Facebook Pixel

Ce vitamine să luați pentru stres

Ce vitamine să luați pentru stres

Psihologii și medicii notează atât forme negative, cât și pozitive de stres. Dar cel mai adesea corpul nostru suferă de o formă negativă, iar sfatul „evita stresul”; are prea puțin sens practic.

Hans Selye, un endocrinolog canadian, a formulat conceptul de stres: sau nu situația cu care ne confruntăm. Ceea ce contează este intensitatea nevoii de restructurare sau adaptare la aceasta.  Hans Selye distinge trei etape ale stresului: reacția de anxietate, mobilizarea capacităților adaptative și stadiul de rezistență/epuizare. Fiecare dintre aceste etape afectează funcțiile sistemului nervos și endocrin.

Atunci când se află într-o situație stresantă, sistemul nervos trimite un semnal glandelor suprarenale, care la rândul lor eliberează adrenalină în sânge. După aceea, hormonul adrenocorticotrop declanșează producția de cortizol, hormonul stresului.  Acest hormon ajută la furnizarea organismului de energie pentru a „lupta”, iar efectul său pe termen lung poate duce la arderea mușchilor, dezvoltarea hiperglicemiei și diabet. De asemenea, poate duce la suprimarea sistemului imunitar și la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Pentru a evita toți acești factori negativi, trebuie să-ți adaptezi stilul de viață și să introduci vitamine care vor ajuta organismul să lupte împotriva stresului.

 Extract de Ginko Biloba întărește sistemul nervos. Îmbunătățește memoria și redă claritatea gândirii, datorită funcționării corecte a circulației capilare a sângelui. Astfel, în organism, extractul de Ginko Biloba acționează ca un antioxidant și protejează împotriva stresului, fără a provoca dependență și somnolență. Deoarece sedativele reduc adesea eficiența și induc o stare de somnolență în timpul stresului nervos. Pentru o protecție completă a organismului, este suficient să luați o tabletă pe zi  - iar productivitatea muncii este asigurată.

Vitamine complexe B sunt 8 vitamine care sunt responsabile pentru sarcini importante din corpul nostru. Aceste substanțe sunt necesare pentru funcționarea normală a sistemului nervos, metabolism și sinteza unui număr de compuși. Ele îmbunătățesc sistemul cardiovascular și promovează absorbția nutrienților pe care îi obținem din alimente. Este necesar să se monitorizeze nivelul acestor vitamine din organism, deoarece ele   sunt consumate rapid în timpul stresului, deoarece acţionează ca un antioxidant.

L- Tirozina ajută la reducerea efectelor negative asupra organismului după stres. Reduce pofta de mancare, reduce masa de grasime si promoveaza productia de melanina, precum si imbunatateste functia suprarenala si hipofizara. Ajută la reglarea schimbărilor de dispoziție și este eficient în stările depresive (indiferență, apatie, somnolență).

 

Aminoacidul L-arginina este esențial pentru toate tulburările vasculare și corectarea efectelor stresului. Datorită oxidului nitric, are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, promovează expansiunea vaselor coronare. De asemenea, acest aminoacid este un mare ajutor în restabilirea fazelor de somn și trezire, deoarece stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește starea de spirit și oferă o senzație de calm. Se crede că L-arginina previne deteriorarea stresului asupra elasticității, tonusului și hidratării pielii.

Pentru a scăpa de stres, trebuie mai întâi să eliberați tensiunea nervoasă și să eliminați consecințele acesteia în organism.  Din păcate, este greu să scapi de iritanții externi,la urma urmei, nu poți scăpa de un șef rău. În acest caz, complexele de vitamine pe care le avem scris despre mai sus vă va ajuta.

 
 


Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.