Ce să mănânci iarna pentru a suplimenta deficiențele nutriționale?

Ce să mănânci iarna pentru a suplimenta deficiențele nutriționale?

Ne lipsesc vitaminele și mineralele, mai ales iarna. În această perioadă a anului nu există atât de multă alegere de fructe și legume ca vara, iar cele pe care le cumpărați conțin mai puțini nutrienți. Ce să mănânci iarna pentru a suplimenta deficiențele nutriționale?
Ce să mănânci iarna pentru ca organismul să lucreze la viteză maximă? Trebuie să-i oferi vitamine și minerale. Depozitul lor în legume și fructe. Cea mai importantă este vitamina C (citrice, broccoli, verdeață), deoarece stimulează producția de interferon, surse termice de proteine care ajută la combaterea germenilor, protejează împotriva răcelii și gripei și, de asemenea, ajută la tratarea infecțiilor și, în plus, ia parte în sinteza globulelor roșii și este un antioxidant puternic.
Precum vitamina E (uleiuri vegetale, pâine integrală;) și beta-caroten; provitamina A (morcovi, caise, portocale, grepfrut), neutralizează radicalii liberi. Vitamina A (ficat, ouă, unt), menține pielea și mucoasele în stare bună coajă și crește numărul de celule imunitare. Vitaminele B (banane, avocado, carne, pește, produse lactate, cereale integrale) susțin sistemul nervos, au un efect antidepresiv și participă la producerea substanțelor necesare întăririi apărării.
Ai nevoie și de fier (ficat, carne, broccoli, fasole, spanac), seleniu și zinc (semințe de dovleac, pâine integrală, terci de hrișcă) , calciu (lapte și produse lactate). Ce mai merită să mănânci?
Ce să mănânci iarna: citrice
Iarna este cel mai bun moment pentru noi să mâncăm grepfrut, portocale, mandarine, lămâi – sunt acum cele mai proaspete și mai valoroase. Prin urmare, cu siguranță ar trebui să le folosiți în fiecare zi. Conțin multă vitamina C, vitamina B, beta-caroten, potasiu, calciu și o serie de alte componente.
Mâncarea sistematică a unui grapefruit pe zi (soiurile roșii au cea mai mare cantitate de vitamina C) previne cancerul si boli de inima. Lămâia, pe lângă vitamina C, conține multă rutină, care previne pierderea acestei vitamine valoroase și îngroașă vasele de sânge.
Te doare în gât? Încercați să beți apă cu suc de lămâie în înghițituri mici. Uleiurile esențiale eliberate în timpul periajului mandarinei sau portocalei sunt relaxante și înălțătoare. O portocală sau două mandarine acoperă nevoia de vitamina A, C, pulpa unui grapefruit – 1/3 doză de beta-caroten.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.