Facebook Pixel

Aloe. Aplicație și proprietăți medicinale

Aloe. Aplicație și proprietăți medicinale

Utilizare recomandată:

   Utilizare externă:  tratamentul arsurilor; herpes genital; psoriazis; seboree

   Aplicație internă:  Diabet

Alte utilizări:

   Utilizare externă:  tratament suplimentar pentru cancer (prevenirea efectelor secundare ale radioterapiei); lichen Wilson; Flebită/Tromboză venoasă profundă; vindecarea rănilor

   Uz intern: astm; HIV; sprijin imunitar; ulcer

Frunzele suculente de aloe au fost apreciate din cele mai vechi timpuri. Au fost folosite pentru a trata arsuri, răni și infecții și alte afecțiuni ale pielii. Aloe medicinală a fost descrisă în picturile antice rupestre din Africa de Sud și s-a zvonit că Alexandru cel Mare a preluat insula Somalia cu unicul scop de a deține recolta bogată de aloe găsită acolo.

Cel mai folosit. este suc și gel de aloe. Cu toate acestea, pielea de aloe este, de asemenea, foarte benefică. Este un laxativ puternic, dar rar folosit ca atare deoarece există remedii mai bune.

Pentru ce este folosită astăzi aloea?

Milioane de oameni au Experimentat de prima mână că aplicarea aloe pe piele reduce timpul de vindecare a rănilor și arsurilor.

Dar aloe nu este la fel de eficient pentru tratarea pielii deteriorate de radiații sau cancer. Din păcate, aloe nu poate proteja pielea de daunele cauzate de radioterapie. Până în prezent, există mai multe studii care au arătat că nici măcar dozele mari de aloe nu sunt capabile să ajute în mod semnificativ cu durerile de gât și cancerul de gât.

Pe lângă faptul că este folosită pentru arsuri, aloe este cunoscută pe scară largă ca un agent de vindecare a rănilor. Rezultatele studiilor pe oameni și pe animale au arătat rezultate pozitive. Persoanele care suferă de dureri postoperatorii după hemoroizi au observat că utilizarea cremei de aloe a ajutat la reducerea durerii și la accelerarea recuperării.  S-a remarcat și eficacitatea cremei cu aloe pentru herpes genital, lichen plan, psoriazis și seboree.

Gelul de aloe este folosit și pentru uz intern. Gelul poate ajuta cu diabetul de tip 2 și pentru tratamentul colitei ulcerative. Unii oameni au observat că consumul regulat de aloe poate reduce riscul apariției pietrelor la rinichi.

Intern, aloe este recomandată și ca tratament suplimentar pentru astm, ulcere gastrice și pentru sprijinul imun general, dar există nu este încă o dovadă completă a eficienței sale în eliminarea acestor boli.

Una dintre componentele gelului cu aloe este acemannanul, studiile pe animale au arătat că ajută la stimularea sistemului imunitar și reduce permeabilitatea virală. Prin urmare, se crede că gelul de aloe poate ajuta la tratarea HIV. Cu toate acestea, studii aprofundate ale proprietăților sale sub aspectul imunodeficienței nu au fost încă efectuate.

 

Efectul aloelui asupra diferitelor boli

Genitale herpes

Într-un studiu de două săptămâni care a implicat 60 de bărbați cu această boală, a fost observată eficacitatea unei creme de aloe. Participanții la experiment au aplicat crema de 3 ori pe zi timp de 5 zile. După folosirea cremei, bărbații au observat o scădere a numărului de plăci de pe corp, iar 67% dintre subiecți s-au reușit să se vindece complet în 2 săptămâni. În același studiu, bărbații au observat că crema de aloe este mult mai eficientă decât gelul de aloe.

Seboreea

Seboreea este o boală a pielii foarte frecventă. Caracterizată prin erupții uleioase, roșii și solzoase pe diferite părți ale feței: sprâncene, pleoape, nas, urechi, buza superioară, piept, inghinal și bărbie. Un tratament de 4-6 săptămâni cu gel de aloe poate ajuta în tratamentul seboreei.

Psoriazis

В tratamentul psoriazisului Rolul aloelui nu este pe deplin înțeles. Cu toate acestea, pentru tratamentul psoriazisului cronic, medicii recomandă utilizarea unei creme de aloe. Studiile la care au participat 60 de bărbați și 40 de femei au arătat eficacitatea tratamentului cu cremă de aloe. După utilizarea sa, efectul la 60% dintre subiecți a durat aproximativ un an. Și 15% nu s-au întors deloc la alte medicamente. Restul subiecților au prezentat îmbunătățiri semnificative ale stării pielii și eliminarea aproape completă a simptomelor bolii.

Lichen planus


Wilson lichenul este o boală cronică a pielii care se caracterizează prin mâncărime și plăci solzoase pe piele. Se poate răspândi în diferite părți ale corpului (încheieturi, picioare, trunchi, gură și vagin).

Utilizarea internă a aloe a arătat o îmbunătățire semnificativă la pacienți peste 1,5 săptămâni. Rezultate pozitive au fost observate atât de pacienții care au luat pastilele, cât și de cei care au folosit gelul pe zonele cu probleme.

Diabet zaharat

Excelent Sucul de aloe este considerat a fi un reducător de zahăr din sânge. De asemenea, face față bine bolilor tractului gastrointestinal, întărește sistemul imunitar și calmează nervii. Acesta este un factor important, deoarece diabeticii sunt contraindicați categoric să fie nervoși. Reduceți panica sau experimentați stresul. Sucul de aloe este valoros pentru flavonoidele sale, care permit organismului să reziste la o varietate de viruși și bacterii.

 Colita ulceroasă

Aloe vera conține polizaharide și, prin urmare, este excelentă pentru ulcerele intestinale. Și efectul său antiinflamator are un efect pozitiv asupra stării intestinelor, ajută la reducerea durerii. Aloe vera reduce alte simptome ale bolii Crohn. Aloe Vera conține peste 200 de nutrienți, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi și enzime, pentru a vă ajuta să vă promovați sănătatea. Se recomandă să luați 1 linguriță. suc de aloe înainte de a mânca.

Precauții

Poate provoca o reacție alergică în cazuri rare, dar nimic mai mult. Nu s-au constatat probleme serioase nici extern, nici intern. Aloe este complet sigur pentru nou-născuți, femeile însărcinate sau care alăptează, precum și pentru cei care suferă de boli ale rinichilor sau ficatului.

Este de remarcat faptul că, cu rezultate pozitive din tratamentul diabetului zaharat cu suc de aloe, este merită să reduceți doza pentru a evita nivelurile scăzute de zahăr din sânge.

 

Conţinut
 • Utilizare recomandată:
 • Alte utilizări:
 • Pentru ce este folosită astăzi aloea?
 • Efectul aloelui asupra diferitelor boli
 • Genitale herpes
 • Seboreea
 • Psoriazis
 • Lichen planus
 • Diabet zaharat
 • Colita ulceroasă
 • Precauții
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.