Facebook Pixel

Cum să te protejezi de o răceală?

Cum să te protejezi de o răceală?

Nasul acționează ca un „coridor” fluxul de aer în timpul respirației. Sarcina sa este de a umidifica și încălzi în mod corespunzător aerul. Cum să te protejezi de o răceală?
O persoană sănătoasă, datorită muncii sale, efectuează 12-15 respirații pe minut. Expiră în medie 6 litri de aer. În perioada toamnă-iarnă, funcționarea nasului este dificilă. Cu toate acestea, puteți încerca să preveniți curgerea nasului.
Sosirea toamnei și a iernii duce cel mai adesea la o creștere a incidenței gripei și SARS. În această perioadă suntem mai ales expuși riscului de a face rinite, adică, vorbind colocvial, un nas care curge, care este unul dintre cele mai frecvente simptome ale unei răceli. Provoacă strănut, zgâriere și scurgeri nazale. Se manifestă mai ales în timpul somnului, ceea ce face dificilă odihna corectă. Când corpul nostru se află într-o stare de slăbiciune generală, poate duce chiar la probleme de respirație.
În perioada toamnă-iarnă, alte „capcane” ne așteaptă nasurile, adică caloriferele și aparatele de aer condiționat. Când pornim încălzirea în case și mașini, deseori provoacă uscarea excesivă a mucoasei nazale și probleme de respirație.
Când devine umed și frig în afara ferestrei și, în plus, începe perioada de răceli de toamnă-iarnă, merită să aplicăm câteva reguli simple care ne vor ajuta să ne ferim de răceala comună:
Pleșări lungi . În timpul unei singure ieșiri, nu uitați să mergeți aproximativ 6000 de pași.
Încercați să găsiți timp de la 15 minute până la o oră și jumătate pe zi pentru exerciții de relaxare și respirație.
Folosiți preparate nazale adecvate de protecție și terapeutice pe bază de acid hialuronic. Acidul hialuronic ajută la menținerea hidratării mucoasei nazale. De asemenea, contribuie la regenerarea mucoasei nazale.
Cel puțin o dată la două săptămâni, inhalați căile respiratorii.
Aerisiți des apartamentul.
Nu uitați să vă ajustați hainele în funcție de vremea de afară. Nu înghețați.
Încercați să mențineți temperatura în apartament cca. 20-22 de grade.
Bea ceai cu miere si lamaie. Mănâncă vitamina C, de preferință în forma sa naturală.
Luați vitamine, care sunt atât de lipsite în perioada toamnă-iarnă.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.