Ginkgo Biloba - pentru energie, memorie și dispoziție!

Ginkgo Biloba - pentru energie, memorie și dispoziție!

Ginkgo a fost studiat pe larg pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Printre acestea, efecte antiinflamatorii și antioxidante, ginkgo este responsabil pentru formarea trombocitelor, îmbunătățește circulația sângelui. De asemenea, s-a demonstrat că beneficiile luării de ginkgo biloba includ funcția cognitivă a creierului, îmbunătățirea dispoziției, creșterea energiei, îmbunătățirea memoriei și reducerea simptomelor asociate cu astfel de boli cronice  ca astm, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) și pentru tratamentul demenței.

Ce este Ginkgo Biloba?

Ginkgo Biloba (cunoscut și ca Salisburia adiantifolia) – extract natural obtinut din frunza arborelui de ginkgo chinezesc. Proprietățile ginkgo-ului au fost studiate de zeci de ani în Franța, Germania și China. Deși medicina pe bază de plante chineză a folosit atât frunze uscate, cât și semințe de ginkgo de sute de ani, astăzi extractul lichid standardizat de ginkgo biloba extras din frunze verzi uscate s-a dovedit eficient.

Conform medicinei tradiționale chineze. și cercetările clinice actuale, Ginkgo biloba este sigur, eficient și extrem de benefic pentru organism, deoarece are un efect protector asupra organismului de deteriorarea mitocondrială și stresul oxidativ. Ginkgo a fost folosit în medicina chineză pe bază de plante din timpuri imemoriale pentru a trata diverse afecțiuni, în special probleme legate de memorie.

Ce face ca ginkgo să fie atât de eficient? Extractul de Ginkgo biloba conține două componente principale (flavonoide și terpenoide) care sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante puternice. Se crede că ele ajută la reducerea lent a bolilor progresive legate de vârstă, luptă împotriva stresului oxidativ, care de obicei se agravează la persoanele de vârstă.

Ginkgo poate fi luat de persoane de orice vârstă, dar cele mai eficiente rezultate sunt observate în persoane cu vârsta cuprinsă între 50-59 de ani. Studiile au arătat că ginkgo conține  mai mult de 40 de componente. Dar doar două dintre ele ajută la tratament: flavonoidele și terpenoidele. Flavonoide – antioxidanti din plante. Flavonoidele protejează sistemul nervos, mușchii inimii, vasele de sânge și retina de deteriorare. Terpenoizi  îmbunătățește fluxul sanguin prin dilatarea vaselor de sânge și creșterea mobilității celulelor sanguine.

Majoritatea beneficiilor ginkgo sunt asociate cu activitatea creierului – concentrare și memorie, precum și activitate mentală. Conform cercetărilor americane, ginkgo biloba & nbsp; în prezent, cel mai cercetat și acceptat remediu pe bază de plante pentru afectarea cognitivă și boala Alzheimer.

11 Beneficii dovedite ale Ginkgo Biloba

1. Creste concentrarea

Cercetarile demonstreaza ca ginkgo poate creste concentrarea, elimina disfunctiile cognitive si vindeca oboseala. Ginkgo biloba poate ajuta în  tratamentul paraliziei cerebrale  -  o boală caracterizată prin concentrare scăzută cronică, confuzie, limitări fizice, oboseală, dureri de cap și modificări ale dispoziției.

2. Reduce riscul de demență și combate simptomele bolii Alzheimer

Ginkgo cu siguranță nu este un medicament cu acțiune directă, dar oamenii de știință au demonstrat că ginkgo biloba ajută persoanele care se confruntă cu probleme cognitive, inclusiv pe cei care suferă de Alzheimer. boala. Ginkgo îmbunătățește funcția cognitivă și memoria atât la adulți, cât și la tineri, dar este eficient în special pentru tulburările mentale legate de vârstă.

Ginkgo poate ajuta, de asemenea, oamenii să se recupereze după convulsii sau leziuni traumatice ale creierului. Sub formă de extract, este utilizat pe scară largă în tratamentul accidentului vascular cerebral ischemic acut în China. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Chineză din Beijing au raportat că administrarea de extract de ginkgo biloba are un efect pozitiv asupra organismului în tulburările neurologice.

Oamenii de știință au demonstrat chiar că ginkgo va fi un tratament complementar eficient pentru persoanele cu schizofrenie și tulburări mentale grave. tulburări. De asemenea, poate îmbunătăți funcția cognitivă a persoanelor cu scleroză multiplă.

3. Ajută la depășirea anxietății și a depresiei

Dacă suferiți de stres cronic care vă împiedică să trăiți o viață normală, nervozitate, depresie sau schimbări de dispoziție, ginkgo – cel care te poate ajuta. Deoarece ginkgo biloba afectează capacitatea organismului de a gestiona factorii de stres, neutralizează nivelurile ridicate de hormoni de stres cum ar fi cortizolul și adrenalina.Este cunoscută și ca plantă adaptogenă, care este un ajutor natural al organismului care poate ajuta să facă față anxietății și depresiei. Deosebit de eficient pentru persoanele cu tulburare de anxietate generală (TAG) și depresie sezonieră, atacuri de panică și fobie socială.

4. Combate simptomele PMS

Studiile au arătat că ginkgo are un efect pozitiv asupra reducerii simptomelor PMS, inclusiv schimbări de dispoziție, dureri de cap, anxietate, oboseală și dureri musculare. De asemenea, are un efect benefic asupra stării de spirit a femeilor aflate la menopauză.

5. Ajută la menținerea vederii și a sănătății ochilor.

Proprietățile ginkgo-ului sunt atât de largi încât, de asemenea, îmbunătățește fluxul de sânge către globii oculari și combate infiltrarea radicalilor liberi care pot dăuna corneei și retinei. Ginkgo este considerat deosebit de eficient pentru persoanele în vârstă, deoarece utilizarea lui ajută la menținerea vederii și la reducerea efectelor negative ale razelor ultraviolete asupra orbitelor. Ginkgo este eficient în reducerea riscului de degenerescență maculară datorită capacității sale de a activa trombocitele și de a preveni deteriorarea cristalinului cauzată de radicalii liberi.

6. Ajută la prevenirea sau tratarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD)

Ginkgo împreună cu alte medicamente s-a dovedit că reduce semnificativ simptomele ADHD. Deoarece ginkgo poate îmbunătăți concentrarea, memoria și performanța sarcinilor, poate reduce, de asemenea, simptomele la persoanele cu dislexie. Deși efectul ginkgo asupra persoanelor cu autism nu a fost încă pe deplin explorat, se știe deja că este capabil să corecteze comportamentul pacienților și să reducă simptomele autismului.

7. Crește libidoul poate ajuta persoanele care  sufă de disfuncție erectilă și au libido scăzut. Ginkgo dilată vasele de sânge și îmbunătățește fluxul de sânge în organele genitale, ceea ce este cu siguranță benefic pentru sănătatea reproducerii. S-a dovedit chiar că ginkgo tratează disfuncția sexuală cauzată de antidepresive.

8. Ajută la durerile de cap și migrene

Ginkgo este un remediu natural pentru durerile de cap frecvente, ajută la reducerea frecvenței atacurilor   și la reducerea simptomelor dureroase, dilată vasele de sânge și combate stresul. Durerile de cap pot fi cauzate de stres, oboseală, alergii, oboseala ochilor, consumul de alcool sau droguri, scăderea zahărului din sânge, hormoni, constipație și lipsa de nutriție. Utilizarea regulată a ginkgo biloba elimină toate aceste simptome și ajută la scăderea tensiunii arteriale.

9. Reduce simptomele astmului bronșic

Extractul de Ginkgo biloba poate reduce simptomele asociate astmului. Deoarece ameliorează arsurile la stomac, acționează ca un antioxidant și are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, beneficiarii au raportat mai puține probleme de respirație după ce au luat ginkgo.

10. Ajută la vindecarea hemoroizilor

Ginkgo biloba ajută, de asemenea, persoanele care se confruntă cu toate simptomele dureroase ale hemoroizilor, cum ar fi umflături, durere și sângerare din cauza presiunii crescute asupra venelor anusului și rectului. Ginkgo ajută la reducerea durerii, ameliorează arsurile la stomac, care la rândul lor ajută la oprirea sângerării de la hemoroizi. Astfel, ginkgo biloba poate fi considerat și un remediu foarte eficient pentru hemoroizi.

11. Combate fibromialgia

Ginkgo, împreună cu coenzima Q10, îmbunătățește starea pacienților diagnosticați cu fibromialgie, sau tulburări ale sistemului nervos. Fibromialgia este o boală musculară larg răspândită, însoțită de obicei de oboseală și dureri de cap, precum și probleme de somn, anxietate și depresie.

Doza recomandată de ginkgo biloba

Eficacitate ginkgo biloba este dependentă de doză, deci cu cât luați mai mult, cu atât rezultatul este mai bun, totuși se recomandă să respectați doza zilnică prescrisă. În funcție de starea corpului, doza poate varia de la 40 la 300 de miligrame pe zi. Unii beneficiari au observat o reducere a simptomelor durerii și a nervozității cu 40 mg pe zi, în timp ce alții au observat îmbunătățiri cognitive cu 120 mg pe zi. Pentru adulți și vârstnici, o doză mai mare dă rezultate mai bune, la fel ca și cei care suferă de dezechilibre hormonale, arsuri la stomac, tulburări cognitive și modificări ale dispoziției.

Ginkgo este disponibil sub formă de capsule, tablete, lichid. extract sau frunză uscată.

Doza recomandată este următoarea, în funcție de starea dumneavoastră de sănătate:

  • Memorie probleme și boala Alzheimer : 120-240 mg zilnic în doze divizate (conținând 24-32% flavonoide și 6-12% terpenoide).
  • Concentrație scăzută sau oboseală (ca în ADHD, depresie, modificări ale dispoziției) : 120 - 240 miligrame pe zi.
  • Inflamație și tulburări de tensiune arterială (astm, PMS, durere, oboseală, fibromialgie: 120-240 miligrame pe zi.
  • Nu este recomandat copiilor.

Cât de repede mă pot aștepta la rezultate? Se poate observa că Ginkgo biloba își face efectul după 4-6 săptămâni de la administrarea medicamentului acea. Îmbunătățirile sunt vizibile aproape imediat, totuși, pentru a vedea rezultatul în caz de inflamație, trebuie să beți o cură de medicament. ' width='290' />

Interacțiunile Ginkgo biloba cu alte medicamente

Deși ginkgo este considerat foarte sigur și este puțin probabil să provoace efecte secundare, ca și alte remedii pe bază de plante, merită totuși să respectați unele măsuri de precauție. Au fost observate cazuri rare de sângerare la un procent mic dintre pacienții care iau ginkgo biloba, deoarece extractul de ginkgo biloba  poate interacționa cu anticoagulantele și agenții antiplachetari.

Deoarece terapiile alternative câștigă popularitate în zilele noastre, mulți pacienți care iau medicamente pe bază de plante, la programarea medicului, nu se discută despre aportul și doza lor. Cercetările arată că   ca pana la 70% dintre pacienti nici macar nu mentioneaza autotratamentul cu  fitopreparate la programarile medicale, chiar daca sufera de boli grave sau se pregatesc pentru operatii.

Va sfatuim sa nu neglijati retetele. de medici și respectați dozele recomandate atunci când luați plante medicinale și informați-l pe medicul dumneavoastră dacă le luați, luați o boală gravă sau vă pregătiți pentru o intervenție chirurgicală. Acest lucru va ajuta la evitarea oricăror consecințe nedorite.

Conţinut
  • Ce este Ginkgo Biloba?
  • 11 Beneficii dovedite ale Ginkgo Biloba
  • Doza recomandată de ginkgo biloba
  • Doza recomandată este următoarea, în funcție de starea dumneavoastră de sănătate:
  • Interacțiunile Ginkgo biloba cu alte medicamente
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.