Care sunt riscurile de a avea prea mult colesterol LDL?

Care sunt riscurile de a avea prea mult colesterol LDL?

Mâncatul din mers, consumul de alimente foarte procesate, munca sedentară și lipsa oricărei activități fizice duc la faptul că sănătatea noastră se deteriorează. Alimentele grase combinate cu dulciurile cresc nivelul așa-numitului colesterol rău din corpul nostru. Este necesar să contracarăm o astfel de situație, pentru că altfel riscăm să facem boli periculoase pentru sănătate și viață.
Colesterolul este bun și rău
Dacă medicul, în urma analizelor de laborator, evaluează că avem prea mari colesterol din sânge, el se referă la nivelul așa-numitului colesterol rău. Potrivit cercetărilor, „colesterolul rău” se numește LDL, iar colesterolul bun se numește HDL. Colesterolul bun este esențial pentru ca fiecare celulă din corpul uman să funcționeze corect.
Nivelul total de colesterol la o persoană sănătoasă nu trebuie să depășească 200 mg/dl. Principalul lucru este însă raportul dintre colesterolul bun și cel rău. Dacă acesta din urmă depășește, pacientul este expus la diferite boli.
Excesul de colesterol din sânge duce la formarea de depozite grase pe pereții arterelor. Aceste depozite reduc treptat lumina venelor, astfel încât sângele are probleme în a ajunge la organele umane individuale pentru a le hrăni corespunzător. Dacă nivelul colesterolului nu este studiat și monitorizat în mod regulat de către un medic, iar pacientul nu își schimbă dieta bogată în grăsimi, acest lucru poate duce la închiderea completă a lumenului arterelor. Aceasta provoacă ateroscleroza vaselor și duce la numeroase boli care amenință viața unei persoane.
Care este pericolul excesului de colesterol LDL?
Concentrațiile mari de colesterol rău în sânge sunt periculoase pentru fiecare persoană, deoarece duce în primul rând la dezvoltarea aterosclerozei. Această boală se manifestă prin depunerea de depozite pe pereții arterelor, provocând ascuțirea și rigiditatea vaselor. Cel mai adesea, depunerile apar în vasele coronare și carotide, ceea ce duce la formarea de cheaguri de sânge, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
Dorind să ne protejăm de ateroscleroză, accident vascular cerebral sau infarct, trebuie să facem totul pentru a reduce nivelul de colesterol LDL din sânge. Un plus la o dietă și un stil de viață sănătos poate fi și utilizarea de medicamente care conțin doar ingrediente naturale. Puteți cumpăra vitaminele de care aveți nevoie de pe site-ul nostru. Un medicament natural care ajută la menținerea nivelului de colesterol la un nivel adecvat, nu are efecte secundare. Pe lângă consumul de suplimente, persoanele cu colesterol ridicat ar trebui să înceapă să practice activitate fizică, deoarece aceasta este baza pentru menținerea organismului într-o formă sănătoasă.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.