Facebook Pixel

Cât durează simptomele menopauzei?

Cât durează simptomele menopauzei?

Cât durează simptomele?

Simptomele de perimenopauză pot dura în medie patru ani. Simptomele asociate cu această fază se vor diminua treptat în timpul menopauzei și postmenopauzei. Femeile care au trecut un an întreg fără menstruație sunt considerate postmenopauză .

Bufeurile sunt un simptom comun al perimenopauzei. Un studiu a constatat că bufeurile moderate până la severe pot continua după perimenopauză și pot continua timp de 10,5.

Studiile au confirmat că femeile negre și cu greutate medie se confruntă cu bufeuri pentru o perioadă mai lungă decât femeile albe și supraponderale.

O femeie poate experimenta menopauza înainte de vârsta de 55 de ani. Menopauza precoce apare la femeile care trec prin menopauză înainte de vârsta de 45 de ani. Menopauza este considerată prematură înainte de vârsta de 40 de ani sau mai puțin.

Menopauza precoce sau prematură poate apărea din mai multe motive. Unele femei pot experimenta menopauză precoce sau prematură din cauza intervențiilor chirurgicale, când ovarele sunt afectate de chimioterapie sau de alte afecțiuni și tratamente.

Simptome de menopauză

În timpul perimenopauzei, veți avea multe simptome (cum ar fi perioadele neregulate). Frecvența, intensitatea și durata simptomelor variază foarte mult de la femei în timpul perimenopauzei și pe măsură ce se apropie de menopauză.

După menopauză, simptomele pot dura în medie de patru până la cinci ani, dar scad în frecvență și intensitate. Unele femei raportează că simptomele lor durează mai mult.

Cele mai frecvente simptome includ:

 • Bufeuri. Acest lucru vă face să simțiți o căldură bruscă pe față și pe partea superioară a corpului. Pot dura oriunde de la câteva secunde până la câteva minute. sau mai mult.  Bufeurile pot fi o dată pe zi sau de mai multe ori pe lună.
 • Transpirațiile nocturne. Bufeurile din timpul somnului pot provoca transpirații nocturne. Transpirațiile nocturne vă fac să vă treziți în miezul nopții și să vă obosească mai mult în timpul ziua.
 • Flituri reci. Este posibil să simțiți frisoane, picioare reci și tremur după ce corpul îți este răcit de o bufeă.
 • Modificări vaginale. Uscăciunea vaginală, disconfortul în timpul sexului, libidoul scăzut și nevoia urgentă de a urina sunt simptome ale sindromului genito-urinar al menopauzei (GSM).
 • Modificări emoționale. Acestea pot include depresie ușoară, schimbări de dispoziție și iritabilitate.
 • Probleme de somn. Problemele de somn precum insomnia pot fi cauzate de transpirația nocturnă.

Alte simptome ale perimenopauzei pot include: sensibilitate la sâni (perioade mai grele sau mai ușoare); agravarea sindromului premenstrual; piele uscată, ochi sau gură.

Unele femei pot prezenta și: dureri de cap; bataie rapida de inima; durere în mușchi și articulații; probleme cu concentrarea și memoria; căderea sau rărirea părului; crestere in greutate.

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome suplimentare, consultați medicul pentru a exclude alte cauze.

Este posibil să aveți oricare dintre aceste simptome în timpul perimenopauzei. Dar bufeurile apar de obicei la începutul perimenopauzei.

Gestionarea simptomelor

Trecerea prin perimenopauză și menopauză poate fi inconfortabilă și uneori dureroasă pentru multe femei. Dar este o parte normală și gestionabilă a îmbătrânirii. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă gestionați simptomele.

Hot Flash

Încercați aceste opțiuni pentru a vă ajuta să preveniți și să gestionați bufeurile:

 • Identificați cauza bufeurilor și evitați alimentele picante sau alcoolul.
 • Folosiți un ventilator la serviciu sau acasă.
 • Luați contraceptive orale în doze mici dacă aveți încă menstruație.
 • Respiră lent și adânc când începe bufeul.
 • Înlăturați mai multe straturi de îmbrăcăminte atunci când simțiți o fulgerare.

Uscăciune vaginală

Uscăciunea vaginală poate fi controlată cu un lubrifiant pe bază de apă în timpul actului sexual sau cu o cremă hidratantă vaginală utilizată la fiecare câteva zile. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta cu disconfort vaginal mai sever.

Dacă nu doriți să faceți sex cu partenerul dvs., consultați-vă medicul.

Probleme de somn și schimbări de dispoziție

Încercați aceste opțiuni pentru a evita problemele de somn:

 • Evitați mesele grele, fumatul, cafeaua sau cofeina după-amiaza.
 • Evitați somnul în timpul zilei.
 • Evitați exercițiile fizice sau alcoolul înainte de culcare.
 • Bea lapte cald sau ceai cald decofeinizat înainte de culcare.
 • Dormi într-o cameră întunecată, liniștită și răcoroasă.
 • Tratați bufeurile pentru a îmbunătăți somnul.

Reducerea stresului, alimentația corectă și activitatea fizică pot ajuta la schimbările de dispoziție și problemele de somn. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a ajuta la schimbările de dispoziție.

Ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre gestionarea simptomelor și să excludeți alte afecțiuni care ar putea cauza depresie sau astm. Este de asemenea util să vă alăturați unui grup de sprijin pentru femei aflate la menopauză, astfel încât să aveți un loc sigur, pentru a vă împărtăși preocupările.

Proceduri suplimentare

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate prescrie terapia hormonală pentru menopauză (MHT) pentru a vă trata simptomele. MHT (cunoscută odată ca terapie de substituție hormonală sau HRT) poate ameliora: bufeurile; transpirații nocturne; probleme de somn; iritabilitate; uscăciune vaginală.

MHT poate, de asemenea, încetini pierderea osoasă și reduce schimbările de dispoziție și simptomele depresiei ușoare. Efectele secundare ale MHT includ: sângerare vaginală; formarea gazelor; umflarea sânilor; durere de cap; schimbări de dispoziție; greață.

Studiile la femeile care iau MHT sugerează că  există un risc de apariție a unui atac de cord, accident vascular cerebral sau cheaguri de sânge. Riscurile sunt similare pentru femeile care utilizează pilule anticoncepționale, plasturi și inelele cresc cu vârsta.

Multe femei nu pot lua MHT din cauza unei afecțiuni medicale, cum ar fi cancerul sau alte medicamente.

Cercetări suplimentare au arătat că riscul de a dezvolta cancer de sân poate crește cu cinci sau mai mulți ani de utilizare continuă a MHT (estrogen plus progestativ, nu doar estrogen).

Femeile cărora li s-a extirpat uterul vor folosi terapia numai cu estrogen.

Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre terapia hormonală înainte de a decide să o utilizați.

Când să ceri ajutor?

Este normal să experimentați perioade neregulate când sunteți în perimenopauză.

Afecțiuni precum sindromul ovarului polichistic sau cancerul de col uterin pot provoca, de asemenea, sângerări neregulate. Consultați medicul pentru a exclude alte cauze dacă:

 • perioade foarte grele sau perioade cu cheaguri de sânge
 • perioade care durează mai mult decât de obicei
 • pătarea sau sângerarea după sex
 • pătarea sau sângerarea după o perioadă
 • cycle breaking

 Riscurile pe termen lung pentru sănătate asociate menopauzei ar putea fi osteoporoza sau bolile de inimă. Aceasta se datorează faptului că estrogenul joacă un rol important în protejarea oaselor și a inimii. Fără estrogen, ești susceptibil la risc crescut de ambele boli.

Sunteți, de asemenea, cu risc crescut de infectii genito-urinale  tractului, deoarece menopauza poate provoca uscăciune, iritație sau inflamație a uretrei. Infecțiile vaginale pot apărea, de asemenea, mai des, deoarece vaginul tău a devenit mai uscat și mai subțire.

Raportați simptomele menopauzei atunci când vizitați medicul. Consultați-vă medicul dacă încă aveți simptome de menopauză insuportabile care durează mai mult de cinci ani după ultima menstruație.

Beneficiile menopauzei

În timp ce menopauza poate provoca simptome incomode pentru unele femei, acest proces natural are și dezavantajele sale. Există câteva beneficii potențiale ale menopauzei de luat în considerare:

 • Perspectivă pozitivă.  Cercetările efectuate la Universitatea din Massachusetts pe femei de vârstă mijlocie au arătat că majoritatea femeilor sunt dominate de un sau atitudine neutră față de menopauză. Majoritatea femeilor nu caută ajutor în timpul menopauzei.
 • Nici o modificare a sănătății sau a comportamentului de sănătate. Același studiu a arătat că sănătatea și comportamentul unei femei este puțin probabil să se schimbe în timpul menopauzei. Aceasta înseamnă că, dacă deja duce un stil de viață sănătos, probabil că vei rămâne cu el.
 • Înțelepciunea experienței. Menopauza merge mână în mână cu îmbătrânirea, ceea ce aduce cu sine valoarea experienței de viață. Psihologul Sylvia Gearing, Ph.D. , de la Asociația Americană de Psihologie, susține că, din experiența ei, femeile aflate la menopauză au crescut „claritatea, determinarea, inteligența emoțională”; și alte calități pozitive.
 • Fără menstruație. Unor femei le place ca menstruația să se încheie cu menopauză, mai ales dacă au menstruații abundente, crampe sau sindrom premenstrual. Odată ce ciclul lunar se oprește, nu trebuie să cumpărați tampoane, tampoane sau alte rechizite menstruale.
 • Nu este nevoie de controlul nașterii după un an.

Este încă posibil să rămâneți însărcinată în perioada perimenopauzei, așa că nu renunțați imediat la controlul nașterii. După un an fără menstruație, este în general acceptat că sarcina este imposibilă fără intervenție medicală.

Încă trebuie să vă protejați de bolile cu transmitere sexuală.

prognoză

Viața după menopauză nu este foarte diferită de viața din timpul anilor reproductivi. Nu uitați să mâncați corect, să faceți exerciții fizice și să beneficiați regulat de îngrijire medicală, inclusiv examene dentare și oculare.

Aceste simptome sunt comune în perioada perimenopauzei și postmenopauzei și durează aproximativ șapte ani.

O dietă nutritivă și exerciții fizice regulate vă vor ajuta să vă mențineți oasele puternice, iar vizitele regulate la medicul dumneavoastră vă vor ajuta să detectați problemele devreme.

Revizuire medicală de  Debra Rose Wilson, 16 mai 2018 - Autor Annamarya Scaccia.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.