Facebook Pixel

Efectul colagenului asupra organismului

Efectul colagenului asupra organismului

Colagenul este unul dintre elementele principale care formează, în special, pielea, tendoanele, oasele, articulațiile și corneea ochiului. Fibrele de colagen sunt extrem de elastice și durabile. Asigurați protecție pentru organele interne (rinichi, ficat, stomac) și mențineți-le în poziția corectă. Colagen are grijă de hidratarea corespunzătoare a pielii. Datorită lui, celulele pielii sunt actualizate. Colagenul joacă un rol important în sistemul imunitar: oprește dezvoltarea bacteriilor patogene, a toxinelor și a celulelor canceroase. Organismul însuși produce fibre de colagen.

Consecințele lipsei de colagen în organism

După 26 de ani de viață, corpul uman pierde treptat capacitatea de a reface fibrele de colagen. Dar nu numai acesta este motivul scăderii cantității de colagen din organism. Bolile și creșterea activității fizice au, de asemenea, un efect dăunător asupra fibrelor de colagen. Distrugerea colagenului și problemele de reconstrucție a acestuia sunt cauza tulburărilor de mișcare, a bolilor articulare, a durerilor de spate, a apariției ridurilor profunde, a celulitei și a căderii excesive a părului.

Colagen în piele

Sarcina colagenului este de a monitoriza producția de lichid sinovial, precum și de a influențează elasticitatea și duritatea cartilajului. La joncțiunea oaselor în mișcare există un mucus special care reduce frecarea. Când cantitatea de lichid sinovial scade (de exemplu, din cauza bolii), atunci în urma fiecărei mișcări simțim durere. De-a lungul timpului, organismului nostru lipsește cupru, vitaminele A, C, E. Aceste substanțe acționează ca un ajutor pentru refacerea fibrelor de colagen. O cantitate mică de colagen este motivul slăbirii stării pielii noastre. Diferiți factori (radiații solare, radicali liberi) au un efect dăunător asupra acesteia. În consecință, ridurile se adâncesc, pielea își pierde elasticitatea și flexibilitatea. Deficitul de colagen provoacă celulita, care apare la persoanele slabe și obeze.

Refacerea colagenului


Din păcate, colagenul nu se găsește aproape niciodată în alimente. Pentru a o completa, ar trebui să utilizați suplimente nutritive speciale. Colagenul obținut sub formă lichidă este absorbit rapid. Consumul regulat de colagen aduce rezultate vizibile.

Conţinut
  • Consecințele lipsei de colagen în organism
  • Refacerea colagenului
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.