Facebook Pixel

Ce vitamine sunt potrivite pentru bebeluși?

Ce vitamine sunt potrivite pentru bebeluși?

Când alegeți vitamine pentru copii până la un an cu siguranță ar trebui să consultați un medic. Mulți factori influențează necesitatea de a consuma complexe suplimentare. Principala este alimentația. Alăptați?   Indiferent dacă ai mâncat corect în timpul sarcinii și după, dacă te confrunți cu stres - depinde dacă copilul tău are nevoie sau nu de vitamine suplimentare. Cea mai bună soluție ar fi adăugarea vitaminelor în alimentația mamei, astfel încât acestea să intre în corpul nou-născutului prin lapte.

Începând de la șase luni, bebelușul nevoile nutritive cresc.  Dacă copilul este în alimentație artificială, atunci este mai bine să introduci suplimente de vitamine la 3-4 săptămâni de viață.

Este necesar să se introducă vitamine în dietă pentru a crește imunitatea dacă copilul dumneavoastră este adesea bolnav și, de asemenea, pentru a evita rahitismul. Prevenirea rahitismului va îmbunătăți somnul și alimentația, precum și va întări oasele bebelușului. O cantitate suficientă de vitamina D va ajuta la prevenirea acestei boli, motiv pentru care se recomandă administrarea acestei vitamine copiilor separat sau în combinație cu altele.

Acum vitaminele pentru nou-născuți sunt produse în diferite forme: picături, geluri, pulberi. Este important să alegi forma care îți va fi mai ușor să o oferi copilului.

La alegere, este important să acordați atenție nu numai ingredientelor active principale, ci și celor auxiliare (arome și coloranți). Ele  pot provoca o alergie la un copil, așa că este important să acordați atenție: există o erupție, mâncărime, piele uscată, ce fel de apetit are copilul.

  Vitamine pentru bebeluși

Vitaminele trebuie administrate dimineata (in timpul meselor sau dupa) si respectati cu strictete dozele indicate in adnotare sau prescrise de medic. Cele mai populare vitamine pentru nou-născuți sunt: vitamina D și complexul de vitamine – A, D, E.

Vitamina A este responsabilă de creșterea celulelor și de vedere. Vitamina D, așa cum am spus, este necesară pentru dezvoltarea corectă a scheletului și creșterea dinților. Vitamina C funcționează ca un antioxidant, formează țesuturi și, de asemenea, îmbunătățește imunitatea și participă la procesele metabolice.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.