Facebook Pixel

Ce trebuie să știți despre biotină

Ce trebuie să știți despre biotină

Biotina – este una dintre vitaminele B. La adulți, deficiența sa poate duce la uscarea pielii, greață, anorexie și seboree. Iar simptomele unei cantități insuficiente de biotină în corpul copilului sunt dermatita seboreică (o crustă pe cap), erupția cutanată de scutec și căderea părului.

Biotina este considerată un remediu popular pentru întărirea unghiilor, precum și pentru păr sănătos. Studiile au arătat că administrarea unui supliment de biotină (2500 mcg pe zi) poate crește grosimea plăcii unghiei cu 25%. La fel ca 91% dintre persoanele care au participat la studiu și au luat doza de>biotină pe zi au observat o îmbunătățire semnificativă a stării de bine. Efectul pozitiv al biotinei asupra sănătății părului este demonstrat de capacitatea sa de a îmbunătăți metabolismul uleiului din scalp.

O boală foarte frecventă a părului este dermatita seboreică — ulei excesiv și mătreață. Adesea, această boală apare în copilărie sau în vârstă.

La copii, se manifestă sub formă de cruste pe cap, iar multe anamnezi arată succes tratament cu biotină. Iar acest supliment are rezultate bune in tratamentul iritatii de scutec la copii. Pentru tratamentul dermatitei seboreice la adulți, biotina singură nu va fi suficientă, trebuie să includeți toate vitaminele B.

Oamenii de știință au demonstrat, de asemenea, că suplimentele, care includ span>biotina îmbunătățește utilizarea zahărului din sânge, crescând astfel sensibilitatea la insulină. Această îmbunătățire este rezultatul activității enzimei glucoză, care ajută ficatul să absoarbă zahărul din sânge. Luarea a 8 mg de biotină de două ori pe zi poate scădea nivelul zahărului din sânge, ceea ce va permite un control mai bun al glicemiei în diabetul de tip 1. Studiile au arătat, de asemenea, că atunci când biotina este combinată cu crom pentru a controla nivelul zahărului, acestea reduc nivelul de trigliceride din sânge. a persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.

Doza de biotină

O doză sigură de biotină cu alimente este de 30- 100 mcg. Dacă doriți să întăriți unghiile și părul, atunci doza ar trebui să fie de 1000-3000 mcg pe zi. Pentru mamele care alăptează ai căror copii suferă de dermatită seboreică 3000 mcg pe zi, și pentru tratamentul diabetului zaharat și neuropatiei diabetice 4 până la 8 mg de două ori pe zi.

 

 

 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.