Facebook Pixel

Ce să faci pentru a avea oase puternice?

Ce să faci pentru a avea oase puternice?

Pentru a avea oase puternice, ai nevoie de o dietă bogată în calciu, vitamine și microelemente.
Restructurarea constantă a țesutul osos constă în îndepărtarea vechilor și crearea de noi țesături în acest loc, de regulă, cu un design ușor diferit. La adulți, 8% din schelet este reconstruit fiziologic în timpul anului. Deci, în 12 ani, fiecare fragment al scheletului nostru va fi reparat. Atingem masa articulara maxima la aproximativ 30 de ani. În tinerețe, crearea de noi țesuturi, oase, prevalează asupra distrugerii lor. Aceste proporții se schimbă de-a lungul anilor. Corpul pierde mai mult țesut cerebral decât creează. La fiecare 10 ani, masa osoasă scade cu 3-5 la sută. Acesta este un fenomen obișnuit, fiziologic, care afectează atât femeile, cât și bărbații.
Dacă rata pierderii osoase are loc mai rapid, se dezvoltă osteopenia. Se caracterizează printr-o scădere a masei țesutului cerebral, menținând în același timp capacitatea de mineralizare adecvată, adică depunerea de fosfat de calciu în oase. Osteopenia este diagnosticată. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dacă rezultatul densitometriei cu scorul T (densitatea osoasă măsurată, de exemplu, de la coloana vertebrală sau colul femural) scade sub -1, vorbim despre osteopenie, iar dacă este sub - 2,5 &ndash ; osteoporoza. Osteopenia poate fi controlată printr-o dietă adecvată, exerciții fizice, activități în aer liber, expunere moderată la soare și evitarea oricăror care dăunează oaselor.

Vitamine pentru oase
Starea proastă a oaselor nu se datorează doar lipsei de calciu, element chimic care este implicate in formarea si mineralizarea osoasa. Sunt determinate și alte vitamine și minerale. Principalele sunt:

 

Vitamina D – este conținut în organism în două forme care acționează similar: D2 (ergocalciferol) – vine cu alimente și D3 (colecalciferol) – formate în piele sub influența soarelui. Vitamina îmbunătățește absorbția calciului din tractul gastrointestinal și stimulează formarea celulelor. Când nu este suficient, oasele devin mai slabe, nu se pot regenera, devin fragile. Dezavantajele provin dintr-o alimentație săracă de pește, unt, gălbenușuri de ou și lipsa mișcării în aer. Vitamina D își dobândește proprietățile neobișnuite după trecerea prin ficat. Prin urmare, bolile ficatului și rinichilor pot fi cauza deficienței sale. De asemenea, medicamentele, precum medicamentele antiepileptice, reduc concentrația acestuia în organism.

Magneziu – acesta este un alt binefăcător al oaselor. Peste 60% din acest element se găsește în oase în combinație cu calciu și fosfor. Magneziul afectează favorabil densitatea minerală osoasă, deoarece este implicat în procesul de absorbție a calciului. Absorbția magneziului din tractul gastrointestinal este crescută în prezența vitaminei B6, care poate fi găsită în banane, ficat, ton și produse din cereale.


Vitamina K> – are, dimpotrivă, o valoare primordială pentru oase. Consumul său ridicat în mod corespunzător reduce riscul de fracturi, dezvoltarea osteopeniei și osteoporozei. Acest lucru se datorează faptului că vitamina K afectează activitatea unei proteine care leagă calciul în oase. Luarea vitaminei K împreună cu vitamina D inhibă nu numai dezvoltarea osteopeniei, ci și osteoporoza, deoarece prima vitamină sporește acțiunea celeilalte. În absența vitaminei K (care se găsește în broccoli, spanac, produse lactate fermentate), formarea oaselor este perturbată.


Vitamina C – necesar pentru sinteza corectă a colagenului, care este componenta principală a osului organic. Cercetările arată o legătură între vitamina C și densitatea osoasă. Pentru a preveni osteoporoza se recomanda o doza zilnica de 100-500 mg din aceasta vitamina (se gaseste in patrunjel, kiwi, citrice).

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.