Facebook Pixel

Cum să alegi vitaminele pentru femei

Cum să alegi vitaminele pentru femei

Mulți cred că împărțirea vitaminelor în masculin și feminin — doar un truc de marketing, dar nu este. Vitaminele pentru femei diferă ca scop de cele pentru bărbați, deoarece nevoile corpului feminin sunt diferite din punct de vedere fiziologic. De exemplu, bărbații au nevoie de vitamina C mai mult, dar nevoia de fier la femei este mai mare decât cea a sexului puternic. Prin urmare, dacă o femeie începe să ia vitamine destinate bărbaților, poate primi o doză prea mare din unele elemente și nu suficiente altele.

 

De ce vitamine are nevoie organismul feminin:

 

Vitamina A este responsabilă pentru o vedere bună și formarea oaselor și, de asemenea, ajută la menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor.

 

Grupul de vitamine B are o gamă largă de funcții. În corpul unei femei, acestea sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului nervos, sunt implicate în procesele metabolice, în hematopoieza și, de asemenea, în formarea imunității. Deosebit de importantă pentru o femeie este vitamina B9 (acid folic), regularitatea ciclului menstrual și fondul hormonal în ansamblu depind de nivelul acestuia din organism.

 

Vitamina C este necesară pentru funcționarea normală al sistemului imunitar El este un antioxidant puternic care încetinește procesul de îmbătrânire a organismului și ajută la o mai bună absorbție a fierului.

 

Una dintre cele mai importante vitamine pentru femei este vitamina E. Este responsabilă de funcționarea normală a gonadelor și de sănătatea reproducerii.

  ;

O femeie are menstruația în fiecare lună și este nevoie de fier pentru a înlocui pierderea de sânge. Este responsabil pentru procesul de hematopoieză și este important pentru respirația celulară, precum și pentru sănătatea sistemului nervos.

Zincul este si el un element important, ajuta la mentinerea fondului hormonal in stare buna, normalizeaza metabolismul. Pe lângă acești factori, este necesar pentru sănătatea foliculilor de păr.

Nu uitați de sinteza colagenului în corpul feminin, deoarece aceasta este “materialul de construcție” pentru piele.

În fiecare zi organismul are nevoie de vitamine, lipsa acestora afectează aspectul și bine- fiind. Pentru a determina care vitamina nu este suficientă, trebuie să faceți un test de sânge — această metodă va determina cu exactitate deficitul. Dar uneori te poți descurca cu simptome care indică ce fel de “feminin” vitaminele și microelementele nu sunt suficiente:

  • piele uscată, iritație și descuamare — acesta este un semn că organismul nu are suficiente vitamine precum A, E, B2, B3, B12, fier și sulf;

  • caderea parului este asociata cu lipsa de vitamina B3, fier, precum si magneziu si zinc;

  • unghiile se decojesc și se sparg — un semn clar de deficit de calciu, fier și vitamina E;

  • sensibilitatea dentară indică faptul că organismul insuficient calciu, magneziu și fluor;

  • pielea palidă indică faptul că nu există suficient cupru, fier și vitaminele B9 și B12;

  • neregularități menstruale și PMS dureroase — deficit de fier, vitamina A, B9, E și D;

  • probleme cu concepția — lipsa vitaminei B9.

 

Dacă medicul v-a diagnosticat cu o lipsă generală de vitamine, atunci ar trebui să acordați atenție complexului multivitaminic pentru femei. Dar dacă corpul tău are deficit de o anumită vitamină, ar trebui să alegi un singur medicament, deoarece atunci când iei complexe multivitaminice, poți obține un exces de nutrienți, iar acest lucru este la fel de periculos ca și o deficiență.

 

Acum produc vitamine în diferite forme — capsule, tablete, siropuri — alege-l pe cel mai convenabil pentru tine, pentru ca nu este mare diferenta intre ele, toate sunt eficiente.
Conţinut
  • De ce vitamine are nevoie organismul feminin:
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.