Facebook Pixel

Insomnie - ce să faci?

Insomnie - ce să faci?

 Somnul prost de noapte sau chiar mai rău lipsa acestuia are un impact negativ asupra calității vieții: ceasul biologic scade și nu poți funcționa eficient pe tot parcursul zilei, simti oboseala si somnolenta. Mai mult, lipsa somnului normal afectează negativ starea emoțională. Tulburările de somn pot apărea din cauza stresului sau ca urmare a diferitelor probleme de sănătate. Deci, care sunt tipurile de insomnie și cum să le tratăm?

 1. Ahipnoza sau insomnia în sine – tulburări de somn, care se caracterizează prin somn de proastă calitate (somnul este scurt, fragmentat, superficial). În același timp, în timpul zilei, o persoană se simte obosită și adormită.
 2. Sindromul de apnee în somn (apnee)se caracterizează prin încetarea respirației în timpul somn din cauza blocării căilor aeriene superioare. Din cauza lipsei de aer, o persoană se trezește. Astfel de pauze în respirație pot apărea de mai multe ori pe noapte. Simptome: sforăit puternic, pauze frecvente în respirație în timpul somnului, dificultăți de respirație în timpul somnului, dureri de cap dimineața, somnolență și oboseală în timpul zilei.
 3. Sindromul picioarelor neliniştite este caracterizată prin mișcări necontrolate ale picioarelor în timpul somnului. Simptome: disconfort la nivelul picioarelor și o dorință irezistibilă de a mișca picioarele pentru a scăpa de aceste senzații, crampe la picioare în timpul somnului, ușurare temporară în timpul unui masaj la picioare.
 4. Narcolepsia se caracterizează prin somnolență excesivă în timpul zilei. Cauza acestui tip de tulburare de somn este o boală a sistemului nervos, în care reglarea proceselor de trezire și adormire este perturbată. Simptome: halucinații, prea „evidente” și vise vii, atacuri de adormire bruscă, atacuri bruște de slăbiciune.
 5. Tipuri de insomnie asociate cu o încălcare a ritmului circadian al corpului

A) încălcarea ritmului zilnic (circadian) al corpului din cauza schimbării fusurilor orare. O astfel de tulburare a somnului apare atunci când se efectuează zboruri lungi, în timpul cărora o persoană traversează unul și/sau mai multe fusuri orare.

B) nepotrivirea bioritmurilor cu programul de lucru. Cel mai frecvent exemplu al acestei nepotriviri este munca în ture de noapte.

B) somn întârziat. Somn tulburare , la care ora de culcare și cea de trezire sunt deplasate, adică o persoană adoarme noaptea târziu sau dimineața și se trezește târziu dimineața, după-amiaza sau chiar după cină.

 

7 pași pentru un somn mai bun

 1. Creați un program cu ore clare de culcare și de trezire și respectați-l. Desigur, acest program ar trebui să se potrivească cu ceasul dumneavoastră corporal.
 2. Dezvoltați o rutină/ritual pentru a merge la culcare. Aceasta ar putea fi cititul, ascultarea muzicii liniștitoare etc. Aceste acțiuni vor servi drept semn pentru corpul tău că este timpul să te odihnești.
 3. Patul tău ar trebui să fie cât mai confortabil posibil.
 4. Activitatea fizică regulată (exerciții de dimineață, sport) are un efect pozitiv asupra stabilirii unui model de somn.
 5. Nu mâncați în exces înainte de culcare.
 6. Încercați să nu dormi în timpul zilei.
 7. Evitați situațiile stresante.

Toată lumea are nopți nedormite din când în când. Cu toate acestea, dacă aveți probleme cu somnul mai mult de o săptămână, asigurați-vă că vă consultați medicul.

Dacă decideți să luați medicamente pentru insomnie sau pentru a îmbunătăți somnul, atunci magazinul nostru oferă o cantitate mare de articole. Melatonina  - acesta este principalul hormon - regulatorul ritmurilor circadiene. Melatonina este luată pentru a vă ajuta să adormiți.

L – teanina este transformată în creier în acid gamma-aminobutiric (GABA), având astfel un efect relaxant.

Există, de asemenea, o gamă largă de diverse formule de somn care combină atât cele de mai sus. componente și ierburi și alți aminoacizi.

Conţinut
 • 7 pași pentru un somn mai bun
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.