Ce trebuie să știți despre vitaminele prenatale

Ce trebuie să știți despre vitaminele prenatale

Vitamine pentru femeile însărcinate – Ar trebui să-l iau sau nu?

În primul rând, să dezminți mitul conform căruia administrarea de multivitamine poate provoca alergii la un copil. Influență directă – Nu. Alergiile sunt cauzate de gene și poate apărea la un copil numai dacă părinții sau părinții lor au.
A doua concepție greșită comună – trebuie să luați vitamine numai începând cu al doilea trimestru, iar înainte de aceasta, fătul este mic și nu este necesară o nutriție suplimentară pentru aceasta. Dar în primul trimestru apar schimbări hormonale importante în corpul unei femei, însoțite de toxicoză. Și a susține corpul unei femei în această perioadă cu ajutorul vitaminelor este destul de rezonabil. Nu poți lua un complex multivitaminic complet în primul trimestru, ci bea separat: acid folic, vitamina E și preparate cu iod. Aceste substanțe normalizează modificările hormonale și sunt necesare pentru dezvoltarea fătului în stadiile incipiente.

De ce vitamine au nevoie femeile însărcinate?

Acid folic (sau vitamina B9) – in prezent singurul medicament care este recomandat oficial de catre societatea de obstetricieni si ginecologi pentru toate femeile insarcinate, incepand de la o data precoce (si de preferat inainte de conceptie). Aportul de acid folic reduce riscul de malformații la copil, în primul rând ale sistemului cardiovascular și nervos.
A doua substanță care poate fi luată cu încredere, – fier. Din lipsa acestuia în organism, se dezvoltă anemie – boală comună în timpul sarcinii. Fierul întărește mușchii și le menține tonusul. Inclusiv mușchii uterului, prevenind riscul de avort spontan.
Vitamina C – necesare și pentru prevenirea anemiei. Este, de asemenea, cel mai bun antioxidant!
Vitamina E – "raspunsuri" pentru echilibrul hormonal și formarea placentei și, de asemenea, normalizează metabolismul. Apropo, administrarea de vitamina E este utilă chiar înainte de sarcină – stabilizează ciclul menstrual, favorizează concepția.
Iodul este necesar deja în stadiile de dezvoltare activă a fătului. În primul rând, pentru formarea scheletului și a sistemului nervos.
Calciu – o substanță necesară pentru scheletul și sistemul endocrin al copilului. Femeile însărcinate se confruntă cel mai adesea cu deficiența de calciu, semnul său extern – probleme dentare. Acesta este un alt medicament din categoria „must have”; pentru sarcină.

Ce ar trebui să fie mai atent atunci când alegeți vitamine?

Când alegeți un complex de vitamine pentru sarcină, acordați atenție compoziției: unele preparate nu includ, de exemplu, iod, și unele Există doar vitamine și nu oligoelemente.
Există și câteva vitamine la care trebuie să fii atent: vitaminele A, K și vitaminele B (cu excepția acidului folic). Dozele lor ar trebui să fie moderate, deoarece sunt posibile efecte negative din exces în organism. Vitamina A nu este recomandată sub formă de acetat de retinol, ci doar sub formă de beta-caroten: se elimină astfel riscul de supradozaj.
Biotus recomandă un complex femeilor însărcinate de la Solgar. Aceasta este o formulă bine echilibrată, care conține toate substanțele necesare în proporții rezonabile. Medicamentul este fabricat în SUA și îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate.'

Conţinut
  • Vitamine pentru femeile însărcinate – Ar trebui să-l iau sau nu?
  • De ce vitamine au nevoie femeile însărcinate?
  • Ce ar trebui să fie mai atent atunci când alegeți vitamine?
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.