Facebook Pixel

Avitaminoza la copii primăvara: cauze, simptome, diagnostic

Avitaminoza la copii primăvara: cauze, simptome, diagnostic

Beriberi de primăvară în rândul adulților și copiilor astăzi este o apariție destul de așteptată pentru majoritatea oamenilor, în ciuda faptului că consumul de fructe și legume proaspete în timpul iernii este destul de comun.

De regulă, deficiența de vitamine în primăvară este o consecință logică a unor astfel de factori:

Răceli și boli virale pe care le-ați suferit în perioada toamnă-iarnă.

Epuizarea rezervelor de vitamine și minerale după lunile lungi de iarnă, când sistemul imunitar funcționează  mai intens.

Legumele și fructele pe care le consumăm iarna nu conțin o cantitate mare de vitamine, deoarece sunt distruse în timpul depozitării pe termen lung.

Situația se înrăutățește și pentru că organismul trebuie să restructureze funcționarea tuturor sistemelor în condițiile lipsei de vitamine și minerale.

Pericol de deficit de vitamine  pentru organismul copilului

În primul rând, problema beriberi-ului de primăvară pentru copii nu pare prea gravă. Pentru că foarte curând vor fi fructe și legume proaspete și copilul va primi o gamă completă de substanțe necesare. Dar nu este. Pericolul constă în faptul că, dacă organismul  nu a primit mult timp  vitamine în cantitatea potrivită, atunci a funcționat, ca să spunem așa, „în mod economic”, adică a absorbit și consumat o cantitate mică de vitamine. Când vitaminele încep să pătrundă în organism cu alimente în cantități suficiente, organismul nu mai este capabil să le asimileze la nevoie. Astfel, se dezvoltă avitaminoza cronică, care în cele din urmă duce la  daune semnificative la  organismul în creștere și se poate manifesta ca o patologie gravă.

Simptome de beriberi

De regulă, deficitul de vitamine  poate duce la diferite boli, precum: diabet, obezitate, anemie și hipotiroidism. Cele mai evidente semne ale deficitului de vitamine la copii  sunt:

Teen Vitamine, Rainbow Light, , 90 tablete

Principala cauză a deficitului de vitamine în copilărie este alimentația deficitară, precum și încălcarea regimului zilnic al copilului.

Creșterea intensivă a corpului copilului, în unele cazuri, poate fi însoțită de o deficiență a  anumite vitamine și minerale, deoarece cererea pentru acestea crește semnificativ. Acest proces ar trebui să fie sub supravegherea unui medic care prescrie complexele de vitamine necesare.

Imunitatea  copiilor este foarte sensibilă la mediu. Dacă un copil trăiește într-o regiune nefavorabilă din punct de vedere ecologic, atunci crește nevoia de doze suplimentare de anumite vitamine.

Prevenirea beriberiului la copii.

Prevenirea  deficienței de vitamine la copii este organizarea unei alimentații raționale, echilibrate, precum și adoptarea în perioada toamnă-iarnă complexe de vitamine special formulate pentru copii după vârsta lor.

Conţinut
  • Pericol de deficit de vitamine pentru organismul copilului
  • Simptome de beriberi
  • Cauzele beriberi la copii
  • Prevenirea beriberiului la copii.
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.