Facebook Pixel

Depresie. Ce vitamine ajută să scapi de depresie?

Depresie. Ce vitamine ajută să scapi de depresie?

Există două tipuri de depresie: situațională și reactivă. Sunt rezultatul unor evenimente dureroase din punct de vedere psihologic, care adesea necesită doar timp și sprijin din partea celor dragi. Dar se întâmplă ca simptomele depresiei (depresie de dispoziție, vinovăție, dificultăți de concentrare, pierderea energiei, dureri de cap constantă, slăbiciune fizică, tulburări de somn și apetit) să rămână, iar corpul slăbește. În acest caz, cel mai probabil trebuie să contactați un medic calificat și să consultați pentru a găsi o cale de ieșire din această stare depresivă.

De asemenea, unele formulare depresiei implică o schimbare hormonală experimentată adesea de femei. În acest caz, hormonii sexuali feminini (estrogenii) vă vor ajuta să scăpați de ei. Majoritatea suferă de depresie în timpul iernii, care se numește tulburare emoțională sezonieră. În această perioadă, plimbările lungi la aer curat și comunicarea cu cei dragi vă vor ajuta corpul.

Dar se întâmplă ca depresia să poată apărea fără un motiv aparent. , dar de multe ori se manifestă și ține de mulți ani. Pentru a învinge acest tip de tulburare, pe care medicii o numesc depresie endogenă, organismul are nevoie de ajutor cu vitamine. Nutriția cu vitamine joacă un rol important în astfel de cazuri.

Deficiența poate provoca depresie timp de câteva luni biotina care se găsește în mod obișnuit la oameni mâncând dezechilibrat. Pentru a scăpa de această tulburare, trebuie să luați 300 de micrograme de biotină, în fiecare zi, timp de 4-5 săptămâni.

Pentru o deficiență acid folic scade nivelul de serotonină și este responsabil pentru o bună dispoziție. Care poate fi și cauza unei astfel de tulburări. Acidul folic poate fi luat împreună cu vitaminele B. Aceste vitamine sunt legate între ele și funcționează mai eficient împreună. Corpul nostru are nevoie de piridoxină (B6), care este responsabil pentru producerea de serotonină și va ajuta la menținerea stabilității dispoziției.

Tiamina și riboflavina contribuie la formarea sindroamelor depresive. Deficiența lor provoacă oboseală regulată și obsesie pentru depresie.

Potrivit statisticilor, persoanele care suferă de depresie au o lipsă de vitamina B12. De aceea, medicii recomandă să luați această vitamină zilnic.

Depresie acesta este unul dintre primele simptome ale deficienței vitamina C. Tulburări cronice, oboseală, pierderea bunăstării toate acestea se datorează cantităților insuficiente de vitamina C. Luarea acestei vitamine va ajuta la eliminarea acestor simptome la orice vârstă.

Vitamina A , cunoscută sub numele de vitamina de creștere, are și proprietăți antioxidante. Ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății ochilor, mucoaselor, glandei prostatei, uterului, plămânilor și protejează împotriva bolilor respiratorii. Ajută la depășirea instabilității emoționale și a oboselii cronice.

Vitamina D3 întărește sistemele nervos și osos, afectează starea mușchiului inimii, îmbunătățește imunitatea, ajută la menținerea unui nivel normal. stare emotionala. În plus, este responsabil pentru metabolismul adecvat, somnul calm și prelungit, stabilitatea emoțională și susceptibilitatea redusă la situații negative.

 

Vitaminele de mai sus funcționează cel mai bine în combinație. Pe site-ul Biotus rezidența vitaminelor puteți găsi complexe de vitamine care vă vor ajuta să scăpați de depresie și să vă îmbunătățiți nu numai bunăstarea, ci și sănătatea.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.