Acidul folic în timpul sarcinii - este necesar?

Acidul folic în timpul sarcinii - este necesar?

Funcția principală a folatului este de a transfera grupări cu un singur carbon - metil, formil și altele asemenea - de la un compus organic la altul. Acidul tetrahidrofolic este forma activă a vitaminei, este sintetizat cu participarea enzimei dehidrofolat reductază (o enzimă cheie în metabolismul folicului intracelular) în celulele hepatice.

Medici în timp ce studiază acid folic a declarat că este o vitamină solubilă în apă și aparține grupei B și anume B6. Au fost identificate și categorii precum: diglutamați, triglutamați și alți poliglutamați -toate acestea se numesc folacină.

Folatul joacă un rol important în dezvoltarea și creșterea, precum și în continuă schimbare. celulele organelor și țesuturilor din organism. Este deosebit de important pentru hematopoieza și funcționarea sistemului imunitar și nervos.

Cantități nesemnificative de acid folic sunt sintetizate de microflora intestinală.

Valoarea acidului folic

Oferă condiții normale în timpul diviziunii celulare - structura ADN-ului și ARN-ului pentru celulele nou formate. Așa se explică rolul important al folatului pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare în organismul în curs de dezvoltare (momentul în care creșterea noului organism este deosebit de intensă).

Pe baza acestui fapt, devine clar de ce este atât de necesar acid folic în timpul sarcinii. Majoritatea medicilor recomandă creșterea cantității acesteia în organism, deoarece este imposibil să se furnizeze cantitatea potrivită din această vitamină doar cu dieta potrivită pentru o femeie însărcinată.

În acest caz, ar trebui să alegeți medicamente care conțin folat în el. Doza sa pentru femeile în poziție ar trebui să satisfacă pe deplin nu numai mama, ci și copilul.

Acidul folic previne cancerul în organism. Cu o deficiență de folat, recunoașterea neoplasmelor devine mai dificilă și acest lucru afectează sistemul imunitar.

Primul organ care suferă de lipsa acidului folic este măduva osoasă. Aici celulele se divid activ dacă nu există suficient acid folic și, astfel, apare un defect în dezvoltarea celulelor sanguine. Astfel, în organism se formează megaloblaste (germeni mari), în legătură cu care se dezvoltă anemie (anemie).

Forma de eliberare a acidului folic este destul de diferit - în tablete , complexe de vitamine pentru femeile însărcinate. Experții recomandă să luați tablete de folat, fiecare conținând 1 g de vitamină. Pentru ca corpul viitoarei mame să aibă o cantitate suficientă de acid folic, merită să luați o tabletă pe zi. Este important de știut că, dacă aveți un risc crescut de defecte fetale sau hipovitaminoză, este mai bine să consultați un medic și, eventual, să creșteți doza. Dacă complexele tale de vitamine pentru femeile însărcinate conțin deja acid folic, atunci nu trebuie să bei suplimentar.

Rezumând cele scrise anterior, devine clar că acidul folic și sarcina sunt legate între ele. Aportul acestei vitamine trebuie să fie în cantități suficiente pentru dezvoltarea fătului. 

 
Conţinut
  • Valoarea acidului folic
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.