Facebook Pixel

Ai alergii?

Ai alergii?

Mai devreme sau mai târziu, mulți oameni se confruntă cu faptul că în corpul și corpul lor apar diverse schimbări, fie că sunt legate de vârstă sau pe fondul sănătății.
De exemplu, reacții alergice, după care începi să te restrângi în mâncare și alte plăceri.

Alergia este o reacție. a sistemului imunitar la o substanță străină, alergenii sunt produse, animale, schimbări de vreme, praf.  Acesta este un fel de reacție de protecție a sistemului imunitar atunci când se confruntă cu o amenințare necunoscută care vă poate dăuna organismului. Prin urmare, sistemul imunitar reacționează la acești factori nocivi, provocând o reacție sub formă de erupție cutanată, strănut, inflamație și alte simptome.

Ce cauzează alergiile ?
Mulți oameni de știință încă nu înțeleg de ce sistemul imunitar reacționează astfel la substanțele străine.
Alergiile pot fi genetice. Dar merită să știți că numai o susceptibilitate generală la o reacție alergică se transmite rudelor, iar alergiile specifice nu sunt transmise.

Tipuri de alergeni:

 • Animale de companie și insecte.

 • Mucegai, ciupercă, praf, puf.

 • Nuci, produse lactate, fructe de mare.

 • Mușcături de insecte.

 • Plante.

 • Alți alergeni , cum ar fi soiurile de latex și metal.

Simptomele alergice pot apărea sau nu. O persoană poate tolera cu ușurință o reacție alergică și pot apărea complicații. Iată o listă de simptome:

 • mâncărime

 • roșeață

 • pigmentare

 • lacrimi, curge nasul, tuse

Dacă observi modificări în corpul tău sau asupra corpului tău după ce ai mâncat un produs sau în contact cu un animal, cel mai probabil ai o alergie. Pentru un diagnostic mai detaliat, consultați un medic.

Ce sunt alergiile ?

 1. Alergia alimentară - apare după ce consumi ceva nou sau incompatibil cu produsul pentru corp. Poate provoca umflături, greață, oboseală, erupții cutanate.

 2. Alergii sezoniere - apare odata cu schimbarile vremii, in special cu raspandirea pufului si a altor praf. Se manifestă sub forma unui nas care curge, lacrimare, umflarea ochilor, strănut.  

 3. Alergii cutanate - când pielea intră în contact direct cu alergen, care provoacă dermatită, erupții cutanate, eczeme, mâncărimi, coșuri, inflamații și pete.

Este de spus că dacă începeți starea reacție alergică, puteți întâlni complicații ale acesteia, care pot pune viața în pericol. Un gât umflat poate duce la faptul că aerul nu va intra în corp și vei începe să te sufoci, ca urmare, îți vei pierde cunoștința. Mai întâi trebuie să identificați alergenul în sine și să preveniți cât mai curând posibil consecințe negative.
Anafilaxia este o reacție gravă la o alergie care are o serie de complicații. Orice alergen poate provoca această reacție, care poate fi însoțită de îngustarea căilor respiratorii, creșterea frecvenței cardiace, umflarea gurii și a gâtului.

span>
Metode de tratament

În orice caz , pentru a identifica agentul patogen, o călătorie la medic va fi inevitabilă, deoarece doar un specialist calificat va putea să dea o explicație exactă a reacției dumneavoastră, să efectueze un diagnostic detaliat și să prescrie tratamentul corect.
Adesea sunt prescrise antihistaminice - aceasta este o blocare care protejează receptorii de influența agenților patogeni alergici nocivi.

Primul lucru trebuie să faceți este să evitați alergenii: aruncați toate articolele care adună praf, revizuiți plantele care sunt în apartamentul dvs., ajustați lista de alimente, poate țineți o dietă, nu cumpărați produse chimice de curățare.
De asemenea, merită să luați vitamine care întăresc sistemul imunitar și suprimă agentul patogen. De exemplu, manoza, lactază și ciulin de lapte. Acesta din urmă -  conține o gamă întreagă de substanțe utile și vitamine. Aceasta planta contine uleiuri esentiale, fier, magneziu, calciu, zinc, cupru, crom si alti nutrienti.

Majoritatea alergiilor pot fi prevenite prin identificarea lor initiala, și respectarea regulilor în cazul unei alte posibile coliziuni cu agenții patogeni ai acestora. Nu vă neglijați sănătatea și consultați un medic în timp util.

Articolul a fost scris de scriitorul personalului Biotus. 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.