Facebook Pixel

Hericium erinaceus: un imunostimulant delicios

Hericium erinaceus: un imunostimulant delicios

O delicatesă delicioasă, un antioxidant puternic, un reprezentant strălucitor al faunei pădurii -proprietățile benefice ale ciupercii pieptene de mure sunt nenumărate. Un reprezentant rar al regnului ciupercilor este folosit în mod activ pentru gătit diferite feluri de mâncare, precum și pentru producerea de suplimente alimentare. Este un imunostimulant puternic care este utilizat pentru tratamentul complex al bolilor periculoase precum cancerul și boala Alzheimer. Ce alte proprietăți utile au aceste ciuperci neobișnuite?

'Fructe de mare din pădure'

Hericium erinaceus este destul de rar în sălbăticie. Creste pe trunchiurile arborilor de foioase in climat cald si umed, preferand mesteacanul, stejarul sau fagul. Ciuperca se găsește în Crimeea, regiunea Amur (Rusia), în partea de nord a Chinei, în Caucaz. Sezonul de fructificare începe în august și se termină în octombrie. Arciul are un gust excelent, de aceea este folosit la prepararea diverselor preparate.

Această ciupercă se mănâncă de obicei prăjită sau fiartă: din ea se prepară supe, sosuri, umpluturi de plăcinte, garnituri. Dacă ciupercile obișnuite sunt adesea numite carne de pădure, atunci murele pot fi denumite în siguranță „fructe de mare de pădure”, deoarece au gust de creveți, crabi sau homari. Datorită gustului său neobișnuit, ciuperca este foarte apreciată în Orient și se găsește adesea în meniul restaurantelor asiatice.

Proprietăți utile

Cu toate acestea, murul pieptănat este cunoscut nu numai pentru gustul său neobișnuit. Ciuperca are multe proprietăți utile. Este un excelent imunostimulant care scade nivelul colesterolului din sange si are proprietati antiinflamatorii. În Orient, Hericium erinaceus este folosit pentru a reface celulele nervoase și, de asemenea, ca antiseptic. Ca supliment alimentar, ciuperca este folosită pentru a preveni scleroza, demența, depresia, boala Alzheimer.

În Japonia, se crede că utilizarea constantă a Hericium erinaceus în alimente va ajuta la vindecarea sau prevenirea gastritei. Ciuperca are și proprietăți anticancerigene, prin urmare este utilizată activ în tratamentul complex al leucemiei, tumorilor benigne și maligne. Arici de pieptene sălbatic este listat în Cartea Roșie. Valoarea sa pe piață este foarte mare. Acum ciuperca este cultivată în Franța, China, Japonia, dar ciupercile cultivate artificial sunt mai puțin utile și sunt mult mai ieftine decât cele sălbatice, în China, unde este folosită nu numai în gătit, ci și în medicina populară. La urma urmei, murele pieptene conțin substanțe care au efect antitumoral: hericenone, beta-D-glucani, derivați de ciatană, provitamina D, erinacine.

Chinezii cred că consumul acestor ciuperci ajută la hrănirea creierului și la întărirea intuiției. . Sunt folosite pentru tratarea diferitelor tipuri de boli: gastrită, ulcer gastric, leucemie, cancer esofagian. În Est Ariciul considerat a fi un agent de imunocorecție, un antidepresiv, un stimulent de creștere a terminațiilor nervoase, un medicament pentru ameliorarea anxietății.

Tricele clinice au arătat că Hericium erinaceus este eficient în tratamentul tumorilor benigne și maligne: mioame, fibrom, adenoame, chisturi, cancer de ficat, plămâni, stomac, esofag și sân. La bolile oncologice s-a observat o ameliorare: tumorile au devenit mai mici, iar unele chiar s-au rezolvat complet.

După cum vezi, coama leului este un adevărat elixir al sănătății! Medicii recomandă utilizarea extractului de ciuperci în terapia complexă în tratamentul cancerului, bolii Alzheimer, problemelor de memorie, depresiei, stresului și surmenajului, precum și un puternic stimulent imunitar și antioxidant.

Conţinut
  • 'Fructe de mare din pădure'
  • Proprietăți utile
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.