Facebook Pixel

Usturoiul - beneficiile și efectele negative asupra sănătății umane. Modalități de utilizare.

Usturoiul - beneficiile și efectele negative asupra sănătății umane. Modalități de utilizare.

Usturoiul - Beneficii pentru sănătate

Descriere: Un medicament alternativ pentru stimularea imunității și a bunăstării

Usturoiul este un aliment și un agent de aromatizare utilizat pe scară largă. De-a lungul istoriei, multe culturi diferite au recunoscut utilizarea sa potențială în prevenirea și tratarea unei game largi de boli. Usturoiul și-a câștigat reputația de plantă medicinală care are atât efecte dezirabile, cât și nedorite asupra organismului.

Acest condiment valoros și remediu popular pentru diferite boli și tulburări fiziologice conține cel puțin 33 de compuși ai sulfului, mai multe enzime, 17. aminoacizi și minerale. Au efecte antitumorale și antimicrobiene și prezintă beneficii în ceea ce privește nivelurile ridicate de glucoză din sânge.

Suplimentele superalimentare variază în ceea ce privește cantitatea de alicină. Alicina este instabilă în produsele cu usturoi, care sunt îmbătrânite pentru a reduce mirosul. Absența mirosului indică prezența alicinei. Cu cât acest ulei esențial este mai puțin, cu atât este mai puțin eficient produsul cu usturoi.

Este demn de amintit că mecanismul exact al tuturor ingredientelor și efectele lor pe termen lung nu sunt pe deplin înțelese.

Cum pentru a lupta împotriva bolilor

Efecte asupra sistemului cardiovascular

Hipertensiunea arterială este o afecțiune multifactorială asociată cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Extractul de usturoi și suplimentele de usturoi pot reduce sângele presiunea la persoanele cu hipertensiune arterială, normalizează densitatea sângelui, reglează concentrațiile ușor crescute de colesterol și stimulează sistemul imunitar. Suplimentele de usturoi sunt bine tolerate și pot fi considerate ca o opțiune suplimentară de tratament pentru hipertensiune arterială, colesterol ușor crescut și stimularea imunității.

Usturoiul poate fi util în prevenirea trombozei prin inhibarea aderenței și agregării trombocitelor.

Rețineți că suplimentele de usturoi nu trebuie folosite ca înlocuitor pentru îngrijirea standard pentru hipertensiune arterială.

Beneficii pentru ficat

Componente sănătoase ale usturoiului care ajută ficatul în detoxifiere:

 • Seleniul este un mineral care intensifică acțiunea antioxidanților.

 • Arginina este un aminoacid important pentru relaxarea vaselor de sânge, care reduce tensiunea arterială în ficat.

 • Vitamina B6 - normalizează nivelul de homocisteină din organism, acționând ca o substanță antiinflamatoare care suprimă inflamația la nivelul ficatului.

 • Vitamina C – protejează împotriva oxidării celulare – principalul factor de deteriorare a celulelor hepatice.

Efect antineoplazic

Usturoiul conține o cantitate mare de compuși biologic activi puternici cu proprietăți anticancerigene, în principal sulfuri de alil. S-a raportat că diferiți derivați modulează un număr tot mai mare de mecanisme moleculare în carcinogeneză, cum ar fi formarea aductului ADN, mutageneza, captarea radicalilor liberi și creșterea țesutului corporal prin proliferarea celulară. Rata de creștere a celulelor canceroase este redusă de această plantă care blochează ciclul celular.

Controlul zahărului din sânge

Efectul benefic al usturoiului asupra diabetului se datorează în principal prezenței compușilor volatili de sulf, cum ar fi ca alicină, disulfură de dialil, S-alilcisteină, ajoenă și alilmercaptan.

Efect antimicrobian

Usturoiul a fost folosit de secole în diverse societăți pentru combaterea bolilor infecțioase. Activitatea antibacteriană este atribuită pe scară largă alicinei. Se știe că acesta din urmă are activitate de modificare a sulfhidrilului și este capabil să încetinească enzimele sulfhidril. Se crede că cățeii de usturoi și rizomii de ghimbir extrași cu 95% etanol au activitate antibacteriană împotriva agenților patogeni clinici și sunt utilizați pentru prevenirea bolilor microbiene rezistente la medicamente.

Activitate antihelmintică

Extractele de usturoi au efecte antihelmintice. activitate împotriva paraziților intestinali obișnuiți, inclusiv Ascaris lumbricoides (viermi rotunzi) și anchilostomasi.

Restabilirea imunității

Majoritatea studiilor au demonstrat efectul imunostimulator al usturoiului, acesta se datorează factorilor volatili, eliberați atunci când enzimele se combină cu compușii săi cu sulf: alicină, disulfură de dialil și altele. Usturoiul îmbunătățește răspunsul la atacul patogenilor celulelor T, neutrofilelor și macrofagelor, crește secreția de interleukine și crește activitatea celulelor ucigașe naturale. La persoanele care consumau echivalentul a doi bulbi de usturoi pe zi, dinamismul celulelor ucigașe a crescut cu 140%. Cei care au consumat zilnic 1800 mg de usturoi învechit fără aromă au avut o creștere cu 156% a dinamicii celulelor ucigașe.

Efecte de curățare

Are efecte diuretice, diaforetice, antipiretice și expectorante.

Pentru răceală și gripă

Răceala și tusea pot fi extrem de incomode, îți reduc performanța, creează probleme în somn, mâncare și alte activități zilnice. Tratarea răcelii comune este extrem de importantă, motiv pentru care acest remediu casnic este un antioxidant puternic cu proprietăți antimicrobiene, antivirale și antibiotice. Dacă sistemul imunitar este slăbit, organismul are nevoie de nutrienți, atunci componentele produsului vor deveni ajutoare în lupta împotriva virusului: vitamina C, multe enzime și minerale, precum sulf și seleniu.

Menopauza.

Reducerea estrogenului, observată în timpul menopauzei, este un factor de predispoziție cunoscut pentru boli cardiovasculare, deoarece inima și vasele de sânge devin mai puțin protejate. Interesant este că suplimentarea cu 80 mg de extract de usturoi îmbătrânit zilnic la femeile aflate în postmenopauză timp de 12 săptămâni a redus colesterolul total și LDL și, de asemenea, a afectat aminoacizii care conțin sulf din plasmă.

Beneficii digestive și de scădere în greutate

>

Mâncatul de usturoi crud dimineața stimulează metabolismul, apetitul, promovând pierderea eficientă în greutate.

Bun pentru gingii și dinți

Menținerea unei guri sănătoase este un echilibru între bacteriile bune și rele. Alicina previne creșterea bacteriilor dăunătoare care provoacă carii dentare în gură. Prin utilizarea extractului de usturoi vei preveni parodontita controlând populația de bacterii rele și permițând bacteriilor bune să înflorească.

Ce vitamine conține?

Descriere: Usturoiul contine aminoacizi utili, minerale, vitamine si enzime

Becurile sunt compuse in principal din apa (aproximativ 84,09%), substante organice (13,38%) si anorganice (1,53%). . Contine aliina, disulfura de dialil, precum si:

enzime: aliinaza, mirozinaza si peroxidaza, S-metil-L-cisteina, sulfoxid, proteine (16,8%, raportat la greutatea uscata), glucozinolati

vitamine: B6, C, tiamina, acid pantotenic

minerale: mangan, seleniu, fosfor, calciu, potasiu, cupru, fier

Se crede ca alicina, dialil sulfura sunt responsabile pentru majoritatea proprietăților farmacologice benefice.

Compușii primari benefici numiți tiosulfat se formează atunci când un cățel de usturoi este zdrobit. Înainte de scindare, moleculele potențial active sunt separate fizic de enzimele care le activează, de exemplu, aliina este separată fizic de enzima aliinază. Când un cățel de usturoi este zdrobit, aceste molecule se adună și produc tiosulfați. Alicina conține 70-80% din compușii activi produși și este în principal responsabilă pentru mirosul înțepător al usturoiului. Uleiul esențial de usturoi produce aproximativ 60% din greutatea sa în alicină după expunerea la allinază. Cu toate acestea, în decurs de o oră de la zdrobirea usturoiului, substanțele volatile sunt distruse. Astfel, pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate, cuișoarele trebuie să fie proaspete și făcute piure imediat înainte de consum. În plus, allinaza este activată atunci când este încălzită, astfel încât usturoiul fiert produce mai puțin miros decât usturoiul proaspăt și nu are un efect fiziologic atât de puternic.

 

Un cățel de usturoi (3 g)

Doza zilnică, %

Calorii

4 cal

 

Grăsimi

0 g

0

Colesterol

0 mg

0

Sodiu 

5 ​​mg

0

Carbohidrați 

1 g

0

Calciu 

0

1

Vitamina C

0

2

Vitamina B6

0

2

De unde să cumpărați?

În magazinul nostru online puteți cumpăra vitaminele sau capsulele necesare cu sinceritate ka

Extract de usturoi

Capacitatea antioxidantă a extractului de usturoi a fost clar demonstrată dezvoltat de mai mulți cercetători. Usturoiul a fost obținut din patru state diferite (California, Washington, Oregon și New York). S-a observat că extractul îmbătrânit are proprietăți antioxidante superioare datorită antioxidantului fenolic în comparație cu extractul de usturoi crud. Consumul regulat de către vârstnici a redus semnificativ concentrațiile plasmatice și eritrocite de malondialdehidă și simultan a crescut activitatea enzimei antioxidante glutation peroxidază.ca aditiv. Amintiți-vă că crud trebuie zdrobit sau tocat, lăsat timp de 10 minute înainte de a mânca, astfel încât să elibereze compusul benefic allicină.

Servește și ca un adaos ușor (și delicios) de vitamine la multe feluri de mâncare: supe, sosuri , prajiti si tocanite .

Iar pentru tratarea racelilor respectati aceste reguli:

 • Nu gatiti la temperaturi foarte ridicate. Lăsați aroma să se difuzeze în alimente.

 • Nu lăsați la cuptorul cu microunde mai mult de 45 de secunde.

 • După curățând cățelul de usturoi, așteptați zece minute pentru a-l găti.

 • Încercați să consumați mai mult de un cățel de usturoi la fiecare masă pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Doza

Două până la trei căței de usturoi pe zi este doza minimă pe care ar trebui să o luați pentru a vă satura corpul cu vitaminele și mineralele de care aveți nevoie. Amintiți-vă că consumul excesiv afectează metabolismul.

Beneficii pentru bărbați

Descriere: un instrument uimitor pentru a crește potența și a crește libidoul

p>

Usturoiul este un afrodisiac care poate spori dorinta sexuala, deci este direct legat de potenta.

Cel mai important pentru organismul masculin dintre oligoelementele benefice este seleniul. Această substanță este implicată în procesele de biosinteză ale testosteronului, care susțin producția normală a principalului androgen, care asigură funcționarea sănătoasă a sistemului reproducător. Seleniul îmbunătățește, de asemenea, proprietățile calitative ale fluidului seminal. Acest element este prezent în spermatogeneză, promovând formarea spermatozoizilor mobili și sănătoși.

Conform unui nou studiu, bărbații care mănâncă usturoi sunt de fapt mai atrăgători pentru femei.

Studiul a avut trei faze, în care cantitatea și tipul (bulbii sau capsulele) date celor 42 de bărbați participanți au variat. Mirosul corporal a fost colectat cu tampoane purtate timp de 12 ore. Ulterior, au fost adulmecate de 82 de membri de sex opus, care le-au remarcat plăcerea, atractivitatea și intensitatea.

Întrucât beneficiile sistemului imunitar ale consumului de usturoi includ efecte antioxidante, imunostimulatoare, cardiovasculare, bactericide și anticancerigene. , este probabil ca preferințele umane de miros să fi fost modelate de selecția sexuală.

Beneficiile pentru femei

Descriere: usturoiul, bogat în nutrienți, are un efect pozitiv asupra sănătății femeilor

Această perlă mică este un produs versatil care poate fi folosit pentru a îmbunătăți sănătatea corpului feminin. Este util în prevenirea dezvoltării cancerului uterin și mamar. Mulți medici îl sfătuiesc în timpul sarcinii datorită acidului folic, care are un efect pozitiv asupra dezvoltării fătului. De asemenea, ucide germenii și bacteriile dăunătoare care pot afecta negativ sarcina. Cheia este să-l folosești cu moderație. Oamenii de știință britanici au descoperit că usturoiul poate preveni osteoartrita la femei. Această afecțiune este cea mai frecventă la femeile cu vârsta peste cincizeci de ani. Osteoartrita este o boală care distruge în mod activ articulațiile genunchilor, precum și șoldurile. Coloana vertebrală poate avea de suferit.

În plus, încetinește formarea grăsimii în corpul feminin, are substanțe antiseptice. Doar includeți cel puțin un cățel de usturoi în dieta dvs. și apoi sănătatea dumneavoastră se va îmbunătăți.

Dăunul usturoiului

Descriere: efectele negative ale usturoiului asupra sistemului cardiovascular

Miros neplăcut

Lipsa de igienă personală nu poate fi doar singura cauză a respirației urât mirositoare, deoarece consumul de usturoi are o mulțime de inconveniente. Conține diverse substanțe chimice care contribuie la respirația urât mirositoare. Înainte de a mânca pâinea preferată cu usturoi, asigurați-vă că aveți la îndemână un spray răcoritor pentru a evita jena.

Erupții cutanate

Excesul de usturoi în alimente duce la iritații și erupții cutanate. Deoarece conține enzima aliinaza, care este de obicei cauza erupțiilor cutanate. Este recomandabil să purtați mănuși în timp ce interacționați cu produsul cu ceapă.

Dureri de cap

Luând usturoi crud puteți avea dureri de cap, greață și dureri la tâmple. Deteriorarea bunăstării afectează negativ sănătatea mentală și fizică a unei persoane. Persoanele cu migrene ar trebui să evite alimentele care provoacă de obicei simptome de migrenă.

Acnee

Unii oameni sunt dispuși să recurgă la o varietate de moduri de a-și curăța pielea. Alicina luptă împotriva bacteriilor, făcându-l un remediu acasă eficient pentru acnee. Din păcate, aplicarea acestei enzime în orice parte a corpului o poate deteriora și poate provoca arsuri.

Diluantul de sânge

Unii oameni susțin că sulful din usturoiul crud ajută organismul să scape de toxine. prin stimularea ficatului produc enzime de detoxifiere care filtrează enzimele din sânge. Sa demonstrat că consumul a doi până la patru căței pe zi sau a 600 până la 1200 mg de usturoi învechit încapsulat sau uscat vă ajută organismul în mod natural.

Chirurgie

Usturoiul poate distruge anticoagulantele. Când luați suplimente și vitamine speciale, ar trebui să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră cu mult înainte de operație și să încetați să le luați dacă este necesar. Este posibil ca aceste medicamente să nu fie potrivite pentru persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui.

Alergiile

Reacțiile alergice la anumite plante bulboase otrăvează viața a milioane de oameni. Cele mai frecvente simptome includ strănutul (necontrolat și repetitiv), ochi lăcrimați, roșeață, umflarea pleoapelor, mâncărimi la ochi, dureri de cap și febră mare. În cazuri rare, usturoiul a provocat anafilaxie, o hipersensibilitate potențial fatală.

Cum se depozitează, se plantează și se recoltează

Cum se plantează usturoi acasă

Descriere: trebuie să stabiliți datele corecte de plantare și cum să plantați corect pentru o recoltă bună

Odată ce aveți usturoi organic cu semințe bune, este timpul să plantați. Este mai bine să faceți acest lucru în toamnă, înainte de primele înghețuri severe. Înainte de plantare, puteți adăuga materie organică în sol, mai ales dacă ați recoltat recent o cultură care a crescut în aceeași zonă.

Rupeți căpățânile de usturoi, având grijă să nu rupeți folia de hârtie în jurul fiecăreia. cuișoare.

Plantați la 2 inci de marginea recipientului, distanțați bulbii la 5 inci în toate direcțiile. Utilizați o bucată de bambus pentru a face găuri de plantare de 3 inci adâncime. Puneți o garoafa în gaură, cu partea plată în jos și cu capătul ascuțit în sus. Umpleți gaura cu pământ, asigurându-vă că vârful cuișoarei este la aproximativ 1 inch sub suprafață. După aceea, mulcirea pământului, care va continua să mențină umiditatea între udari. Usturoiul poate germina și apoi poate muri iarna, dar nu vă faceți griji. Va încolți din nou primăvara.

Când să dezgropi usturoiul

La începutul primăverii, vei începe să vezi mici lăstari verzi care ies din sol. Vor crește până vor fi foarte înalți. La începutul verii, soiurile cu gât dur vor produce tulpini de usturoi. Odată ce ați recoltat sâmburele de usturoi cu gât dur, continuați să creșteți tulpinile timp de aproximativ o lună. Veți ști că sunt gata de recoltat de îndată ce frunzele de usturoi cu gâtul tare devin mai închise la capete sau usturoiul cu gâtul moale scapă de fapt tulpinile.

Cum să depozitați usturoiul de iarnă în interior

În locurile foarte reci, puteți pune paie pe suprafața solului în perioadele în care temperatura rămâne sub îngheț pentru o perioadă lungă de timp. Fii pregătit să-l îndepărtezi când temperatura crește, deoarece paiele tinde să rămână umede și vor deteriora cuișoarele. În climatele uscate, nu lăsați solul să se usuce complet.

Usturoiul trebuie să fie uscat și ferm, fără semne de degradare sau pete negre. Nu apăsați ca un burete moale. Dacă se observă astfel de semne, este mai bine să-l aruncați. Dacă usturoiul este ud, înseamnă că în interior a început descompunerea. Nu cumpărați capete care au început deja să încolțească, deoarece cantitatea de vitamine și nutrienți din ele este minimă.

Depozitați usturoiul într-un loc bine aerisit, ferit de lumină puternică. O depozitare excelentă este o zonă răcoroasă și întunecată, cu aerisire.

Cum să depozitați usturoiul de primăvară într-un apartament

Descriere: calitatea produsului depinde de depozitarea adecvată

Primăvara, asigurați-vă că îndepărtați paiele (dacă îl folosiți), imediat ce temperatura crește peste zero. Când usturoiul începe să crească, fertilizați-l la fiecare 3 săptămâni cu un îngrășământ organic lichid diluat. Păstrați solul în mod constant umed. Tăiați omoplații imediat ce par să încurajeze bulbii să crească. Vor fi gata să fie recoltate la începutul verii, când treimea inferioară a frunzelor a devenit galbenă.

 

Cum se păstrează usturoiul la frigider

Păstrarea usturoiului în sertarul mai etanș al frigiderului rezolvă problema umidității. Rămășițele de căței decojiți sau de usturoi tocați se lasă câteva săptămâni la frigider într-un recipient mic. Rețineți că, odată ce este refrigerată, va începe să germineze în câteva zile de la atingerea temperaturii camerei. Păstrați până când sunteți gata să îl utilizați.

Cum să curățați rapid usturoiul

Pentru a curăța ușor usturoiul, tăiați fiecare capăt al unui cățel. Apoi întoarceți cuțitul într-o parte, astfel încât partea plată să fie paralelă cu placa de tăiat și marginea ascuțită să fie îndreptată către o parte departe de dvs. Puneți cuțitul în acest fel deasupra obiectului și lăsați lama să se lovească rapid cu călcâiul mâinii pentru a zdrobi ușor cățelul.

Dacă aveți de gând să curățați mulți căței de usturoi în același timp, scufundați-le în apă clocotită timp de 10-20 de secunde. Apoi scufundă-le în apă rece.

Întrebări și răspunsuri

 • Ce ar trebui să fac dacă mănânc prea mult usturoi în timpul sarcinii?

Consumul de usturoi poate fi foarte benefic in timpul sarcinii daca este consumat cu moderatie. Excesul poate provoca iritații ale tractului gastrointestinal, scăzând tensiunea arterială la niveluri periculoase. Nu se recomandă mai mult de 2-3 căței de usturoi pe zi pentru a evita orice complicații.

 • Alicina poate trata drojdia sau ciuperca. infecție?

Avocații alternative pentru sănătate au recomandat de multă vreme folosirea usturoiului în tratamentul infecțiilor vaginale cu drojdie, a creșterii excesive a candida și a altor infecții fungice.

 • Ce sunt beneficiile tabletelor de usturoi ?

Învelișul special al tabletelor ajută la controlul mirosului de usturoi și eliberează tabletele după ce trec prin stomac.

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Что делать, если я ем слишком много чеснока во время беременности?

Употребление чеснока может быть очень полезным во время беременности, если его умеренно употреблять. Избыток может вызвать раздражение желудочно-кишечного тракта, падения артериального давления до опасного уровня. Рекомендуется не более 2–3 зубчиков чеснока в день, чтобы избежать каких-либо осложнений.

Может ли аллицин лечить дрожжевую или грибковую инфекцию?

Сторонники альтернативного здоровья уже давно рекомендуют употреблять чеснок при лечении вагинальных дрожжевых инфекций, чрезмерного роста кандида и других грибковых инфекций.

Каковы преимущества чесночных таблеток?

Специальное покрытие для таблеток помогает контролировать запах чеснока и обеспечивает высвобождение таблеток после прохождения через желудок.

Conţinut
 • Usturoiul - Beneficii pentru sănătate
 • Cum pentru a lupta împotriva bolilor
 • Ce vitamine conține?
 • De unde să cumpărați?
 • Extract de usturoi
 • Doza
 • Beneficii pentru bărbați
 • Beneficiile pentru femei
 • Dăunul usturoiului
 • Cum se depozitează, se plantează și se recoltează
 • Cum se plantează usturoi acasă
 • Când să dezgropi usturoiul
 • Cum să depozitați usturoiul de iarnă în interior
 • Cum să depozitați usturoiul de primăvară într-un apartament
 • Cum se păstrează usturoiul la frigider
 • Cum să curățați rapid usturoiul
 • Întrebări și răspunsuri
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.