Ginkgo biloba - o plantă care aproape a atins nemurirea

Гинкго билоба

Arborele de ginkgo (cunoscut și sub numele de Arborele Maidenhair) se găsește adesea de-a lungul bulevardelor și în parcurile orașelor din întreaga lume, din China până în America. Acest copac înalt și frumos, cu o coroană de frunze în formă de evantai, este rezistent la insecte, ciuperci, viruși, poluare și chiar radiații nucleare. Ginkgo a fost singura plantă care a supraviețuit bombardamentelor atomice de la Hiroshima. A existat fără nicio modificare de 350 de milioane de ani (din vremea dinozaurilor) și Charles Darwin a numit-o „fosilă vie”.

Povestea copacului minunat

Cuvântul ginkgo provine din chinezești yinxing, care înseamnă „caisă argintie”. În Anglia se numește Feriga Maidenhair deoarece frunzele sunt asemănătoare cu Feriga Maidenhair locală. În China, ginkgo este cultivat ca gard viu pentru a furniza frunze pentru medicina occidentală pe bază de plante. Este cel mai bine vândut și mai cercetat extract din plante din întreaga lume. Sute de studii clinice au examinat o mare varietate de proprietăți, de la proprietățile sale antioxidante la efectul său asupra disfuncției erectile.

Unele ginkgo biloba exemplarele pot trăi mai mult de 3000 de ani. 

Tinerețea eternă a lui Ginkgo

B În ultimii ani, s-a acordat multă atenție studiului influenței vârstei asupra structurii moleculare a plantelor. Drept urmare, oamenii de știință au identificat anumite modele care permit unor plante, în special ginkgo biloba, să trăiască sute sau chiar mii de ani. A fost efectuat un experiment științific care a dezvăluit dovezi genetice pentru aceste modele. 

„Condiția implicită pentru plante este nemurirea” - spune Howard Thomas, biolog la Universitatea Aberystwyth din Țara Galilor. Această concluzie a fost făcută în urma studierii inelelor de creștere de-a lungul vieții plantei. Biologii au realizat secțiuni interne subțiri din 34 de copaci de ginkgo din China. Și ce au găsit? Concluziile au fost pur și simplu uimitoare: dinamica creșterii și dezvoltării plantelor nu s-a schimbat chiar și la o vârstă fragedă și nici în vârstă. 

Sursa

Ginkgo biloba toleranta la stres

Puterea, durabilitatea și longevitatea lui Ginkgo sunt calități ale oamenilor au apreciat de mii de ani

Pe lângă factorii genetici, diverși factori de stres (insecte, paraziți, lipsă de umiditate) poate afecta calitatea vieții unei plante. Cum reacționează ginkgo la asta de-a lungul vieții? Biologii au studiat în detaliu flavonoidele de ginkgo, care joacă un rol important în metabolismul plantelor, participă la fotosinteză, formarea ligninei și suberinei, ca agenți de protecție în patogeneza plantelor, sunt implicate în reglarea proceselor de germinare a semințelor, precum și a celulelor. moarte.

Și după un studiu detaliat, cercetătorii au ajuns la concluzia că nu au găsit diferențe în activitatea biologică a flavonoidelor din ginkgo. diferite vârste. Acest lucru sugerează că rezistența la stres a ginkgo biloba la factorii externi de mediu nu se modifică pe parcursul vieții plantei. 

Acest lucru este o abilitate uimitoare, care a ajutat ginkgo să crească sănătos de mii de ani. „Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la îmbătrânire – este ceva pe care oamenii îl înțeleg cu greu”, spune fiziologul vegetal Sergi Munne-Bosch de la Universitatea din Barcelona. „Îmbătrânirea nu este o problemă pentru această specie” - spune el. „Cea mai mare problemă cu care trebuie să se confrunte este stresul.” Cercetătorii spun că vor continua să studieze rata de mutație în copacii de ginkgo și să studieze mecanismele îmbătrânirii. Sursa

Având în vedere această durabilitate și durabilitate, nu este de mirare că oamenii au înzestrat ginkgo biloba cu aceste calități de mult timp. În medicina tradițională chineză, frunzele și fructele de ginkgo au fost folosite de 5.000 de ani pentru a „beneficia creierul” și pentru a trata afecțiuni, de la astm și tuse la frisoane, indigestie și mahmureală.

Ginkgo biloba este cea mai populară plantă din lume

Extractul de Ginkgo biloba este al patrulea cel mai bine vândut supliment din lume

Ginkgo este una dintre cele mai populare plante din lume. suplimente aditivi care au fost folosiți de generații. Potrivit statisticilor compilate la începutul anilor 2000, extractul de ginkgo a fost al patrulea cel mai bine vândut medicament în Statele Unite și în prezent este luat de aproximativ 4,5 milioane de oameni pe săptămână acolo. În Germania, de exemplu, ginkgo este inclus oficial în schemele de tratament pentru o număr de afecțiuni medicale, cel mai adesea cele legate de simptomele demenței, cum ar fi pierderea memoriei și pierderea generală a acuității mintale.

S

 

 

Beneficiile Ginkgo Biloba și efectele sale asupra organismului

Sute de studii științifice au dovedit eficiența ginkgo-ului în Tratamentul diferitelor boli

Principala zonă de influență a Ginkgo biloba este efectul său asupra sistemului circulator. Studiile arată că ginkgo poate dilata și vasele de sânge, în special în creier și organele periferice. Se crede că efectele benefice ale ginkgo se datorează îmbunătățirii circulației sanguine, care asigură un flux mai puternic de nutrienți către organe sau celule. 

B Într-un studiu un grup de voluntari a fost de acord să-și monitorizeze ritmul circulator, ritmul cardiac și tensiunea arterială în timp ce iau un supliment de ginkgo. Cercetătorii au observat că fluxul sanguin a fost „semnificativ mai mare în timpul tratamentului activ”, în timp ce tensiunea arterială a rămas neschimbată. Aceste descoperiri susțin teoria că principalul mod de acțiune al ginkgo biloba este creșterea cantității de nutrienți care circulă în organism fără a afecta mușchiul inimii. 

Sursa

 

 

Efectul ginkgo asupra acuității mentale și abilităților cognitive

Preparatele de ginkgo au un efect semnificativ asupra memoriei, concentrării, vitezei de reacție.

Ginkgo este uneori denumit „amplificator cognitiv”. Acest lucru este susținut de efectul studiat pe scară largă al medicamentului asupra cogniției, pe care mulți oameni se confruntă cu o îmbunătățire semnificativă după administrarea de ginkgo. 

Experimente care confirmă relația dintre doza de ginkgo și nivelul cognitiv. îmbunătățire

 1. Într-un studiu pacienții au fost administrate trei doze pe zi.zi sau 40 mg ginkgo sau placebo. După 12 săptămâni, voluntarii au finalizat o varietate de teste menite să le măsoare funcția cognitivă. Cercetătorii au raportat că, în cele din urmă, grupul care a luat extract de ginkgo a arătat „un efect benefic marcat al medicamentului asupra funcției cognitive” în comparație cu grupul placebo.Sursa
 2. Un alt experiment a avut ca scop evaluarea specifică a efectelor ginkgo-ului asupra cogniției în funcție de dozare. Participanții au primit 120 mg, 240 mg sau 360 mg de extract de ginkgo, apoi au fost retestați în următoarele șase ore. Ei au raportat „o serie de modificări semnificative ale scorurilor de performanță”, „cea mai izbitoare performanță” venind de la 240 mg sau mai mult. Se pare că acest efect benefic a început să apară la doar câteva ore după administrarea inițială, iar efectul a continuat peste pragul de 6 ore al experimentului.
 3.  Această activitate a fost extinsă în continuare de un alt grup de oameni de știință care au administrat fie doze zilnice unice, fie doze multiple pe parcursul zilei. Aceasta a însemnat că diferiți voluntari au primit volume diferite de ingredient activ. Testarea psihometrice a fost efectuată în mod regulat timp de unsprezece ore după prima doză. Experții au analizat apoi datele pentru a vedea ce efect au avut timpul și dozele diferite asupra rezultatelor testelor. Cele mai evidente îmbunătățiri arătate de participanți au fost legate de memorie și au descoperit că acest efect depinde de doză. Ei au remarcat, de asemenea, că persoanele în vârstă tind să beneficieze mai mult decât persoanele mai tinere. Sursa
 4. Un alt studiu a evaluat efectul a trei grupuri de participanți care au luat fie placebo, fie 240 mg sau 600 mg ginkgo cu doar o oră înainte de a fi testați. În timp ce grupul placebo nu a observat nicio îmbunătățire (cum v-ați putea aștepta), grupul cu 600 mg de ginkgo a văzut rezultate care „au fost semnificativ îmbunătățite”. Aceste studii evidențiază faptul că ginkgo pare să aibă un efect dependent de doză. Concentrațiile mai mari de ginkgo duc la îmbunătățiri mai mari, mai ales pe termen scurt. Pe de altă parte, cu răbdarea cuvenită, dozele și mai moderate pot avea un efect benefic după patru până la șase săptămâni de tratament. Sursa
 5. ol>

  Ginkgo biloba în tratamentul demenței

  Relația dovedită științific între utilizarea ginkgo biloba și simptomele demenței

  Dementa este direct legata de declinul cognitiv si studiile arata ca cauza principala a acestor simptome rezulta dintr-o scadere a circulatiei sanguine in creier. În unul dintre cele mai mari studii, privind efectele ginkgo asupra demenței, a implicat aproximativ 1200 de pacienți care iau zilnic extract de ginkgo biloba. Studiul a arătat că ingredientul activ a avut timp să arate primele semne ale unui efect pozitiv. Dar după aproximativ patru până la șase săptămâni, au început să se vadă îmbunătățiri semnificative. Cercetătorii au observat îmbunătățiri ale memoriei, concentrării și timpului de reacție. O îmbunătățire a simptomelor cognitive ale demenței a fost găsită și la 25% dintre subiecți. Sursa

  Relația dintre utilizarea de ginkgo biloba și simptomele de demență a fost examinată folosind o metodă de meta-analiză care implică compararea a numeroase rezultate experimentale anterioare pentru a găsi modele comune.

  Oamenii de știință au concluzionat: „Ginkgo biloba pare a fi un medicament complementar util și rezonabil pentru tratamentul demenței și al bolii Alzheimer”. Poate de aceea extractul de ginkgo a fost aprobat de Autoritatea Germană de Sănătate din 2004 ca regim de tratament pentru demența degenerativă primară.

  Utilizarea ginkgo biloba în tratamentul bolilor cardiovasculare Ginkgo biloba are un efect pozitiv  efect asupra vaselor de sânge și reduce riscul de ateroscleroză

  Boala cardiovasculară (BCV) este un termen general pentru afecțiunile care afectează inima sau vasele de sânge. Acest lucru este de obicei asociat cu o acumulare de depozite de grăsime în artere (ateroscleroză) și un risc crescut de cheaguri de sânge. De asemenea, se poate datora leziunilor arterelor din organe precum creierul, inima, rinichii și ochii. Boala cardiovasculară este una dintre principalele cauze de deces și invaliditate la nivel mondial.

  În cazurile severe, trecerea sângelui prin vase poate deveni dificilă. , devenind mai vâscos, & nbsp; și poate duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral. După cum știm deja, ginkgo este cunoscut pentru capacitatea sa de a influența vâscozitatea sângelui. Prin urmare, oamenii de știință s-au întrebat: ar putea ginkgo să afecteze anumiți factori de risc asociați cu debutul aterosclerozei ? Cercetările lor arată că celulele prelevate din vasele de sânge umane și-au redus „lipiciune” după expunerea la ginkgo biloba. Aceasta înseamnă că, atunci când se utilizează medicamentul, probabilitatea de apariție a plăcii de colesterol din vasele de sânge este redusă semnificativ, reducând astfel probabilitatea apariției cheagurilor de sânge. Studiul a concluzionat că „Ginkgo biloba poate avea implicații potențiale în boala clinică a aterosclerozei”. Sursa

  Extract de Ginkgo biloba și boala Raynaud 

  Efectul Ginkgo-ului asupra sistemului circulator ajută la atenuarea simptomelor bolii Raynaud

  Boala Raynaud determină anumite zone ale corpului pacientului, cum ar fi degetele de la mâini și de la picioare, să se simtă amorțite și reci ca răspuns la temperaturi scăzute sau stres. În boala Raynaud, arterele care alimentează pielea cu sânge se îngustează, limitând fluxul sanguin în zonele afectate. și provoacă vasospasm. Tratamentul pentru boala Raynaud depinde de severitatea bolii Raynaud și de dacă aveți alte afecțiuni medicale. Pentru majoritatea oamenilor, boala Raynaud nu are ca rezultat dizabilitate, dar poate afecta calitatea vieții. În ultimii ani, au existat tot mai multe dovezi că efectele Ginkgo asupra sistemului circulator pot juca un rol în atenuarea simptomelor neplăcute pe care le experimentează bolnavii de Raynaud. Oamenii de știință dintr-un studiu au observat două grupuri de pacienți cu Raynaud (un grup a luat o supliment de ginkgo, al doilea placebo timp de zece săptămâni). Voluntarii au fost rugați să țină un jurnal al convulsiilor pe care le-au suferit. În timpul experimentului, deși nu s-a observat nicio schimbare în severitatea sau durata atacurilor, frecvența acestora a scăzut brusc. În medie, participanții care au luat suplimente de ginkgo au experimentat o reducere cu 56% a intensității simptomelor în timpul testului. Aceasta este o îmbunătățire incredibilă și ar trebui să le dea celor care suferă de Raynaud speranța că un tratament adecvat ar putea fi chiar după colț. Sursa

  Ginkgo și sindromul premenstrual

  Experimentele științifice dovedesc eficacitatea ginkgo-ului în reducerea severității simptomelor PMS

  Unii experți cred că ginkgo biloba poate avea un efect asupra simptomelor PMS prin modificarea consistenței sângelui și a circulației acestuia. De exemplu, Oamenii de știință din Teheran au studiat 90 de femei care au luat ginkgo sau placebo. Grupul de droguri a luat 40 mg de ginkgo de trei ori pe zi din a 16-a zi a ciclului menstrual până în a 5-a zi a următorului ciclu. Toți voluntarii au fost rugați să țină o evidență a simptomelor PMS. Grupul de ginkgo a raportat o îmbunătățire cu 24% a simptomelor, comparativ cu 9% pentru cei care au luat placebo. Chiar și excluzând efectul placebo, rezultatele acestui experiment sugerează că ginkgo poate servi unui scop util de reducere a severității simptomelor PMS. Sursa

  Efectul extractului de Ginkgo Biloba asupra simptomelor depresive

  Ginkgo biloba are un efect antidepresiv semnificativ

  Pacienții care suferă de diferite grade de insuficiență vasculară au observat, de asemenea, o stare de spirit îmbunătățită atunci când iau extract de ginkgo biloba. Acest lucru a stârnit un interes sporit pentru utilizarea sa în tratamentul depresiei, în special la vârstnici. Există dovezi ample că medicamentul îmbunătățește alte tratamente pentru depresie și adesea chiar previne necesitatea tratamentului farmaceutic în cazurile ușoare de depresie. În ciuda faptului că cel mai mare efect pozitiv a fost observat la pacienții vârstnici, există multe exemple de efecte antidepresive ale ginkgo la pacienții mai mici de cincizeci de ani.

   

  Proprietățile antioxidante ale ginkgo

  Extractul de ginkgo biloba luptă împotriva radicalilor liberi și are un efect antioxidant puternic asupra organismului

  Moleculele instabile de oxigen se pot forma adesea în timpul defalcării naturale a celulelor corpului nostru sau pot apărea ca răspuns la factori externi și poluanți. Aceste molecule instabile, numite radicali liberi, pot provoca daune celulelor și structurilor din interiorul celulelor. Radicalii liberi pot, de asemenea, slăbi pereții arterelor, ducând la depozite de grăsime care pot duce la boli. Ca antioxidant, ginkgo biloba luptă împotriva radicalilor liberi și repară daunele moleculare. 

  • Ginkgo biloba contine peste 60 de compusi activi, dintre care cei mai importanti sunt flavonoidele antioxidante precum quercetina si kaempferolul. Acești compuși pot fi detectați în urină după administrarea extractului de ginkgo.
  • Multe studii arată că antioxidanții pot juca un rol important în prevenirea sau întârzierea bolilor de inimă, cancerului și a altor boli. Antioxidanții pot chiar opri deteriorarea celulelor, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a organismului. Sursa
  • De exemplu, într-un studiu clinic pe 45 de persoane cu glaucom, un supliment alimentar cu ginkgo biloba a redus deteriorarea oxidativă a vaselor de sânge, ceea ce duce la îmbunătățirea fluxului sanguin în retină. Sursa

  Ginkgo biloba - utilizare pentru tratamentul disfuncției erectile

  Ginkgo biloba îmbunătățește circulația sângelui în organele genitale și reduce simptomele disfuncției erectile

  Una dintre cauzele impotenței masculine este circulația sanguină insuficientă și fluxul sanguin afectat prin penis, care este adesea rezultatul aterosclerozei. Deoarece ginkgo biloba crește fluxul sanguin, s-a descoperit că ajută la aproximativ cincizeci la sută dintre pacienți după șase luni de utilizare. Sursa

   

   

  Formulări cu extract de Ginkgo biloba

  Pentru cei cărora le este dificil înghițiți capsule sau tablete, există forme lichide de ginkgo biloba

  • Extracte din plante standardizate conținând 24 până la 32% flavonoide (cunoscute și ca glicozide sau heterozide flavonoide) și 6 până la 12% terpenoide (lactone triterpenice) 
  • Capsule 
  • Pastile 
  • Extracte lichide (n tincturi, extracte lichide și glicerite) 
  • Frunze uscate pentru ceai

   

  Cum să găsiți doza potrivită?

  Doza de ginkgo depinde de mulți factori precum vârsta, greutatea, sexul, istoricul medical, activitatea fizică

   

  • Asigurați-vă că consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua extract de ginkgo biloba. Medicamentul are unele efecte secundare, poate intra în conflict și cu anumite medicamente, iar doza acestuia depinde direct de mulți factori (sănătate, vârstă, sex, istoric medical etc.).
  • Majoritatea studiilor științifice până în prezent au arătat rezultate pozitive la doze între 120 și 600 mg.
  • Ginkgo nu este recomandat copiilor. 
  • Indiferent de doza prescrisă, se recomandă să începeți ginkgo cu o doză minimă de cel mult 120 mg pe zi pentru a evita efectele secundare gastrointestinale. Ulterior, creșteți treptat doza până la nivelul necesar. Doza poate varia în funcție de compoziția specifică utilizată. Sursa

   

  Precauții

  Ginkgo raw și fructele sale pot fi otrăvitoare. De asemenea, extractul său poate interacționa cu alte medicamente

   Folosirea ierburilor este o abordare testată în timp pentru întărirea organismului și tratarea bolilor. . Cu toate acestea, plantele medicinale pot provoca reacții adverse și pot interacționa cu alte plante medicinale, suplimente sau medicamente. Din aceste motive, plantele medicinale trebuie luate cu grijă, sub supravegherea unui medic calificat în medicină botanică. 

  1. Ginkgo are de obicei puține efecte secundare. În unele cazuri, oamenii au raportat tulburări de stomac, dureri de cap, reacții cutanate și amețeli. Au existat rapoarte de sângerare internă la persoanele care iau ginkgo. Nu este clar dacă sângerarea s-a datorat ginkgo-ului sau unei alte cauze, cum ar fi o combinație de ginkgo și medicamente pentru subțierea sângelui. Înainte de a lua ginkgo, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă luați și diluanți de sânge. 
  2. Opriți administrarea de ginkgo cu 1-2 săptămâni înainte de operație sau proceduri dentare din cauza riscului de sângerare. Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră sau dentistului că luați ginkgo. 
  3. Persoanele cu epilepsia nu ar trebui să ia ginkgo, deoarece poate provoca convulsii. 
  4. Gravida și care alăptează femeile nu ar trebui să ia ginkgo. 
  5. Persoanele cu diabet ar trebui să consulte medicul înainte luând ginkgo. 
  6. Nu mâncați niciodată părți crude de plante. Ele pot conține niveluri periculoase de substanțe chimice toxice găsite în semințele plantei și în alte părți. Aceste substanțe chimice pot provoca reacții alergice severe.

   

  Formulările noastre de Ginkgo Biloba dintr-o privire

    

  Forma și volumul

  În prima porție

  Ginkgo Biloba Super, Ginkgo, SOLGAR

  120 capsule 


  Ginkgo extract 50:1 (frunză) - 60 mg, ginkgo crud (frunză) - 30 mg

  Ginkgo Biloba, Ginkgo , DOCTOR'S BEST

  120 capsule

  Extract de Ginkgo ( frunze 120 mg, flavon glicozide 28,8 mg, terpene lactone 7,2 mg

  Ginkgo Biloba, Ginkgo Biloba, MANDRIA PURITANULUI

  200 capsule, extract standardizat

  Extract de frunze de Ginkgo - 120 mg (24% Ginkgo Flavone Glicozide 28 mg)

  Ginkgo, Extract lichid, Ginkgo, HERB PHARM

  30ml

  Extract de frunze de ginkgo 660mg Porție 0,7ml

   

  Întrebări și răspunsuri frecvente

  • Întrebare: Luarea extractului de ginkgo va ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge?
   • Răspuns: Ginkgo biloba ajută la menținerea și îmbunătățirea circulației sângelui în vasele din întregul corp - în brațe, picioare, creier, organe interne. Cu toate acestea, în orice caz, ar trebui să vă consultați medicul înainte de a lua medicamentul. Ginkgo are o serie de limitări și poate reacționa și cu alte medicamente. De asemenea, este foarte important să alegeți doza potrivită și, de asemenea, este mai bine să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră.
  • Întrebare:> Este adevărat că administrarea de ginkgo biloba crește libidoul?
   • Răspuns: Ginkgo îmbunătățește circulația sângelui și astfel poate îmbunătăți funcția sexuală, deși nu există dovezi științifice directe ale relației dintre ginkgo și nivelul dorinței sexuale. Medicamentul poate fi util în tratamentul disfuncției erectile, dar în orice caz, acest lucru trebuie discutat cu un medic. 
  • Întrebare : Am examene care urmează și vreau să încep să iau ceva pentru a-mi îmbunătăți memoria și concentrarea. Îmi puteți spune cât de repede va începe să funcționeze ginkgo?
   • Răspuns: Ginkgo nu este o baghetă magică , deși are multe efecte pozitive. Trebuie să fii pregătit pentru faptul că efectul recepției poate apărea & nbsp; atât în câteva zile cât şi numai după şase săptămâni de la începerea tratamentului. Puteți discuta cu dvs.  doza medicului și el vă poate recomanda să vă împărțiți doza zilnică în mai multe doze de-a lungul zilei pentru a obține un efect mai rapid.Dar nu o faceți singur, deoarece doza corectă este strict individuală și depinde de mulți factori. li>

  Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

  Поможет ли прием экстракта гинкго предотвратить образование тромбов?

  Гинкго билоба помогает поддерживать и улучшает кровообращение в сосудах во всем теле – в руках, ногах, мозге, внутренних органах. Однако в любом случае вы должны проконсультироваться с врачом перед началом приема препарата. У гинкго есть ряд ограничений и также он может вступать в реакцию с другими препаратами. Также очень важно правильно подобрать дозировку, а это тоже лучше обсудить с врачом.

  Это правда что прием гинкго билоба повышает либидо?

  Гинкго улучшает кровообращение и тем самым может улучшить сексуальную функцию, хотя и нет прямых научных доказательств взаимосвязи гинкго и уровня сексуального влечения. Препарат может быть полезным в лечении эректильной дисфункции, но в любом случае это нужно обсудить с врачом. 

  У меня на носу экзамены я хочу что-то начать принимать для улучшения памяти и концентрации. Подскажите, как быстро начнет действовать гинкго?

  Гинкго это не волшебная палочка, хотя и обладает многими положительными эффектами. Вы должны быть готовы к тому, что эффект от приема может появиться  как в течение нескольких дней так и только лишь после шести недель после начала приема. Вы можете обсудить с вашим  доктором дозировку и возможно, он порекомендует разбить вам суточную дозировку на несколько приемов в течение дня для достижения более быстрого эффекта. Но не делайте это самостоятельно, так как правильная дозировка строго индивидуальна и зависит от многих факторов. 

   

Conţinut
 • Povestea copacului minunat
 • Tinerețea eternă a lui Ginkgo
 • Ginkgo biloba toleranta la stres
 • Ginkgo biloba este cea mai populară plantă din lume
 • Beneficiile Ginkgo Biloba și efectele sale asupra organismului
 • Efectul ginkgo asupra acuității mentale și abilităților cognitive
 • Ginkgo biloba în tratamentul demenței
 • Utilizarea ginkgo biloba în tratamentul bolilor cardiovasculare
 • Extract de Ginkgo biloba și boala Raynaud
 • Ginkgo și sindromul premenstrual
 • Efectul extractului de Ginkgo Biloba asupra simptomelor depresive
 • Proprietățile antioxidante ale ginkgo
 • Ginkgo biloba - utilizare pentru tratamentul disfuncției erectile
 • Formulări cu extract de Ginkgo biloba
 • Cum să găsiți doza potrivită?
 • Precauții
 • Formulările noastre de Ginkgo Biloba dintr-o privire
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.