Facebook Pixel

Cum să opriți căderea părului cu o boală tiroidiană

Cum să opriți căderea părului cu o boală tiroidiană

Cum poți ajuta dacă starea glandei tiroide afectează starea părului?

Care este legătura dintre tiroida și păr?

Boala tiroidiană cauzează adesea căderea părului dacă este gravă sau nu este tratată prompt. Înțelegerea cât de profund este acest motiv, implică cum crește părul și ce îl afectează asupra stării lor.

Creșterea părului începe de la rădăcinile din partea inferioară a foliculului de păr, pe scalp.

În plus, vasele de sânge care se află la rădăcinile pielii le hrănesc, creând și reînnoind celule, determinând astfel creșterea părului.

Glandele sebacee produc constant sebum. De ce fac asta? Pentru a hrăni scalpul și a menține părul moale și strălucitor.

Părul crește de obicei pentru o anumită perioadă de timp, dar apoi cade. Și un nou ciclu al creșterii lor începe din nou.

Când producția de hormoni, în special hormonii T3 și T4 Trusted Source, este perturbată, afectează și alte procese din organism. Inclusiv dezvoltarea și creșterea părului de la rădăcini. În caz de dezechilibru hormonal, părul cade și toate procesele din organism încetinesc, ceea ce duce la subțierea scalpului și la căderea părului.

Alopecia este o boală autoimună care este adesea observată în tulburările tiroidiene. Cu această patologie în diferite părți ale corpului, are loc căderea parțială a părului, dar poate fi zone întregi. În timp, această afecțiune poate provoca chelie completă. Alte boli autoimune care pot duce la căderea părului sunt sindromul ovarului polichistic și lupusul eritematos.

Unele dintre medicamentele pe care le folosim pentru a trata bolile tiroidiene pot contribui, de asemenea, la rărirea părului. De exemplu, carbimazolul și propiltiouracilul sunt medicamente antitiroidiene, în cazuri rare, dar pot duce la căderea părului. Adesea poate fi dificil de spus dacă un medicament sau o afecțiune tiroidiană cauzează rărirea părului din cauza ciclului lung de viață al acestora.

Simptome de cădere a părului din cauza funcției tiroidiene afectate.

Căderea părului se poate dezvolta lent în hipotiroidism și hipertiroidism. Nu este imediat posibilă detectarea zonelor căzute sau a părului rărit. Poate părea doar că părul a devenit mai subțire..

De la 50 la 100 de fire de păr cad de pe cap în fiecare zi - și aceasta este norma. Dacă cade mai mult păr, atunci aceasta înseamnă că organismul se confruntă cu o problemă în care creșterea normală a părului este întreruptă și căderea părului este accelerată.

Dar există vești bune! Căderea părului cauzată de boala tiroidiană este de obicei temporară. În timpul tratamentului, căderea părului apare de obicei numai în prima etapă a medicamentului. Unii oameni încă își fac griji că medicamentele contribuie la căderea părului, dar nu este cazul. Căderea părului poate fi legată de aspectul fiziologic al ciclului lor de viață.

Trata și înlătură cauza.

Formele ușoare de boală tiroidiană de obicei nu duc la rărirea părului. Trebuie să vă monitorizați cu atenție starea, să vizitați un medic, să faceți testele necesare pentru a monitoriza starea de sănătate a unui organ vital al sistemului endocrin. Cu ajutorul medicamentelor, puteți salva părul și îi puteți restabili creșterea. Cel mai probabil, tratamentul nu va fi rapid, deoarece părul are nevoie de ceva timp pentru a se întări și a crește.

Tratamente tiroidiene și posibile cure:

Levothyroxine (hipotiroidism)

Propiltiouracil și metimazol (hipertiroidism)

Beta-blocante (hipertiroidism)

Medicul curant este obligat să monitorizeze nivelul hormonilor tiroidieni în timpul administrării medicamentului.

În timpul tratamentului, timp de câteva luni, poate exista o creștere puternică a părului. Cu toate acestea, părul reînnoit poate diferi ca culoare și textură față de originalul.

Remedii naturale și tratamente la domiciliu

Simultan cu medicamentele, este posibil să folosiți  remedii la domiciliu pentru a ajuta la oprirea căderii părului și la restabilirea creșterii părului.

Rezistența fierului.

Nivelurile de feritină sunt de obicei asociate cu rezervele de fier ale corpului nostru. Feritină scăzută provoacă și căderea părului.

Studiile anterioare sugerează că căderea părului se poate datora lipsei rezervelor de fier din organism, excluzând persoanele cu boli ale sistemului endocrin. O astfel de afirmație explică faptul că problemele cu glanda tiroidă afectează în mod direct nivelul de feritină din organism. Nu ar fi de prisos să verificați suplimentar nivelul de fier și feritină pentru a descoperi adevărata cauză a căderii părului.

Nutritional Replenishment

Deficiențele nutriționale pot afecta și starea generală a firului părului, chiar dacă nu există nicio boală tiroidiană. În acest caz, pentru căderea părului sunt recomandate următoarele complexe:

Vitamines B-7 (Biotin) & B Complex

Zinc

Copper

Iron

Vitaminele C, E și A

Coenzima Q10

Trebuie luate respectând cu strictețe doza, altfel o cantitate mare de multivitamină duce la rărirea părului.

Magazinul online Biotus oferă o gamă largă de vitamine, minerale și complexele acestora pentru întărirea și creșterea părului. Pe site-ul nostru vei vedea o selecție mare de produse și sigur vei găsi ceva pentru tine. Sună și comandă!

Nutriție echilibrată

Urmarea unei diete cu produse naturale și de calitate este cheia sănătății tuturor organelor și sistemelor corpului nostru.

Dacă urmați un tratament, atunci alimentele cu calciu sunt consumate cel mai bine la patru ore după ce ați luat levotiroxină, pentru o mai bună absorbție a medicamentului.

Alimentele procesate, cum ar fi zahărul, carnea roșie și alimentele prăjite, pot provoca un răspuns inflamator nedorit. Cofeina și alcoolul sunt, de asemenea, contraindicate. Deoarece orice proces inflamator afectează echilibrul hormonal, inclusiv creșterea căderii părului.

Folosește produse non-inflamatorii

Gimbirul și turmericul sunt alimente antiinflamatoare care îmbunătățesc funcția endocrină. Glanda tiroidă face parte din sistemul endocrin, așa că sprijinirea acesteia este esențială atunci când aveți simptome care sugerează o boală tiroidiană.

Consultați-vă cu medicul dumneavoastră și încercați să adăugați rădăcină proaspătă de ghimbir sau turmeric în dieta dumneavoastră. Și pentru că au un gust grozav, se potrivesc cu orice, de la prăjiți la smoothie-uri.

Ierburi.

Medicina tradițională și alternativă folosește ierburi speciale pentru căderea părului în boli precum alopecia. Aceste infuzii din plante trebuie luate zilnic și constau din:

So Palmetto

Black Cohosh

Chinese angelica

Chamelirium (unicorn fals)

Sacred Vitex

Red Clover

Verificați cu medicul dumneavoastră care ierburi ar putea fi potrivite pentru dvs. înainte de a le utiliza singur.

Uleiuri esențiale.

Deși nu există prea multe cercetări în acest domeniu, dar totuși. S-a descoperit că uleiul de eucalipt și alte extracte de plante reduc căderea părului și îmbunătățesc aspectul părului.

Nivel de iod

Persoanele cu boală autoimună tiroidiană ar trebui să-și monitorizeze aportul de iod. Corpul nostru folosește iod pentru a produce hormoni tiroidieni, așa că un exces al acestuia în organism duce la un dezechilibru.

Includerea algelor și a altor produse marine bogate în iod în dieta dumneavoastră poate agrava starea părului, inclusiv creșterea căderii părului. Unele multivitamine și siropuri pentru tuse pot conține și iod, așa că citiți cu atenție etichetele înainte de a folosi aceste produse.

Îngrijirea părului

Îngrijirea regulată a părului poate opri căderea părului:

Nu strângeți și nu trageți părul în cocuri foarte strânse sau în cozi de cal, deoarece acest lucru nu promovează o circulație bună.

Nu aplatiza părul ondulat sau ondulat, acesta se va usca și se va rupe.

Folosește piepteni cu dinți largi și perii rigide.

Ai grijă de părul tău și nu-l smulge, lasă-l să cadă în mod natural.

Răbdare și grijă

Tratamentul părului nu este ușor și poate dura câteva luni pentru a afișa rezultate. Suportul emoțional este foarte important în această perioadă dificilă, așa că consultați un medic sau discutați cu alte persoane care au trecut prin această perioadă dificilă.

Înainte de a încerca să tratați căderea părului acasă, discutați cu medicul dumneavoastră. Boala tiroidiană de obicei nu duce la căderea părului până când devine cronică. Dar poate fi un semn al unei alte boli. Cu tratamentul potrivit, vă puteți aștepta la succes decent și la creșterea unui păr nou în câteva luni. 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.