Facebook Pixel

DEFICIENTA DE VITAMINA A: cauze si simptome. Cum să compensezi deficiența de vitamina A?

DEFICIENTA DE VITAMINA A: cauze si simptome. Cum să compensezi deficiența de vitamina A?

Vitamina A este importantă în procesul vederii, întărește sistemul imunitar și previne infecțiile, deoarece ajută la combaterea bacteriilor și virușilor, netezește și întărește pielea, promovează sănătatea părului și a unghiilor, luptă împotriva radicalilor liberi - un antioxidant, afectează creșterea , precum și buna funcționare a membranelor celulare.
Cu o dietă bine echilibrată și un aport adecvat, deficitul de vitamina A nu ar trebui să apară. În alimentație, avem trei surse de vitamine A, corespunzătoare celor trei caractere ale sale. Retinolul se găsește în alimentele de origine animală, beta-carotenul (provitamina A) provine din plante, iar A provine din grăsimi. Proteina (RPB) leagă retinolul și îi reglează absorbția și metabolismul.
Cauzele carenței de vitamina A
Lipsa vitaminei A în organism se poate datora malabsorbției vitaminei A (în acest caz, este necesar să se diagnosticați baza), alimentație prea proastă (deficit de proteine sau grăsimi), consum de alcool, fumat, alimentație neechilibrată pentru copii și vârstnici.
Simptome ale deficienței de vitamina A
Lipsa vitaminei A în organism. se manifestă prin:
piele aspră de la coate și genunchi, precum și pe umeri și șolduri (uscăciunea nu dispare la aplicarea cremelor sau balsamurilor)
vedere slabă la amurg și noaptea (așa- numită orbire nocturnă
uscarea globului ocular (fără lacrimi).
>La femeile cu probleme menstruale și de fertilitate, aceasta se poate datora deficienței de vitamina A. Iar la persoanele în vârstă, țiuitul în urechi este obișnuit. simptom al deficitului de vitamina A.

 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.