Cum să alegi vitaminele pentru păr?

Cum să alegi vitaminele pentru păr?

Principalele vitamine pentru întărirea părului, precum și pentru menținerea sănătății pielii și unghiilor, sunt considerate a fi vitaminele A și B. S-a dovedit că deficiența lor se reflectă imediat în aspectul nostru: pielea este decojit, părul devine casant, iar unghiile încep să se desprindă. Apariția mătreții poate fi asociată și cu o cantitate insuficientă de vitamine.

 

Întărirea părului trebuie abordată cuprinzător:

  • hrănește regulat părul cu măști;

  • nu abuzați de fierele de călcat și uscați cu suflarea la temperatură scăzută;

  • luați complexe de vitamine.

  ;

Ultimul punct va fi cel mai bun suport pentru fire frumoase. Cel mai bine este să alegeți vitamine, pe ambalajul cărora există un tabel cu doza zilnică și cantitatea de vitamină dintr-o tabletă. Acest lucru este deosebit de important de luat în considerare dacă luați alte complexe de vitamine în paralel, deoarece trebuie să respectați doza.

 

Vitamina A, numită și retinol, vă va ajuta să restabiliți cheratina din structura părului. Norma sa zilnică pentru organism este de aproximativ 1 mg. Această vitamină se găsește în ficatul de vită, morcovi, caise, varză și verdeață.

 

Așa cum am spus mai devreme, recepția grupul de vitamine B este esențial pentru sănătatea părul tău. Pentru a întări și îmbunătăți creșterea părului, aveți nevoie de vitamine precum V2, В5, В6, В8 și В9. Datorită lor, căderea părului tău va fi semnificativ redusă și vei scăpa și de mătreață. Vitamina B8 va ajuta la întărirea foliculilor de păr, iar capetele tale nu se vor despica atât de repede. Riboflavina (B2) este responsabilă pentru creșterea părului și previne ruperea părului. Iar acidul folic (B9) va preveni apariția părului gri prematur.

Dacă corpul tău nu are suficient vitamina C, părul devine casant, tern și apar pete albe pe unghii. Compoziția vitaminelor pentru păr, unghii și piele ar trebui să includă acid ascorbic. Necesarul ei zilnic pentru un adult nu trebuie să fie mai mic de 60 mg.

 

Tocoferol sau vitamina E favorizează creșterea și întărirea părului, precum și hrănește foliculii de păr și creează o barieră de protecție împotriva influențelor negative externe. Lipsa acestuia poate fi determinată într-un timp scurt, dar recuperarea va dura mai mult.

 

Și, de asemenea, un asistent constant în lupta împotriva căderii este vitamina D3. Reduce semnificativ căderea părului, întărește foliculii de păr, care la rândul lor stimulează creșterea altora noi.

 

Pe lângă faptul că iei vitamine în interior, nu uita să-ți hrănești părul cu vitamine folosind diverse măști. Acestea trebuie făcute în mod regulat de 2-3 ori pe săptămână.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.