Facebook Pixel

Suplimente alimentare pentru fete 25-30: de unde să începem?

Suplimente alimentare pentru fete 25-30: de unde să începem?

Suplimentele alimentare naturale sunt mai populare ca niciodată! Vedetele din show-business, actorii celebri, antrenorii de fitness, medicii naturisti scriu și vorbesc din ce în ce mai mult despre suplimentele lor alimentare preferate pe rețelele de socializare. În ciuda multor discuții, suplimentele alimentare sunt dovedite științific a fi o sursă de vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la menținerea pielii, părului și unghiilor sănătoase, frumoase și tinere. Ecologia nefavorabilă, stresul zilnic, ritmul de viață accelerat și alimentația dezechilibrată sunt principalele „chemări” alarmante chiar și pentru femeile tinere. Ce suplimente alimentare pot deveni o sursă de nutrienți vitali pentru fetele de 25-30 de ani?

Vitamine „vii”: un pic de istorie

Din timpuri imemoriale, bunicile noastre aveau pe mese o mulțime de verdețuri, fructe, legume, cereale, nuci și uleiuri vegetale. Strămoșii noștri știau că aceste produse conțin cantitatea maximă de substanțe utile necesare pentru o sănătate bună, activitate și prelungirea tinereții. La urma urmei, vitalitatea, frumusețea părului, a pielii și a unghiilor depind dacă obținem suficient dintr-un complex de nutrienți. Superalimentele și alimentația echilibrată sunt încă foarte populare în zilele noastre, dar pe lângă gustările sănătoase, suplimente alimentare naturale, care sunt deosebit de iubite de fete. Și există o explicație pentru asta!

Faptul că consumul anumitor alimente ajută oamenii să evite o serie de boli este cunoscut de foarte mult timp. Dar este greu de crezut că abia în secolul al XX-lea biochimistul polonez Casimir Funk a reușit să izoleze o substanță activă care conține azot, pe care a numit-o „vitamina”. Numele a fost format din cuvintele vita - viață și amină - amină, adică un compus care conține azot. Adevărat, s-a dovedit mai târziu că nu toate vitaminele conțin azot. Însă termenul „vitamina” este ferm înrădăcinat în comunitatea științifică și în viața noastră de zi cu zi.

Nutrimente pentru frumusețe pentru fete

Dacă arăți și te simți bine în general, nu ai boli cronice, mănânci bine și faci sport de 2-3 ori pe săptămână, atunci poți începe cu un set de vitamine de bază, minim necesar .

Înainte de a începe să luați suplimente alimentare, este mai bine să consultați un medic și, de asemenea, să luați în considerare vârsta și caracteristicile corpului. Desigur, pentru fetele tinere de 25-30 de ani, pentru o sănătate bună și un aspect bine îngrijit, este important să menținem un regim sănătos de somn și alimentație: mâncați legume și fructe proaspete de sezon, beți suficientă apă și nu uitați de 7 -8 ore de somn.   

Cu toate acestea, în această perioadă majoritatea femeilor încep procesele lente de îmbătrânire a pielii și corpul ca întreg. Celulele sintetizează mai puțin colagen natural, glutation și a> - substanțe care susțin elasticitatea pielii, oase și articulații sănătoase, procese complexe de protecție ale organismului.

Ce diete. suplimentele ar trebui incluse în dietă pentru a menține frumusețea pielii, părului și unghiilor, precum și pentru activitate și bunăstare?

Biotina (vitamina B7), B vitamine

Biotina este un nutrient foarte activ, care aparține vitaminelor din grupa B. Vitamina B7 solubilă în apă intră în organism numai cu alimente, prin urmare, dacă este deficitară, trebuie luate suplimente alimentare suplimentare. Suplimentele de biotină au fost dovedite științific a fi eficiente pentru căderea părului, de asemenea, ajută la fermitatea pielii și la întărirea unghiilor. Vitaminele din grupa B măresc rezistența organismului la stres, au un efect pozitiv asupra sistemului nervos, deoarece sunt implicate în formarea serotoninei, „hormonul fericirii”.

Uleiul de pește

Conține acizi grași omega-3 esențiali care joacă un rol important în transmiterea impulsurilor nervoase. Încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor, îmbunătățește starea pielii, părului și unghiilor, menține elasticitatea vaselor de sânge. Uleiul de pește reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Ajută la îmbunătățirea memoriei, a performanței mentale și a stabilității emoționale.

Calciu și vitamina D 

Femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani se confruntă adesea cu deficiență de calciu și vitamina D, ceea ce provoacă probleme cu dinții, precum și o boală periculoasă - osteoporoza, care se caracterizează prin fragilitatea oaselor și a dinților. Consumul de calciu și vitamina D reprezintă o prevenire eficientă a osteoporozei și a rahitismului.

Vitamina A (retinol)

Vitamina A este adesea denumită nutrientul tinereții și frumuseții. Accelerează procesul de regenerare a țesuturilor, luminează petele de vârstă, ajută la netezirea ridurilor și produce colagen. Principalele surse ale acestei vitamine sunt untul, uleiurile vegetale, dovleacul, caise uscate, ficatul de cod, gălbenușurile de ou.

Vitamina C

Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanti! Acidul ascorbic promovează creșterea și refacerea oaselor, vindecarea rănilor și creșterea rezistenței la stres. Vitamina C ajută, de asemenea, la prevenirea răcelilor sezoniere, accelerează cursul SARS și facilitează absorbția fierului. Cele mai bune surse alimentare de vitamina C: citrice, zmeura, coacaze negre, ardei gras, capsuni, broccoli.

Vitamina E

Vitamina E menține frumusețea și sănătatea pielii, părului și unghiilor, este bună pentru ochi și susține și sistemul imunitar. Vitamina E se găsește în uleiurile vegetale (măsline, floarea soarelui, rapiță), ouă, nuci, legume cu frunze verzi.

Dragi cititori, trebuie să fiți de acord că de noi depind în mare măsură aspectul sănătos, îngrijit, sănătatea și activitatea! Somn bun, alimentația echilibrată, consumul de suplimente alimentare naturale, emoțiile pozitive, precum și armonia cu lumea și cu tine însuți sunt cei mai buni ajutoare pentru menținerea sănătății, tinereții și frumuseții pentru mulți ani de acum înainte. Fii frumos, sănătos și vesel cu Biotus!

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.