Afine pentru ochi

Afine pentru ochi

Afinele este una dintre principalele resurse în medicina pe bază de plante. Proprietățile sale sunt cunoscute de secole, iar una dintre cele mai interesante este capacitatea de a îmbunătăți vederea.
Afinele pot fi găsite în principal în păduri, mai des de conifere și uneori în locuri deschise, precum mlaștini. În Ucraina, fructele sale sunt unul dintre cele mai importante produse alimentare sălbatice. Este adesea folosit în mâncărurile populare tradiționale.
Cel mai bine este să-l culegeți în ultima săptămână a lunii iunie, când fructele încep să se coacă. La sfârșitul verii se recoltează frunzele care sunt bogate în taninuri, flavonoide.
Principalii compuși ai fructelor de pădure negre sunt flavonoidele, care includ antociani. Sunt antioxidanți foarte puternici, iar afinele conțin o cantitate semnificativă din ele. Datorită acestui fapt, afinele protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi asupra celulelor sănătoase. În plus, vă permit să mențineți o vedere bună și să preveniți diferite boli oculare.Se utilizează pentru tratarea orbirii nocturne și a deficiențelor de vedere asociate cu sensibilitatea crescută la lumină. Întărește capilarele din ochi, astfel încât vederea devine mai bună.
Un studiu pe 50 de persoane cu cataractă senilă severă cărora li s-a administrat extract de afine și vitamina E a arătat că la o proporție semnificativă dintre participanți, boala progresivă s-a diminuat. Afinele întăresc colagenul, prin urmare, întreg țesutul conjunctiv. Aceasta este o caracteristică importantă pentru persoanele cu risc de glaucom ca urmare a presiunii intraoculare ridicate.
Antocianinele îmbunătățesc circulația sângelui în toate vasele de sânge. Această proprietate este utilă în cazul problemelor circulatorii la nivelul extremităților. Ajută la vene varicoase, reduce durerea în hemoroizi. Afinele pot fi de ajutor în timpul gripei, o infecție intestinală, deoarece au proprietăți naturale antidiareice. Acestea afectează mușchii netezi, care pot aduce alinare din perioadele dureroase.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.