. Unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți în prezent de oamenii de știință este acidul alfa lipoic.

Acidul alfa lipoic este o substanță organică care se găsește în fiecare celulă a corpului uman. O astfel de versatilitate a apărut datorită faptului că este atât solubil în grăsime, cât și în apă, prin urmare tinde să pătrundă în orice țesut al corpului. Drept urmare, acest acid prezintă proprietăți antioxidante nu numai în exterior, ci și în interiorul celulelor. Este singurul dintre toți antioxidanții care pătrunde în țesutul creierului uman.

Acidul lipoic însuși funcționează ca un antioxidant și, de asemenea, ajută organismul să absoarbă mai bine alți antioxidanți și vitamine. Cu proprietățile sale unice, se poate lega cu ușurință și acționa împreună cu substanțele solubile în apă (vitamina C) și grăsimi (vitamina E), contribuind astfel la prevenirea deficienței acestora în organism. De asemenea, alți antioxidanți depind de participarea glutationului LPA, a coenzimei Q10 și a NADH (o formă de acid nicotinic).

Principalele proprietăți ale alfa. acid lipoic

Am aflat că acidul alfa lipoic este foarte important în procesele metabolice și reacțiile biochimice ale corpului nostru. Joacă unul dintre rolurile principale în conversia glucozei (se normalizează zahărul din sânge) în energie. Prin urmare, nu este surprinzător că acesta, având o mare varietate de proprietăți, este util pentru aproape fiecare organ. Să ne uităm doar la o mică parte din aceste proprietăți.

Principalele proprietăți ale acidului alfa lipoic

Susține bine funcțiile glandei tiroide, protejează organismul de radiații. Acidul alfa lipoic este util pentru ficat, deoarece îl protejează de acumularea de otrăvuri, diverse intoxicații, accelerează eliminarea toxinelor și a metalelor grele din organism.

Acest acid are o altă funcție bună, cantitatea zahărul din sânge scade sub influența sa, prin urmare, pentru prevenirea și tratamentul diabetului, este eficient să se utilizeze medicamente care conțin ALA.

În medicină, medicamentele cu acid alfa lipoic sunt din ce în ce mai folosite pentru prevenire și tratament:

 • alcoolism, precum și intoxicații ale organismului cauzate de acesta;
 • ateroscleroză;
 • Boala Alzheimer;
 • otrăviri cu substanțe chimice și organice, otrăvuri;
 • diabet zaharat;
 • patologii hepatice (hepatită, ciroză, degenerare grasă a țesuturilor);
 • glaucom, cataractă ;
 • scleroza multiplă;
 • tulburări ale sistemului nervos, afectarea nervilor;
 • în complexul tratamentului oncologic (pentru ameliorarea evoluției bolii). );
 • tulburări de memorie și atenție.

 

De asemenea, acum acidul lipoic este prescris ca un medicament suplimentar la principalele medicamente, pentru a neutraliza efectele secundare ale acestora asupra organismului care au apărut. după tratament.

p>

De asemenea, are un efect bun asupra sistemului nervos, reducând stresul emoțional și psihologic.

Rezultate bune și destul de eficiente ale utilizării acidului alfa lipoic în următoarele domenii:

 1. Pentru întărirea imunității;
 2. Pentru prevenirea diferitelor infecții și răceli;
 3. Pentru pierderea în greutate (în combinație cu zilnic rutina si alimentatie corespunzatoare).

La administrarea de medicamente care contin acest acid, acesta este usor absorbit in intestin. Cele mai mari acumulări ale sale se formează în celulele ficatului, rinichilor și inimii. Produsele de descompunere ai ALA sunt netoxice și sunt eliminate rapid din organism.

Utilizarea acidului alfa lipoic în cosmetologie, în sport

Datorită proprietăților sale excelente, acidul alfa lipoic este utilizat cu succes în cosmetologie. Rezervele noastre din această substanță scad odată cu vârsta, deoarece cantitatea de acid lipoic produsă în mod natural scade. Din această cauză, starea pielii se schimbă de-a lungul anilor și începe să îmbătrânească.

Cosmetice cu acid alfa lipoic

Acidul alfa lipoic din cosmeticele faciale are următoarele proprietăți benefice pentru pielea feței:

 • îmbunătățește și reglează metabolismul în celule;
 • acționează ca un antioxidant;
 • elimină ridurile în timp ce uniformizează pielea;
 • >reglează activitatea glandelor sebacee, care ajută la tratarea pielii cu probleme ale feței;
 • uniformizează tonusul feței datorită faptului că combate petele pigmentare, roșeața și îndepărtează inflamația de pe față;
 • îndepărtează cercurile de sub ochi .

Acidul lipoic, ca parte a produselor cosmetice faciale, acționează foarte eficient, și în același timp delicat. Prin urmare, poate fi folosit zilnic și pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, este recomandat să folosim des astfel de produse cosmetice vara, când efectul negativ al radiațiilor ultraviolete asupra pielii feței noastre crește. ALA ajută la protejarea pielii de acest lucru.

Acidul alfa lipoic se găsește cel mai adesea în următoarele produse cosmetice faciale:

 • creme și măști anti-îmbătrânire
 • produse cosmetice împotriva acneei și a inflamației pielii feței
 • creme din jurul pielii delicate din jurul ochilor
 • creme de protecție solară
 • măști și loțiuni după soare
 • seruri antirid etc.

În cosmetologie, acidul lipoic abia începe să ocupe poziții înalte în cosmetică. Capacitatea sa de a păstra tinerețea celulelor și, în consecință, a pielii noastre, a fost deja dovedită. Dar această abilitate nu a fost pe deplin explorată. Poate că în viitor, datorită acidului alfa lipoic, aceștia vor putea înțelege cum să oprească îmbătrânirea.

Utilizarea acidului alfa lipoic extern - în cosmetica facială, este eficientă. Dar astfel de produse cosmetice vor aduce cele mai bune rezultate în combinație cu aportul de complexe de vitamine sau suplimente. Acest lucru va ajuta pielea feței să rămână tânără și sănătoasă mai mult timp. Și, desigur, citiți întotdeauna instrucțiunile pentru orice medicamente și produse cosmetice.

Acid alfa lipoic pentru sportivi

Utilizarea acidului alfa lipoic pentru sportivi este foarte utilă și acum începe să câștige o poziție de lider.

Proprietățile acestei substanțe îi permit să accelereze procesarea lipidelor în organism, ceea ce ajută la reducerea depozitelor de grăsime în exces. Reduce producția de radicali grei, care sunt eliberați în timpul exercițiilor intense. Din acest motiv, este mai ușor pentru organism să crească și să se odihnească pe deplin.

 

Datorită proprietăților sale antioxidante, acidul alfa lipoic ajută proteinele să nu se descompună. Îndepărtează mai bine acidul lactic, care este eliberat în organism în timpul antrenamentului intens și a muncii fizice. Acest lucru vă permite să mențineți mai bine masa musculară.

Acidul alfa lipoic ajută organismul nostru să crească activitatea fizică, se pare că are mai multă forță, menținând în același timp performanța ridicată. Acest lucru este foarte important pentru sportivii profesioniști și pentru persoanele care fac sport.

Acid alfa lipoic în alimente

Alimente bogate în acid alfa lipoic

Acidul alfa lipoic este sintetizat în corpul uman cu ajutorul microflorei intestinale, este produs și de celulele interne ale corpului. Încă de la început și de-a lungul vieții, organismul o produce exact atât cât este necesarul pentru viață. Cu toate acestea, odată cu vârsta, concentrația sa în sângele nostru scade în continuare. Parțial, putem umple nevoia organismului de acid lipoic în mod natural, acesta se găsește în alimente.

Principalele surse de acid alfa lipoic din alimente:

 1. Produse de origine animală -
  • Carne de vită
  • Rinichi
  • Inimă
  • Ficat
 2. Fasole -
  • linte
  • mazăre
  • fasole
 3. Alimente verzi de origine vegetală -
  • spanac
  • varză
  • broccoli
  • mazăre
  • Vara de Bruxelles
  • toate legumele verzi

 

Acidul alfa-lipoic se găsește în cantități mici în:

cereale (în special hrișcă) ), banane, ouă, ciuperci, drojdie, nuci, orez și produse lactate.

Tabelul de mai jos oferă mai multe informații despre concentrația de acid alfa lipoic din unele alimente:

stil de masă ='lățime: 556px; înălțime: 555px;'>

Mâncare

(100g)

Conținut de acid alfa lipoic

>

(mg)

Vită (carne)

1, 50

Rinichi de vită

15

Ficat de vită

9

Carne de porc (carne)

0,75

Rinichi de porc

9

Ficat de porc

6

Inimă de vită

5

Inimă de porc

3,5

Spanac

2,5

Lapte

1, 6

Orez

1,2

Varză

0,9

Smântână

1,2

Cremă

1,2

Când alegeți o dietă bogată în acid alfa lipoic, priviți mai întâi activați cantitatea de carbohidrați complecși.

Cu toate acestea, chiar dacă luăm în considerare cantitatea de acid alfa lipoic produsă în mod natural de noi, și plus cea pe care o obținem din alimente, această cantitate nu este întotdeauna suficientă pentru o funcționare sănătoasă și armonioasă a organismului. Prin urmare, în Ucraina există o selecție mare de medicamente (suplimente) cu acid alfa lipoic pentru fiecare gust și cu o varietate de recenzii.

Preparate care conțin alfa. acid lipoic si modul de luat

Preparate cu acid alfa lipoic – contin substanta activa a acestui antioxidant, actionand asupra organismului, interactioneaza cu alte elemente biologic active din interiorul nostru. Prin urmare, utilizarea acidului lipoic poate modifica proprietățile farmacologice ale altor medicamente, crescând sau scăzând efectul acestora, ceea ce trebuie luat în considerare înainte de a lua acest supliment. Este întotdeauna important să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare a oricărui medicament.

Nu trebuie să uitați să vă consultați cu medicul dumneavoastră și, împreună cu el, discutați mai întâi doza de medicamente cu acid alfa lipoic de care aveți nevoie - cum sa luati corect acest supliment pentru a obtine ceea ce va doriti efectul terapeutic.

In momentul de fata, pe piata vitaminelor, alegerea acidului alfa lipoic in preparate este foarte diversa, este foarte usor sa le cumparati în Ucraina. Este posibil pe Internet, alegând medicamentul care vi se potrivește, faceți cunoștință cu recenziile multor utilizatori, citiți instrucțiunile pentru medicamentul care vă interesează. Deci veți cumpăra cel mai bun, în ceea ce privește raportul dintre rezultatul dorit, preț și calitate, medicament care conține ALA.

Toate medicamentele existente diferă de obicei în doza de ingredient activ acid alfa lipoic într-unul. comprimat - de la 25 mg la 600 mg. Acest lucru se datorează faptului că, pentru diferite scopuri de administrare, trebuie să luați diferite doze de acid alfa lipoic. Prețul medicamentului depinde de obicei de această doză.

Pentru a obține un efect tangibil din luarea unor astfel de medicamente și starea generală de bine, doza optimă poate fi de obicei:

▸ pentru prevenire scopuri - aproximativ 100-400 mg

▸pentru terapeutic poate fi 400-600 mg sau 600-1200 mg.

Este mai bine să discutați cantitatea de substanță activă pe zi cu un medic, deoarece nu a existat încă o indemnizație zilnică generală pentru o persoană. Cu siguranță, trebuie să o selectați individual. Depinde de starea de sănătate, activitatea fizică, starea psiho-emoțională, stresul mental și greutatea corporală.

Politica de preț a preparatelor cu acid alfa lipoic este foarte diversă. Cu cât ingredientul este mai activ într-o tabletă, cu atât medicamentul va fi mai scump. Dar pentru a economisi bani, cumpărarea unui medicament ieftin cu o doză de 25 mg într-o capsulă nu este profitabilă.

De exemplu, ți-a fost aleasă o doză zilnică de 600 mg. Cursul de admitere este de cel puțin o lună. Apoi 60 de capsule de medicament, mai ieftine ca cost, se vor termina mai repede și un borcan va dura aproximativ 6 zile. Și acest lucru este deja incomod și nu foarte profitabil.

Un borcan de acid alfa lipoic cu o doză de 600 mg/capsule. suficient pentru 60 de zile. Și trebuie să bei doar 1 capsulă pe zi - este convenabil și mai ușor să nu uiți să le iei la timp într-o zi.

Datorită ușurinței de utilizare și a efectului pozitiv rezultat, pacienții răspund foarte bine și medicii despre preparatele de acid alfa lipoic fabricate în SUA. Din această țară sunt produse o mulțime de astfel de medicamente și cu o varietate de compoziții.

Judecând după numeroasele recenzii pozitive, unul dintre cele mai cunoscute și eficiente medicamente cu acid alfa lipoic sunt medicamentele din Producătorul american Solgar (Solgar).

Producătorii americani prezintă o selecție diversă de medicamente pentru fiecare gust.

 1. Conform instrucțiunilor, compoziția medicamentelor cu acid alfa lipoic, pe lângă acidul în sine, include și excipienți suplimentari:
  1. stearat de magneziu
  2. celuloză vegetală
  3. celuloză microcristalină

Reprezentanții unor astfel de preparate care conțin numai acid alfa lipoic includ:

Preparate de la producătorul Solgar cu diferite cantități de ingredient activ -

ACID ALFA LIPOIC, SOLGAR, 200MG, 50 CAPSULE
ACID ALFA LIPOIC, SOLGAR, 200 MG, 50 CAPSULE
ACID ALFA LIPOIC, ACID ALFA LIPOIC, SOLGAR, 600 MG, 50 COMPRIMEACID ALFA LIPOIC, SOLGAR, 600 MG, 50 COMPRIME

Preparate cu acid alfa lipoic cu diferite cantități de ingredient activ de la alți producători -

ACID ALFA LIPOIC, BLUEBONNET NUTRITION, 100MG, 60 CAPSULEACID ALFA LIPOIC, BLUEBONNET NUTRITION, 100MG, 60 CAPSULE
ALFA- ACID LIPOIC, ACID ALFA LIPOIC, ENCAPSULE PURE, 100 MG, 60 CAPSULEACID ALFA LIPOIC, CAPSULE PURE, 100 MG, 60 CAPSULE

Preparate care conțin o combinație de acid alfa lipoic și un alt oligoelement activ sau vitamină:

COENZIMA Q10 ȘI ACID ALFA LIPOIC, NUTRI - NANO COQ-10 ACID ALFA LIPOIC, SOLGAR, 60 CAPSULECOENZIMA Q10 ȘI ACID ALFA LIPOIC NUTRI-NANO COQ-10 ACID ALFA LIPOIC, SOLGAR, 60 CAPSULE
ACID ALFA-LIPOIC ȘI SCORȚISOARĂ, SCORȚISOA ACID ALFA-LIPOIC, SOLGAR, 60 COMPRIMATE

Alți producători:

Medicamente care conțin acid alfa lipoic ca parte a unui complex de vitamine:

„ACIDACID ALFA-LIPOIC + BENFOTIAMINA, BENFOTIAMINA + ACID ALFA-LIPOIC, DOCTOR'S BEST, 150/300mg, 60 capsule
NUTRIENTI PENTRU NUTRIENTI DE LONGEVITATE, ENCAPSULARE PURE, 240 CAPSULENUTRIENTI DE LONGEVITATE, ENCAPSULARE PURE, 240 CAPSULE
SĂNĂTATEA PIELEI CU DMAE + ACID ALFA LIPOIC, PIELE ETERNĂ, SURSA NATURALE, 120 TABLETE SĂNĂTATEA PIELEI CU DMAE + ACID ALFA LIPOIC, PIELE ETERNĂ, SURSA NATURALE, 120 COMPRIME

Nu trebuie să uităm de compatibilitatea sau incompatibilitatea diferitelor medicamente, de exemplu, dacă intenționați să luați un supliment de acid alfa lipoic și orice alt medicament în paralel, fiți asigurați-vă că discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră.

Preparatele care conțin acid alfa lipoic ca substanță activă principală nu pot fi Eu beau în mod constant, asta poate duce la tulburări metabolice sau chiar să o opresc

În general, persoanele care au luat preparate cu acid alfa lipoic lasă recenzii bune. Toată lumea își îmbunătățește sănătatea și bunăstarea generală. Oamenii devin mai activi și mai sănătoși, organismul este curățat de multe substanțe nocive. Adesea, preparatele cu acid lipoic ajută la pierderea în greutate în exces, desigur, în combinație cu o dietă sănătoasă și antrenament.

Acum este posibil să cumpărați preparate cu acid alfa lipoic la Kiev sau Ucraina foarte rapid, ușor și la cel mai bun preț.Am luat în considerare, de exemplu, doar unele medicamente, există o gamă largă de ele și fiecare are propriile instrucțiuni de utilizare.

Pentru informații mai detaliate despre toate informațiile care vă interesează sau informații despre un anumit medicament, puteți contacta managerul de pe site-ul Biotus .

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Какие существуют противопоказания к применению альфа липоевой кислоты?

- Не рекомендуется принимать с железосодержащими препаратами, потому что альфа липоевая кислота имеет свойство связывать железо в организме.Также, нужно принимать АЛК не одновременно, а с разрывом в 2-3 часа с кальцием, цинком, магнием и витамином В12.

- Не назначается детям до 6 лет.

- Не рекомендуется людям с хроническими болезнями пищеварительного тракта в стадии обострения (гастрита, язвы).

- Нельзя принимать людям с непереносимостью отдельных компонентов препарата.

Можно ли принимать препараты альфа липоевой кислоты при беременности и в период кормления грудью?

Лучше обязательно проконсультироваться с врачом по этому вопросу, чтобы не было нежелательных побочных действий. Благодаря исследованиям доказали, что альфа липоевая кислота не оказывает негативного влияния организму матери, но безопасность для будущего ребенка пока до конца не изучена.

Можно ли принимать альфа липоевую кислоту с алкоголем?

Нет, нельзя принимать альфа липоевую кислоту с алкоголем. АЛК хуже усваивается, так как будет бороться с алкоголем и выводиться с продуктами переработки. Также, лучше в период лечения не принимать настойки, содержащие спирт.

Правда ли, что альфа липоевая кислота снижает аппетит?

Да, альфа липоевая кислота нормализует уровень сахара в крови, что способствует снижению аппетита. Плюс нормализуется обмен углеводов, за счет чего легче происходит процесс похудения.

Conţinut
 • Conținutul articolului:
 • Ce este acidul alfa lipoic? Proprietăți utile ale salvatorului universal de celule
 • Utilitatea acidului alfa lipoic ca antioxidant pentru organismele vii
 • Principalele proprietăți ale alfa. acid lipoic
 • Utilizarea acidului alfa lipoic în cosmetologie, în sport
 • Acid alfa lipoic în alimente
 • Preparate care conțin alfa. acid lipoic si modul de luat
 • Cumpărați acid alfa lipoic
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.