Facebook Pixel

Efectul magneziului asupra problemelor de somn

Efectul magneziului asupra problemelor de somn

Ce este magneziul?

Magneziul este unul dintre cele mai abundente minerale de pe pământ și este prezent în multe alimente. Este important pentru sănătatea umană deoarece este implicat în peste 600 de reacții celulare în întregul corp.

De fapt, fiecare celulă și organ are nevoie de acest mineral pentru a funcționa corect. Magneziul contribuie la sănătatea oaselor, precum și la buna funcționare a creierului, inimii și mușchilor.

Suplimentele de magneziu au fost legate de o serie de probleme, inclusiv combaterea inflamației, a constipației și a tensiunii arteriale. În plus, magneziul poate ajuta la tratarea insomniei.

 Sunt disponibile tipuri de suplimente de magneziu și includ citrat de magneziu, oxid de magneziu și clorură de magneziu.

Magneziul vă poate ajuta corpul și mintea să se relaxeze

Corpul și creierul tău au nevoie să se relaxeze pentru a adormi.

La nivel chimic, magneziul ajută acest proces prin activarea sistemului nervos parasimpatic, care te ajută să te simți calm și relaxat..

În primul rând, magneziul reglează neurotransmițătorii care trimit semnale către sistemul nervos și creier. De asemenea, reglează nivelul hormonului melatonină, care guvernează ciclul somn-veghe.

În al doilea rând, acest mineral se leagă de receptorii acidului gamma-aminobutiric (GABA). GABA este un neurotransmițător responsabil pentru relaxarea sistemului nervos. 

Prin calmarea sistemului nervos, magneziul vă poate ajuta să vă pregătiți corpul și mintea pentru somn. 

Magneziul ajută la activarea neurotransmițătorilor care sunt responsabili cu calmarea corpului și a minții.

Lipsa de magneziu interferează cu somnul

Lipsa de magneziu din organism poate provoca somn agitat și chiar insomnie.

Studiile la șoareci au arătat că acest mineral este esențial pentru somnul normal. Iar nivelurile ridicate și scăzute pot provoca probleme de somn.

Persoanele care pot fi expuse riscului de deficit de magneziu includ:

Persoane cu afecțiuni digestive. Problemele digestive pot face ca organismul să nu absoarbă corect vitaminele și mineralele, ceea ce duce la o deficiență de magneziu.  span>

Persoanele cu diabet: rezistența la insulină șidiabetul sunt asociate cu pierderea excesivă de magneziu.

Persoane cu dependență de alcool: Deficitul acestui mineral este obișnuit în rândul băutorilor mari.

Persoane în vârstă: Mulți bătrâni au mai puțin magneziu în dietă decât tinerii și pot avea probleme în a-l absorbi.

Dacă nu obțineți suficient magneziu, este posibil să aveți probleme cu somnul.

Aportul insuficient de magneziu este asociat cu probleme de somn. 

Ajută la reglarea calității somnului

Magneziul nu numai că te ajută să adormi, dar asigură și un somn profund și odihnitor.

În studiile în curs care au implicat două grupuri de persoane în vârstă, primului grup i s-au administrat 500 mg de magneziu, iar celuilalt a primit un placebo. Ca urmare, calitatea somnului s-a îmbunătățit la grupul cu magneziu .

Acest grup a arătat, de asemenea, niveluri mai ridicate de renină și melatonină, doi hormoni care ajută la reglarea somnului.

Aceste rezultate au fost susținute de un alt studiu care a oferit adulților în vârstă cu insomnie un supliment care conține 225 mg magneziu, 5 mg melatonină și 11,25 mg zinc.

Participanții la acest al doilea studiu au avut, de asemenea, un somn mai bun în comparație cu grupul placebo, deși acest efect este dificil de atribuit magneziului, deoarece suplimentul conținea suplimentar zinc și melatonină.

Un alt studiu a arătat că deficiența de magneziu la șoareci a determinat somnul să devină agitat și agitat.

Asociat parțial cu influența acestui mineral asupra sistemului nervos. Blochează legarea mai multor molecule „excitabile” de neuroni, ceea ce duce la relaxarea sistemului nervos.

Cu toate acestea, deoarece studiul de față a examinat doar suplimentarea cu magneziu la adulții în vârstă cu insomnie, rămâne neclar dacă aceste suplimente ar fi benefice și la adulții mai tineri.

Rezumat: magneziul acționează asupra sistemului nervos și promovează un somn profund și odihnitor, așa cum se dovedește la adulții în vârstă.

Magneziul poate ajuta la ameliorarea anxietății și a depresiei

Anxietatea și depresia pot avea un efect negativ asupra somnului. Magneziul ajută la atenuarea acestor două tulburări.

Deficitul de magneziu se manifestă adesea prin anxietate, depresie și confuzie mentală.

Noile cercetări sugerează, de asemenea, că acest mineral poate îmbunătăți tratamentul antidepresiv pentru anxietate.

Efectul este legat de capacitatea magneziului de a stimula centrii calmanți ai sistemului nervos.

Rezumat: magneziul poate ajuta la tratarea anxietății și a depresiei, două tulburări de dispoziție care pot cauza probleme de somn.

Cum se ia magneziu pentru tulburările de somn?

Institutul de Medicină sugerează o dietă zilnică de 310–360mg magneziu pentru femeile adulte și 400–420mg pentru bărbați.

Puteți obține magneziu din apă potabilă și din alimente precum: legume verzi, nuci, cereale, carne, pește și fructe..

Foarte puține studii au testat direct suplimentarea cu magneziu pentru insomnie.

Cu toate acestea, studiile clinice de mai sus au utilizat cantități în intervalul 225-500 mg. Limita superioară considerată sigură de suplimente este de 350 mg pe zi, așa că evitați dozele mari fără supraveghere medicală.

Deoarece este clar că deficiența de magneziu poate afecta somnul, asigurați-vă că obțineți suficient din alimentele de care aveți nevoie.  

Rezumat: nu există nicio recomandare specifică cu privire la cât de mult magneziu trebuie consumat pentru a îmbunătăți somnul. Cu toate acestea, obținerea unor cantități adecvate prin dietă poate ajuta la îmbunătățirea somnului.

Lucruri de luat în considerare atunci când luați suplimente

Dacă întâmpinați probleme cu somnul, mai întâi gândiți-vă la reducerea consumului de cofeină, să dormiți regulat și să vă entuziasmați înainte de culcare.

Dar dacă vrei să încerci magneziu, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi.

În primul rând, limita superioară pentru magneziu suplimentar este de 350 mg pe zi.

De asemenea, administrarea acestuia sub formă de supliment poate provoca reacții adverse, inclusiv greață, crampe sau diaree.

Suplimentele de magneziu pot interfera cu modul în care funcționează medicamentele, inclusiv antibioticele, relaxantele musculare și medicamentele pentru tensiunea arterială.

Dacă aveți o afecțiune medicală sau luați orice medicament, vă rugăm să consultați medicul înainte de a încerca acest supliment.  

Rezumat: doza sigură de magneziu este de 350 mg pe zi. Mărirea dozei poate provoca reacții adverse.

Concluzie

Magneziul îmbunătățește somnul, ajută la activarea mecanismelor care calmează sistemul nervos.

Magneziul poate ameliora anxietatea și depresia care interferează cu somnul.

În prezent, studiul a fost realizat cu persoane în vârstă, deci nu este clar cum afectează acestea alte populații.

Dacă vrei să încerci magneziu pentru somn, începe cu alimente integrale.

De Kerry-Anna Jenning 30 aprilie 2017

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.