Facebook Pixel

Cum să învingi o răceală? Doar remedii naturale

Cum să învingi o răceală? Doar remedii naturale

Triri de fiecare dată când un coleg strănută lângă tine? Vă îmbrăcați călduros și deschideți fereastra cu grijă pentru aerisire? & nbsp; Oricât de mult încercăm să ne protejăm de răceli sezoniere și SARS, este extrem de dificil să evităm acest lucru la sfârșitul toamnei! Ce să faci dacă ai deja răcit și vrei să te recuperezi cât mai repede și să revii la activitățile zilnice? Oferim numai trucuri eficiente de viață folosind remedii naturale utile! 

Spune „nu” paracetamolului și antibioticelor

Deși toamna târzie a acestui an încă aduce zile calde și peisaje vibrante, gripa și sezonul rece iau deja avânt. Primul lucru pe care medicii îl recomandă dacă ești deja răcit este să stai acasă, să te relaxezi și să te relaxezi. Dar înainte de a face primii pași pentru recuperare, să ne dăm seama ce este o răceală.

Una dintre principalele cauze ale unei răceli este hipotermia, care ne slăbește apărare, permițând virușilor să invadeze și să devină activi în organism. Adică, principala cauză a SARS și dezvoltarea unei răceli sunt virușii. Prin urmare, nu vă grăbiți să vă aprovizionați cu medicamente antivirale chimice dacă vă simțiți rău mai mult de 2-3 zile. La urma urmei, astfel de medicamente sunt eficiente numai în primele zile ale unei răceli. De asemenea, medicii sfătuiesc cu tărie să nu se folosească antibiotice pentru răceli!

Folosirea unei astfel de „artilerii grele” este justificată doar atunci când se observă complicații bacteriene. De asemenea, merită să renunți la populara „ambulanță”, care este îndrăgită atât de adulți, cât și de copii - băuturi calde cu aromă pe bază de paracetamol. Astfel de medicamente nu au un efect terapeutic, ci doar ameliorează temporar simptomele. În plus, sunt foarte dăunătoare pentru ficat și rinichi. De asemenea, medicii nu recomandă scăderea temperaturii cu substanțe chimice dacă aceasta nu este mai mare de 38 de grade.

Gustos și sănătos: compoturi, băuturi din fructe și ceaiuri din plante.

Nu este un secret pentru nimeni că atunci când ești răcit, trebuie să bei mult, deoarece este lichidul care elimină eficient toxinele din organism. Și cel mai bine este să bei băuturi bogate în vitamina C. Ceaiul natural de zmeură cu lămâie, miere și ghimbir este una dintre cele mai delicioase și sănătoase băuturi care favorizează recuperarea. Medicii recomandă, de asemenea, băuturi și compoturi din fructe de pădure și fructe, sucuri de citrice proaspăt stoarse, ceai de tei și lapte cald cu miere.

Bulionul de pui va grăbi recuperarea

Trebuie să fi observat că atunci când ești răcit, nu ai chef să mănânci. Astfel, corpul nostru încearcă să facă față singur afecțiunii dureroase, pentru a nu cheltui energie în plus pentru digerarea alimentelor. Bulionul de pui de casa este un fel de mancare usor, dar in acelasi timp hranitor, care are efect antiinflamator asupra organismului.  

Uleiuri esențiale de citrice D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B5+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0'>uleiuri esențiale lamaie și grapefruit pentru ameliorarea simptomelor răcelii. Amesteca 2 litri de apa pura cu o picatura de ulei de lamaie si grapefruit si bea lichidul pe tot parcursul zilei. Apa îmbogățită cu uleiuri esențiale elimină toxinele din organism, ameliorează eficient durerile de gât și, de asemenea, ușurează respirația.

Suport vitamine: vitamina C și D

span>

Suport vitaminic: vitamina C și D

strong>

Este în general acceptat că una dintre cele mai eficiente vitamine pentru răceli este vitamina C. Există numeroase studii clinice care demonstrează că acidul ascorbic mărește apărarea organismului, susține sistemul imunitar, oferind un efect antioxidant. Dacă sunteți deja răcit, medicii recomandă să luați doze destul de mari de vitamina C – de la 2 la 4 grame pe zi.

Pentru comparație: norma zilnică. de acid ascorbic un adult este de aproximativ 1000 mg. Vitamina D - Un alt nutrient care s-a dovedit bun pentru raceli. Suplimentarea cu vitamina D3 s-a dovedit clinic a fi eficientă în ameliorarea primelor simptome ale gripei, precum și în atenuarea răcelii comune.

Dragi cititori, bucurați-vă de frumusețea toamnei fără răceli și gripă! Dar dacă dintr-o dată te simți rău, folosește trucurile noastre de viață dovedite - doar metode naturale de vindecare care te vor ajuta doar pe tine! 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.