Ce vitamine să luați pentru herpes

Ce vitamine să luați pentru herpes

Conform statisticilor, 90% dintre oameni sunt infectați cu diverși virusuri herpetice. Mulți tind să trateze cu unguente, dar dacă ești alergic la ele, iar herpesul nu încetează să atace?

Pentru frecvent herpes virusul este activ atunci când sistemul imunitar este slăbit. De aceea, la primele simptome, ar trebui să acordați atenție stabilizării sistemului imunitar.

 

La rândul său, sistemul imunitar este afectat de lipsa vitaminei C și B din organism. Și  obiceiurile proaste, stresul și malnutriția au, de asemenea, un efect toxic asupra celulelor imunitare.

Când apare herpesul, se recomandă să luați vitamine orale, cum ar fi: A, C și E, precum și în cazuri mai avansate, injecții cu vitaminele B6 și B1.

Vitamina E este un agent antiviral și, datorită proprietăților sale antioxidante, contribuie la stabilizarea membranelor celulare ale stratului lipidic. Cu ajutorul acestei vitamine se poate reduce durerea, care atenuează simptomele herpesului și accelerează vindecarea ulcerelor apărute.

Acidul ascorbic (vitamina C), ca și vitamina E, are proprietăți antioxidante și, împreună cu complexul de vitamine B, ajută la vindecarea rapidă a erupțiilor cutanate. În stadiul inițial al bolii, se recomandă să luați această vitamină de 3 ori pe zi.

De asemenea, această combinație de vitamine ajută la întărirea sistemului imunitar. sistem și prevenirea recidivelor frecvente ale acestui virus.

span>

 

Vitamina A este considerată un bun luptător împotriva virusului herpes - de asemenea, ameliorează simptomele și ajută la reducerea frecvenței recăderilor.  Această vitamină este un antioxidant puternic, așa că ar trebui să vă consultați medicul înainte de a o lua. Această vitamină îmbunătățește sinteza anticorpilor și crește activitatea leucocitelor. Vitamina A care intră în organism stimulează creșterea de noi celule și întărește membranele celulare, făcând mai dificilă răspândirea virusului.

 

Vitamina B1 stimulează formarea enzimelor care susțin reacțiile biochimice. Aceasta vitamina contribuie la absorbtia corecta a glucozei, precum si la asigurarea organismului cu energia necesara.

Piridoxina sau vitamina B6, ajuta la neutralizarea colesterol și, de asemenea, ajută la susținerea sistemului imunitar și, de asemenea, îmbunătățește starea pielii.

 

Nutriția în timp ce herpesul ar trebui să conțină alimente bogate în lizină și sărace în arginină, deoarece acești aminoacizi sunt cei care afectează aspectul herpesului. Nutriționiștii sfătuiesc mai des să mănânce carne de pui, ouă, fructe de mare, soia, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. Dar este mai bine să refuzați alunele, ciocolata, stafidele, precum și băuturile alcoolice.

 

Pe lângă lizină, nutriția pentru herpes primește orice alimente și feluri de mâncare care ne pot susține imunitatea. La urma urmei, herpes – este un virus și sunt celulele imune care luptă împotriva celulelor virusului.

 

 Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.