Facebook Pixel

Ce vitamine să bei împotriva căderii părului?

Ce vitamine să bei împotriva căderii părului?

Pastilele și complexele de vitamine pentru sănătatea părului vă permit să restabiliți echilibrul vitaminelor și mineralelor din organism, să întărească foliculii de păr, să-i facă mai puternici și, desigur, altfel, pentru a preveni căderea.

 

Dacă părul tău are deficit de vitamine, aspectul acestuia devine neatractiv – își pierd netezimea, strălucirea, elasticitatea și rezistența, încep să cadă, să se despartă, se murdăresc rapid, apare mătreața etc. Acest lucru se datorează unui deficit de vitamine, care, la rândul său, duce la un flux insuficient de intens al reacțiilor biochimice normale care asigură buna funcționare a celulelor capilare. În acest caz, celulele din fibrele capilare încep să se înfometeze și să se sufoce din cauza ratei metabolice scăzute. Lipsa vitaminelor nu permite părului tău să primească o cantitate adecvată de oxigen și diferiți nutrienți.

 

În principiu, pentru ca părul să nu cadă, corpul uman are nevoie de toate cele 13 vitamine cunoscute. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt deosebit de necesare, deoarece asigură cursul normal al proceselor de viață în structurile părului. Aceste vitamine pot fi considerate în mod condiționat „vitamine pentru căderea părului”.

 

Vitamina B este necesară pentru a menține un flux sanguin activ către foliculii de păr. Aportul intensiv de sânge asigură fluxul suficient de nutrienți și oxigen către foliculii de păr, de unde pătrund în toate celulele firului de păr, făcându-l frumos și puternic. O bună nutriție a foliculului de păr previne căderea părului.

 

Vitaminele H și B5 sunt considerați „maeștri” în stoparea căderii părului și restabilirea frumuseții acestora. Cu o deficiență de vitamina H, părul unei persoane devine mai întâi gras, apoi începe să cadă. La rândul său, acidul folic sporește efectul și efectul vitaminei B5. Dacă aceste vitamine sunt luate în combinație, atunci creșterea părului se va accelera semnificativ, iar pierderea lor se va opri. Acest efect se realizează datorită faptului că acidul folic activează procesul de sinteză a structurilor celulare noi, cu drepturi depline, care le înlocuiesc pe cele vechi și uzate. Cu o deficiență de acid folic, părul unei persoane va deveni gri foarte repede și la o vârstă fragedă.

Vitamina C vă permite să normalizați tonusul capilarelor prin care sângele este adus la foliculii de păr. Datorită normalizării tonusului capilar, microcirculația se îmbunătățește. Astfel, fluxul sanguin către foliculii de păr crește, ceea ce îmbunătățește nutriția acestora.

 

Datorită vitamina A este posibil să se asigure o densitate normală a părului și să  îmbunătățiți fluxul proceselor metabolice în rădăcini, precum și să creșteți elasticitate și reduce fragilitatea. De asemenea, vitamina A este responsabilă pentru normalizarea producției de sebum, care va ajuta în curând la eliminarea excesului de grăsime sau a seboreei.

 

Nu mai puțin important vitamina E, ajută la normalizarea nutriției foliculului de păr și, ca și vitamina A, reglează secreția de sebum. Activează celulele pielii aflate într-o stare depresivă. Datorită nutriției optime, alimentării cu oxigen a foliculului de păr, precum și activării tuturor celulelor pentru munca activă, vitamina E oprește căderea părului.

Вvitamina F poate da părului rezistență, ceea ce le va permite să reziste la influențele negative.

 

În prezent, există vitamine și minerale specializate complexe care vizează stoparea căderii părului, precum și îmbunătățirea structurii acestora. Puteți găsi astfel de complexe de vitamine pe site-ul nostru biotus.ua.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.