Facebook Pixel

Cum să scazi colesterolul?

Cum să scazi colesterolul?

De fapt, este mai ușor decât credem. Pentru ca nivelul colesterolului să revină la normal, este suficient să faci unele modificări în alimentație și stil de viață. Dar medicamentele? Nu avem nevoie de ele deloc! Este nevoie de doar câteva modificări ale dietei pentru a-ți reveni nivelul de colesterol la normal.
Nu toți ne putem lăuda cu colesterolul ideal. 61% dintre noi o avem prea mare. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că fiecare ucrainean al doilea ar trebui să ia medicamente pentru a o reduce. Experții notează că metodele naturale sunt cele mai eficiente în scăderea colesterolului, iar tratamentul începe de obicei cu ele. Doar atunci când aceste metode eșuează, medicul prescrie pastile. Introducerea medicamentelor este imediat necesară doar atunci când, pe lângă colesterolul crescut, avem hipertensiune arterială, diabet, sau suferim de boli cardiace și vasculare.
Pentru ungerea sandvișurilor, folosim margarină. Când colesterolul nostru este ridicat, ar trebui să folosim uleiuri care nu furnizează mult colesterol. Le putem înlocui cu margarină moale. Ca orice grăsime, grăsimea vegetală nu conține colesterol. Cu toate acestea, putem găsi și alte grăsimi dăunătoare în el, cum ar fi izomerii trans. Trebuie să ne ferim de acestea din urmă, deoarece cresc semnificativ nivelul de colesterol. Alimente precum dulciurile, cartofii și alte alimente prăjite ar trebui eliminate din meniu.
Fibrele sunt indispensabile în reglarea nivelului de colesterol. Fibrele insolubile funcționează ca o perie. Îndepărtează excesul de grăsimi și produsele metabolice toxice din intestine. Fibrele solubile (pectina) nu permit intrarea colesterolului din intestin în sânge. Trebuie să asigurăm organismului 30-40 g de fibre zilnic. Se găsește în legumele verzi. Puțin peste 5 g de fibre ne vor oferi varză. Aceeași cantitate o vom găsi în grame și într-o mână de fasole fiartă și jumătate de pahar de hrișcă. Mult mai multe fibre sunt ascunse în fasole roșie - 25 g per 3/4 cană și tărâțe de grâu - 42 g per pahar. Experiența medicilor arată că în alimentația noastră există prea puține fibre. Pentru a umple deficitul, putem folosi medicamente de la farmacie, vitamine sau suplimente active. Pudra de fibre vine într-o varietate de arome, cum ar fi cacao sau măr. Poate fi adăugat la iaurt, brânză de vaci și cereale. În același timp, trebuie avut în vedere că atunci când creștem cantitatea de fibre, trebuie să bem mai mult. Fibrele absoarbe apa si, umflarea intestinelor, imbunatateste munca.
Mâncăm usturoi, bem infuzii de plante. Usturoiul conține un aminoacid care, împreună cu alte substanțe, ajută la reducerea nivelului de colesterol cu 10%. Două cuișoare pe zi sunt suficiente. Cel mai bun crud. Putem prepara si o tinctura. Trei capete de usturoi se toarnă 1/4 litru de alcool și se lasă 10 zile. Aplicăm de 3 ori pe zi, începând cu o picătură adăugată la o băutură (de exemplu, chefir). La fiecare masa crestem doza cu o picatura pana ajungem la 25 de picaturi. Tratamentul se efectuează nu mai mult de o dată pe an.
În reducerea colesterolului va ajuta și infuzia de pătlagină. Se toarnă două lingurițe de semințe cu un pahar cu apă fierbinte, se insistă sub capac timp de 10 minute și se bea de 2 ori pe zi. După 8 săptămâni, nivelul colesterolului va scădea cu aproximativ 15 la sută. De asemenea, este lăudabil să luați măceșe, care conțin multă vitamina C. S-a dovedit că un gram de vitamina C pe zi crește concentrația unei fracțiuni benefice de colesterol cu 8 la sută. Se toarnă o linguriță de flori de măceș cu un pahar cu apă clocotită și se fierbe la abur timp de 15 minute. Bem de 3 ori pe zi.
Specialistii recomanda antrenamente de forta, cum ar fi mersul rapid, ciclismul si inotul. Ar trebui să te antrenezi de cel puțin 3 ori pe săptămână timp de 30 de minute. În timpul antrenamentului, merită să vă măsurați pulsul. Când pulsul este de 130 de bătăi pe minut, eforturile noastre sunt cele mai eficiente. După trei luni de exerciții fizice regulate, fracția reciproc benefică a colesterolului ar trebui să crească cu aproximativ 7%.
Mirodeniile protejează inima
Adăugând condimente precum scorțișoara sau turmericul, puteți reduce impactul negativ al alimentelor grase prin sistemul cardiovascular. Merită să verificați nivelul de colesterol din sânge. Colesterolul total nu trebuie să depășească 190 mg/dL. Cu toate acestea, nu numai acest indicator este important, ci și proporția fracțiilor HDL și LDL. Este mai bine să nu depășiți 130 mg/dl, deoarece excesul se depune pe pereții arterelor (sub formă de toxine), ceea ce provoacă scleroza acestora. Așa începe ateroscleroza. HDL - Se recomandă să fie de cel puțin 50 mg/dL. Este nevoie doar de mici modificări ale nutriției care vor avea un efect mare.

 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.