Facebook Pixel

Deci de ce ai nevoie cu adevărat să mănânci și de ce nu ai nevoie pentru a-ți maximiza șansele de a concepe un copil sănătos?

Deci de ce ai nevoie cu adevărat să mănânci și de ce nu ai nevoie pentru a-ți maximiza șansele de a concepe un copil sănătos?

Mulți dintre noi, în vârstă de 20 de ani, încercăm în toate modurile posibile să NU rămânem însărcinate, iar la 30 de ani  dimpotrivă, încercăm cu disperare să rămânem însărcinate. Și în timp ce 40% dintre sarcini sunt neplanificate, dacă sunteți în celelalte 60% care plănuiesc să rămână însărcinată, doriți să vă asigurați că sarcina va merge bine, că aveți o naștere ușoară și un copil sănătos.

Cu toate acestea, știați că 15% dintre cupluri au probleme în a concepe? Fiecare lună în care nu reușești să concepi poate duce la depresie profundă. Atât de multe femei în vârstă de 30 de ani care vin la un ginecolog iau anticoncepționale orale de ani de zile. Ei au dus un stil de viață axat pe atingerea obiectivelor de carieră și de afaceri, fiind expuși la mult stres și gândind totul până la cel mai mic detaliu înainte de a începe să se gândească la întemeierea unei familii. "Infertilitate" este incapacitatea de a concepe în decurs de 12 luni de la încercările active. Din păcate, multe femei nu își dau seama că au probleme de sănătate până când decid să aibă un copil și se confruntă cu probleme.

Există mulți factori care contribuie la infertilitate, dar medicina funcțională consideră că alimentația ar trebui să înceapă întotdeauna.

Scopul este de a maximiza utilizarea produselor organice naturale, pure, non-OMG, non-chimice și fără coloranți . Atunci când cumpărați produse, încercați să acordați preferință pe cât posibil organicului. Dieta standard a unei persoane moderne care trăiește într-un oraș mare reduce de fapt rata natalității; Persoanele care consumă alimente bogate în grăsimi trans, carne procesată, băuturi zaharoase și alimente cu un indice glicemic ridicat pot lipsi aportul de nutrienți esențiali, minerale și vitamine, ceea ce face dificilă conceperea naturală. În același timp,  dieta mediteraneană -  crește șansele femeilor de a concepe în mod natural, precum și prin FIV.

Ideea de bază este să obțineți suficiente proteine, grăsimi și carbohidrați sănătoși, limitând în același timp aportul excesiv de zahăr și alimente procesate .

Deși excesul de grăsime poate împiedica fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei, prin limitarea numărului de spermatozoizi la bărbați și creșterea problemelor hormonale la femei, studii recente au arătat că femeile care au consumat produse lactate complete cu grăsime au fost mai capabile să conceapă (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17329264) decât cele care au mâncat cu conținut scăzut de grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi. produse lactate grase.

Produsele lactate nu sunt bune pentru toată lumea, ci doar pentru cei care le tolerează bine și mănâncă întotdeauna produse lactate organice cu grăsimi hrănite cu iarbă.

Trebuie să mănânci grăsime și trebuie să ai și grăsime în corp pentru a rămâne însărcinată. Din fericire, există o mulțime de grăsimi sănătoase. Încercați să mâncați somon sălbatic din Alaska, care este bogat în acizi grași omega-3, și folosiți ulei de cocos pentru gătit. În prezent, există o mulțime de controverse în legătură cu uleiul de cocos și grăsimile saturate, dar dacă îl consumați cu moderație (1 până la 2 lingurițe pe zi), veți obține doza zilnică din grăsimea corectă de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru niveluri hormonale adecvate.

Grăsimile saturate sunt prezente și în laptele matern, care este un factor suplimentar pe care femeile încearcă să-l mențină în corpul lor după naștere. Grăsimile trans ar trebui evitate, deoarece sunt asociate cu o inflamație crescută în organism, care poate interfera cu ovulația.

Mâncarea sănătoasă a proteinelor pe bază de plante și limitarea cărnii procesate este esențială pentru o dietă sănătoasă în timpul concepției. Alimente precum fasolea, nucile și diverse leguminoase, precum și peștele și ouăle ar trebui consumate zilnic, care, potrivit unui studiu (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18226626), nu au un efect negativ asupra funcției de fertilitate, spre deosebire de carnea roșie, pui și curcan, a căror utilizare trebuie limitată. Dacă consumați proteine de origine animală, asigurați-vă că este pui de crescătorie ecologică sau vacă hrănită cu iarbă, dacă este posibil.

Legume, legume și mai multe legume.

În ciuda a ceea ce am deja ți-a spus despre necesitatea de a consuma proteine cu moderație, este important să reții că vegetarienii și vegetarienii nu sunt automat oameni sănătoși. Adesea, mulți vegetarieni au deficit de grăsimi, precum și de vitamina B12, fier, vitamina D și colesterol, care pot interfera cu producția de hormoni atunci când încearcă să conceapă. De asemenea, au tendința de a pierde în greutate, ceea ce poate preveni și sarcina. Este important să obțineți cantitatea potrivită de vitamine și minerale din consumul de legume la fiecare masă.

Întrebește șapte până la nouă porții de legume în fiecare zi într-o varietate de culori, fitonutrienți și antioxidanți. Adăugați legume la smoothie-uri, sucuri, omlete, salate, supe și chiar folosiți-le ca gustări. Faceți din legume o parte integrantă a zilei dvs. pentru a vă asigura că obțineți suficient.

Fibre vegetale naturale.

Mâncarea mai multor fibre și limitarea alimentelor cu glicemie ridicată sunt piese importante ale puzzle-ului fertilității.

Alimentele bogate în fibre vă ajută să vă stabilizați nivelul de glucoză din sânge și să vă mențineți o greutate sănătoasă prin prevenirea creșterilor masive de insulină și a dezechilibrelor hormonale, cum ar fi polichistul sindromul ovarului rezultat din niveluri crescute de testosteron. Fibrele promovează, de asemenea, detoxifierea gastrointestinală și acționează ca un prebiotic, care este esențial pentru femeile cu estrogen dominant, care trebuie să elimine xenoestrogenii excesivi asociați cu probleme precum endometrioza și fibromul. Cu toate acestea, secretul este să vă asigurați că obțineți suficientă fibre naturale din alimente pe bază de plante și nu din suplimente de fibre procesate androgine care consumă prea mult.

A avea un microbiom sănătos în tractul gastrointestinal și vagin este esențială pentru funcția de reproducere.

Emisiune de studii (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26261170) ca avand o cantitate sanatoasa de lactobacili creste sansele de conceptie reusita. A avea un microbiom sănătos este important, deoarece reduce infecțiile vaginale, menține un sistem imunitar puternic și stopează procesul de inflamație care începe în sistemul gastrointestinal. Medicii le sfătuiesc insistent femeile să consume alimente fermentate cât mai mult posibil, inclusiv miso, varză murată, kimchi, chefir de cocos și iaurt grecesc sau cu grăsimi (dacă tolerați bine lactatele). Kombucha este o altă băutură fermentată excelentă, bogată în probiotice; totuși, este necesar să se limiteze aportul de kombucha din cauza cantității neglijabile de alcool prezentă în acesta.

Este necesar să se discute și despre sănătatea psihologică a viitoarelor mamici. Nu este mai puțin important decât fiziologic.

Text original: www.mindbodygreen.com

 

Conţinut
  • Există mulți factori care contribuie la infertilitate, dar medicina funcțională consideră că alimentația ar trebui să înceapă întotdeauna.
  • Ideea de bază este să obțineți suficiente proteine, grăsimi și carbohidrați sănătoși, limitând în același timp aportul excesiv de zahăr și alimente procesate .
  • Legume, legume și mai multe legume.
  • Fibre vegetale naturale.
  • Mâncarea mai multor fibre și limitarea alimentelor cu glicemie ridicată sunt piese importante ale puzzle-ului fertilității.
  • A avea un microbiom sănătos în tractul gastrointestinal și vagin este esențială pentru funcția de reproducere.
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.