Facebook Pixel

Cum să alegi mâncarea pentru copii?

Cum să alegi mâncarea pentru copii?

Una dintre întrebările frecvente în rândul proaspetelor mamici este cum să aleagă pentru bebeluş, formula potrivită? Desigur, pentru nou-născuți, nu există hrană mai bună decât laptele matern. Există însă diferite situații când trebuie să apelezi la înlocuitori. Iar hrana pentru copii ar trebui judecată după cât de aproape este de ideal. Până acum, niciun producător de formule nu a reușit să reproducă compoziția laptelui matern, dar datorită tehnologiei moderne, acestea conțin un set de componente importante, precum: proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale.

Multe mame se confrunta cu problema digestiei la copiii sub un an. Dar aici nu trebuie să intrați în panică imediat, pentru astfel de cazuri există amestecuri terapeutice. Datorită lor, copilul este plin și mai ușor de făcut față constipației, alergiilor și deficitului de lactază.

 

Datorită abundenței amestecurilor de lapte, se pare că acestea sunt similare ca compoziție între ele. Dar aici funcționează factorul toleranței individuale - același amestec provoacă reacții diferite la copil. De aceea, experții subliniază că alegerea alimentației trebuie abordată cu atenție, ținând cont de caracteristicile bebelușului.

 

Pentru ca compoziția laptelui praf să fie apropiată de cea a femeilor și să corespundă particularităților metabolismului și, de asemenea, potrivită pentru digestia sugarilor, este necesar un se adaugă componente. Ele ajută organismul în creștere să se dezvolte corect și să lupte împotriva infecțiilor, îmbunătățesc funcționarea organelor și sistemelor în ansamblu.

 

Substanțe utile în amestecuri

Prebiotice - stimulează creșterea bacteriilor benefice în intestine. Prin urmare, compoziția include o oligozaharidă (acesta este un tip special de carbohidrat), care afectează sistemul digestiv și ajută la a face față proceselor importante din organism.

În primele luni de viață, corpul bebelușului este slab și predispus la dificultăți intestinale, așa că medicii sfătuiesc amestecuri în care oligozaharida este prezentată ca lactuloză.

Întrucât probioticele sunt microorganisme vii (cunoscute de toată lumea ca lacto- și bifidobacteriile) care trăiesc în intestinele tuturor, ele ajută la combaterea infecțiilor intestinale, alergiilor și întărește sistemul imunitar. Acum există diverse tipuri de amestecuri care vor ajuta la evitarea problemelor intestinale, de exemplu, Amestec de lapte de capră Kabrita, Formula de lapte pentru copii sub 1 an, Formula Infant by Similac, Lactate de natura.

 

Nucleotidele sunt considerate substanțe biologice complexe și joacă un rol important în organism: metabolismul, alimentarea cu energie a celulelor, sunt blocuri pentru ADN și ARN și afectează și imunitatea. În ce amestecuri să caute nucleotide? În amestecuri Pudră pe bază de lapte Nurture Inc., Dairy by Nature's One, vedeți mai multe la biotus.com.

Pentru copiii mai mari, este la fel de important să alegeți alimente, a căror compoziție va fi cea mai naturală și va conține o cantitate mare de substanțe utile.

Переходный вариант от жидкого питания к hard - este piure pentru copii. Este mai groasă ca consistență decât laptele, iar mamele încep să-l introducă în alimentația bebelușului de la aproximativ 6 luni (la această vârstă copilul începe să se dezvolte activ, iar organismul are nevoie de alimente mai saturate). Piureul trebuie să fie uniform, fără bucăți și impurități, deoarece corpul copilului nu este încă pregătit să absoarbă furajele.

Este important de știut că în primul an de viață merită să oferi unui copil piure dintr-un singur tip de legume și fructe.

Teciurile sunt de asemenea potrivite pentru trecerea la o dietă mai groasă. De obicei sunt preparate din fulgi de ovaz, mei, orez, hrisca si alte cereale, care nu isi pierd proprietatile benefice la macinare. Se crede că cerealele   contribuie la normalizarea digestiei, dar este important să acordăm atenție faptului că nu conțin gluten, sare și zahăr.

Prăjiturile pentru copii sunt potrivite pentru bebelușii care au deja primii dinți. Nu trebuie să conțină conservanți, coloranți și diverse arome artificiale. Sunt fabricate din cereale și sunt o dentiție delicioasă pentru bebeluși.

Când alegi alimente pentru bebeluș, trebuie să analizezi compoziția fiecărui produs. Și este, de asemenea, important ca acesta să conțină substanțe utile și să îi placă copilului gustul.

 

Conţinut
  • Substanțe utile în amestecuri
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.