Facebook Pixel

Cum se păstrează suplimentele nutritive?

Cum se păstrează suplimentele nutritive?

Știi cum să păstrezi suplimentele nutritive, tabletele și vitaminele? O persoană își poate cheltui aproape jumătate din salariu pe aceste fonduri și, în primul rând, noi înșine suntem interesați de utilizarea, consumul și depozitarea corectă a vitaminelor, astfel încât să nu fie nevoiți să facem achiziții neplanificate și costisitoare.
De aceea trebuie să știm cum să păstrăm suplimentele pentru sănătate.

 1. Verificați cu atenție eticheta.

  Fiecare preparat de vitamine și alte suplimente trebuie să aibă etichete pe care producătorul scrie compoziția produsului, recomandări pentru utilizare, greutate, timpul de producție și data de expirare. Acestea sunt cele mai importante componente care ar trebui să fie în domeniul public pentru consumator.
  La cumpărare, trebuie să studiezi informațiile în detaliu, în special metodele și termenii de stocare.
  De exemplu, suplimentele lichide ar trebui să fie refrigerate, dar majoritatea suplimentelor se recomandă să fie depozitate într-un loc întunecat și mai jos. temperatura camerei.

 2. Păstrați temperatura corectă de depozitare

  Soarele, căldura, umiditatea excesivă și umezeala fac ca suplimentele să expire rapid. Preparatele cu vitamine uscate insistă cel mai adesea să fie păstrate într-un loc uscat și răcoros. Deoarece vitaminele solubile în apă sub influența umidității își pot pierde forma și se pot deteriora.
  Mulți oameni își păstrează vitaminele în setul de bucătărie, dar acesta nu este locul potrivit, deoarece temperatura există mult mai sus decât în aceeași încăpere, datorită utilizării constante a aparatelor electrice și a sobelor. De asemenea, baia nu este o opțiune bună, deoarece aditivii vor absorbi umezeala și, ca urmare, se vor schimba și vor deveni inutilizabile.
  Merită să spunem că chiar și frigiderul, uneori, nu devine chiar locul ideal pentru depozitarea suplimentelor de vitamine, deoarece o cantitate mică de condens poate pătrunde într-un ambalaj prost închis. De asemenea, nu este recomandat să transportați suplimente într-o geantă sau să le lăsați în mașină pentru o perioadă lungă de timp.

 3. Închideți bine pachetul

  Încercați să vă asigurați că după deschiderea borcanului cu vitamine, închideți este strâns, deoarece minimul care permite aerul în ambalaj poate schimba aspectul, proprietățile aditivilor și poate provoca o expirare rapidă a datei de expirare.

 4. Păstrați suplimentele la îndemâna copiilor

  Nu degeaba fiecare medicament spune că trebuie să păstrați vitaminele și alte produse departe de copii, deoarece copiii pot suferi foarte mult din cauza utilizării unei pastile de vitamine strălucitoare necunoscute. Părinții, la rândul lor, ar trebui să-și învețe copiii încă din copilărie că nu poți folosi pur și simplu diferiți aditivi.
  În aceasta caz, pune vitamine acolo unde mana unui copil mic nu poate ajunge. Dacă s-a întâmplat ca copilul să folosească pastile necunoscute, este urgent să contactați centrul de control al otrăvirii.

 5. Aruncați în mod corespunzător vitaminele neutilizate

  Conținutul trusei de prim ajutor ar trebui verificat și curățat la fiecare șase luni, dar nu toată lumea știe cum să le elimine în mod corespunzător.

  Trebuie să arunc toaleta. Nu chiar în modul corect, deoarece unele tablete pot ajunge în râuri și lacuri, ca urmare, ajung în conducte cu apă curentă. Dar această metodă este larg răspândită și până acum este una dintre cele corecte. În niciun caz nu trebuie aruncate la gunoi, deoarece animalele de companie și animalele de pe stradă le pot mânca accidental, ceea ce va duce la consecințe nefaste.

  Așa este, faceți ?
  Dacă decideți să aruncați vitaminele perisabile la gunoi, atunci puneți comprimatele aruncate într-o pungă bine închisă și la scoatere duceți gunoiul la un serviciu special pentru prelucrarea aditivilor alimentari sau contactați-i în prealabil.

Trebuie să vă amintiți întotdeauna că orice vitamine pot expira, așa că trebuie să le păstrați și să le utilizați corect pentru a evita consecințe neplăcute pentru tine și copiii tăi. Regulile de mai sus vă vor ajuta să stocați eficient fondurile necesare pentru sănătatea dumneavoastră.

Acest articol a fost scris de scriitorul personalului Biotus.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.