Facebook Pixel

Ce rol joacă enzimele în corpul nostru?

Ce rol joacă enzimele în corpul nostru?

Mulți oameni știu că organismul fără enzime nu poate funcționa normal, și anume pentru a digera alimentele. Dar ce este și ce alte funcții îndeplinește trebuie să se descopere. Enzimele sunt substanțe indispensabile, ele pot fi găsite nu numai în alimente, ci și în substanțele pentru spălare și spălare. Fiecare dintre ele îndeplinește funcții importante. În organism, enzimele ajută la digerarea alimentelor, iar detergenții care conțin enzime îndepărtează petele de pe vase, haine și alte articole.


Enzime a> acționează, de asemenea, ca un accelerator al reacțiilor chimice care apar în celule, ajută la absorbția și digestia alimentelor ușoare și accelerează metabolismul.

Unele enzime descompun moleculele mari în molecule mai mici pentru a ajuta organismul să le digere cu ușurință, în timp ce altele, pe dimpotrivă, conectează moleculele mici în substanțe mari. Moleculele care sunt conectate prin enzime, adică substraturi, creează o legătură directă cu una dintre părțile enzimelor. Așa se reglează munca lor, care favorizează digestia în corpul uman.

Temperatura ridicată a unei persoane se explică prin faptul că accelerează alte reacții din organism. Dar merită spus că acest lucru se întâmplă numai în timpul unei reacții enzimatice, când temperatura corpului depășește 40 de grade. Dacă temperatura scade sub normal, atunci viteza reacțiilor enzimatice va crește din nou.


De asemenea, viteza acestei reacții este afectată de indicele de aciditate -pH. Pentru fiecare enzimă, există un nivel individual de aciditate la care reacția se desfășoară fără durere. Modificarea nivelului pH-ului duce la o accelerare a reacției enzimatice. Normalizați nivelul pH-ului până când activitatea normală a enzimei este restabilită.

Enzimele care sunt prezente în corpul uman sunt împărțite în 2 grupe:

  ;

 

Enzime găsite în alimente

Enzimele alimentare sunt substanțe - catalizatori care sunt capabili să descompună alimentele în starea în care organismul o poate absorbi și digera. În corpul uman sunt concentrate diferite tipuri de enzime (enzime), care sunt localizate în diferite părți ale tractului digestiv.

 

Este enzimele care ajută organismul  să descompună alimentele într-un produs, a cărui stare va fi adecvată pentru utilizarea ulterioară a nutrienților

Produsele care conțin multe enzime sunt o sursă directă pentru apariția bacteriilor benefice necesare pentru metabolismul normal.
Se crede că caisa conține multe substanțe utile care ajută la accelerarea metabolismului și a digestiei. De asemenea, descompune glucoza și crește energia.

Lipaza, care este produsă de pancreas, accelerează procesul de lipide. digestie. Un produs care conține această enzimă este avocado. Datorită proprietăților sale benefice, alimentele nu numai că vor fi mai bine digerate, dar vor curăța și intestinele de toxine și vor avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra pielii și părului.

 

Amilaza și maltaza sunt, de asemenea, enzime importante. Ele pot fi găsite în alimente precum banane, pâine, cartofi și diverse cereale. Maltazaa descompune perfect zahărul de malț și elimină excesul acestuia.
Ananasul, apropo, conține o enzimă precum bromelaina și, la rândul său, elimină cancerul și previne apariția proceselor inflamatorii în organism.

 

Enzimele în cosmetologie

În prezent, cosmetologia folosește diferite tipuri de suport pentru sănătatea pielii, întinerire și injecții.

Cu ajutorul enzimelor din produsele cosmetice, petele, erupțiile dispar pe pielea noastră și, în locul zonelor uscate, apar celule noi care contribuie la eliberarea de noi enzime benefice.
În cosmetologie, enzimele au un nume - bacterii, iar diferite tipuri de bacterii - lacto și bifidus - sunt folosite pentru a fermenta produsele de îngrijire. . Ele distrug barierele din celule, dupa care substantele benefice sunt absorbite la maximum in piele si au efect hidratant si antioxidant.

Extractul cel mai des folosit este ginsengul roșu, care face față ridurilor, conferă pielii o culoare naturală și nu provoacă iritații.

Merita de spus ca toate tipurile de enzime nu au reactii negative asupra pielii, inclusiv iritatii. Prin urmare, astfel de produse sunt potrivite pentru toate tipurile de piele.
De asemenea, enzimele reduc semnificativ riscul de inflamare a pielii de fata si corpul, dimpotriva, favorizeaza hidratarea activa.

După cum puteți vedea, enzimele joacă cu adevărat un rol important în corpul și aspectul nostru. Vă recomandăm să consumați mai multe alimente care conțin enzime benefice care ajută la absorbția și digestia ușoară a alimentelor pentru a evita consecințele negative.

Articol scris de scriitorul personalului Biotus

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.