Facebook Pixel

Cafea: chiar și pentru copii

Cafea: chiar și pentru copii

Recent, a crescut procentul celor care beau cafea. nu crezi? Pe străzi au început să apară tot mai multe cafenele noi, chiar se întâmplă să nu poți alege la care să mergi. Atunci ce să ghidezi? La urma urmei, undeva băuturile de cafea nu se justifică, undeva prețul latte-ului este puțin prea scump, cineva bea cafea doar cu lapte fără lactoză. Adică, alegerea depinde de mulți factori. Dacă ești atât de pretențios, începi să te gândești să-ți faci singur cafeaua acasă. Dar aici din nou te confrunți cu alegerea cafelei să cumperi, instant, fasole, prăjită sau decofeinizată.


În plus, devine interesant dacă cafeaua aduce beneficii organismului sau este dăunător?
În primul rând, trebuie să studiați întreaga compoziție a produsului, precum și starea dvs. de sănătate. Aceștia sunt cei doi factori principali care vor determina dacă poți bea cafea, dacă da, cât de mult, ce fel și consecințele unei supradoze.


Cantitatea normală de cafea consumată este de 2-3 căni pe zi. Dacă beți mai mult de 5 căni de cafea, este posibil să aveți reacții adverse, cum ar fi amețeli, insomnie, ritm cardiac rapid și frisoane.

Consumul de organice cafeaua sau cafeaua decofeinizata cu moderatie, dimpotriva, are un efect pozitiv asupra organismului si anume, reduce riscul de boli cardiovasculare, oncologie, diabet, Alzheimer, infarct, Parkinson si altele. Antioxidanții găsiți în cafea protejează o persoană de îmbătrânirea timpurie.
Cafea reduce bătăile neregulate ale inimii cu 18%.

Merită spus , că cafeaua elimină stresul, combate depresia și îmbunătățește memoria.

Dar toată lumea este poți bea?
S-a întâmplat ca, datorită compoziției și efectelor sale asupra organismului, cafeaua este permisă doar pentru adulti.

În 1995, compania Teeccino a lansat o linie de produse - cafea din plante. Compoziția acestui produs conține plante medicinale în cantități mari și aproape eliminate cofeina și acidul cafeic. Fondatorul a dorit să obțină un astfel de rezultat încât, din cauza modificării compoziției, cafeaua din plante nu diferă ca gust de cafeaua obișnuită.
De asemenea, diferența băuturii este că cafeaua din plante este mai utilă și chiar și copiii o pot bea. Se face pe baza de plante medicinale, roscove, cicoare de orz si arome naturale: nuci, migdale, smochine si condimente. Din acest motiv, este complet inofensiv și este recomandat ca remediu pentru combaterea dependenței de cofeină.

Cafea din plante:

  • Fără cafeină

  • oferă energie la fel ca cafeaua obișnuită

  • îmbunătățește digestia

  • sprijină microflora intestinală


Mulți oameni au auzit și despre un astfel de produs precum cafea verde. Se spune că se luptă cu supraponderalitatea. Este adevărat?
Datorită faptului că cafeaua verde conține 50% acid clorogenic, accelerează metabolismul, îmbunătățește funcționează pancreasul, are un efect pozitiv asupra fluxului sanguin și asupra vaselor de sânge. Boabele de cafea verde oferă energie organismului și mențin nivelurile normale de glucoză.
Cafea verde este consumată ca supliment alimentar, dar în combinație cu sarcini fizice și alimentație echilibrată.

Pentru a face băutura nu numai utilă, ci și plăcută, producătorii au venit cu ideea de a-i adăuga diverse arome naturale. De exemplu, cafea din plante cu gust de “Alune”. Compoziția conține alune de pădure, migdale prăjite, curmale și smochine,  recomandăm mai multe opțiuni pentru prepararea cafelei din plante.
Mai întâi - într-o cafetieră;

Al doilea -presa franceză;

Al treilea - aparat de cafea espresso;

Al patrulea - în turcă;

Al cincilea - cu folosirea unei strecurătoare.


Apropo , cafeaua din plante nu este greu de făcut la gătit acasă. Rădăcinile de păpădie și cicoare sunt cele mai populare plante pentru prepararea cafelei pe bază de plante.

De exemplu, pentru a face cafea din păpădie, trebuie să luați planta în sine, să clătiți, să coaceți în cuptor la 170 de grade și să măcinați bine. După - adăugați 1 linguriță de amestec de înlocuitor de cafea la o cană de apă clocotită.

Pentru a face cafea din cicoare, va trebui să obțineți rădăcina acestei plante. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora si jumatate. Apoi macinați fin și adăugați o linguriță la 250 de mililitri de cod.


Ar trebui să încercați să adăugați mirodenii la cafeaua zilnică, cum ar fi

cardamom, fasole, scorțișoară, cuișoare, alune de pădure, lavandă, coajă de lămâie, mentă (orice), rozmarin, anason stelat, tarhon și vanilie.

După cum puteți vedea, în locul cafelei obișnuite, poți folosi o alternativă excelentă - cafeaua din plante, care prin proprietățile sale nu va diferi de cea originală și chiar mai mult, va aduce noi senzații și beneficii. Atenție însă, deoarece supradozajul poate avea consecințe neplăcute.

 Acest articol a fost scris de scriitorul personalului Biotus.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.