Anemie, deficit de vitamina B12 și acid folic

Anemie, deficit de vitamina B12 și acid folic

Sângele conține trei tipuri diferite de celule. Celulele albe din sânge protejează organismul de infecții, globulele roșii transportă oxigenul folosind substanțe numite hemoglobină, iar trombocitele sunt responsabile de coagularea sângelui.
Organismul produce milioane de noi globule roșii în fiecare zi pentru a înlocui celulele vechi care se descompun. Nutrienți găsiți în alimente, cum ar fi fierul și vitaminele, de exemplu, vitamina B12 și acidul folic ajută la asigurarea capacității continue a organismului de a produce aceste celule.
Anemia este o afecțiune care apare atunci când numărul de globule roșii din sânge sau concentrația de hemoglobină scade.
Există mai multe tipuri de anemie, iar fiecare dintre ele are propria sa cauză.
Prima anemie este cauzată. prin deficit de fier, iar celelalte două — lipsa vitaminei B12 sau a acidului folic.
Deficitul de vitamina B12 și acid folic apare cel mai adesea la persoanele cu vârsta peste 75 de ani.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.