Facebook Pixel

Biotina și simptomele deficienței sale în organism

Biotina și simptomele deficienței sale în organism

Biotina (vitamina H) joacă un rol important în metabolismul carbohidraților, interacționând cu insulina, în plus, este implicată în producerea unei substanțe care declanșează metabolismul glucozei. De asemenea, biotina poate fi numită o vitamină de frumusețe pentru piele, unghii și păr datorită conținutului său și a funcției deosebit de importante de transport al sulfului.

Cu lipsa biotinei din organism, nivelul de zahăr și colesterol. în sânge crește, se dezvoltă anemie și slăbiciune și somnolență, dureri musculare. Lipsa acestei vitamine poate provoca depresie, greață și pierderea poftei de mâncare. Pentru a preveni aceste consecințe nedorite, trebuie să cunoașteți principalele semne ale deficienței de vitamina H.

Dacă părul îți cade, apare mătreața și pielea devine prea grasă sau uscată – acestea sunt semne clare ale lipsei de biotină.

Motivele unei astfel de deficiențe pot fi luarea unui curs lung de antibiotice, consumul regulat de alcool, administrarea de anticonvulsivante, consumul de multe ouă crude.

Pentru a compensa lipsa de vitamina H trebuie să urmați diete speciale pe care medicul dumneavoastră le va prescrie cu siguranță și, de asemenea, să completați dieta cu complexe de vitamine și suplimente alimentare care conțin biotină.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.