Calciu - Cum să alegi? Tot ce trebuie să știi - Biotus

Calciu - Cum să alegi? Tot ce trebuie să știi - Biotus

Medicii trag un semnal de alarmă: locuitorii mega-oraselor, marile centre regionale din întreaga lume au nevoie de suplimente de calciu. Lipsa sa este experimentată aproape în fiecare secundă, indiferent de sex și vârstă. Acest lucru se datorează în mare parte scăderii calității alimentelor din magazin, stilului de viață greșit și alți factori. Merită să vorbim mai mult despre cât de important este pentru fiecare persoană.

Definiție științifică

Calciu pentru femei

Pentru mulți, faptul că calciul este un metal devine un descoperire. Este descris în lucrările științifice ca „un metal alcalino-pământos moale, reactiv, alb-argintiu”. Și acest lucru explică în mare măsură de ce dă putere oaselor, servește drept bază pentru o sănătate bună. Este aproape imposibil să găsești calciu în forma sa pură în natură. Dar compușii săi, cum ar fi gipsul, marmura, calcarul, creta, sunt bine cunoscuți oamenilor de mii de ani.

 

Pentru sănătatea fierului

Tocmai după puterea oaselor, sănătatea dinților, se poate judeca în siguranță cu privire la cantitatea sa suficientă sau insuficientă în organism. În sensul literal, servește drept bază pentru „sănătatea fierului”, în timp ce alte complexe minerale, oligoelemente, vitamine, aminoacizi contribuie la absorbția acestuia în organism și joacă un rol auxiliar. Prin urmare, simțind lipsă, tot mai mulți oameni preferă să cumpere calciu pentru a-și menține corpul într-o formă excelentă.

Funcția sa nu se limitează la rezistența oaselor și la dinți frumoși.

 1. Participă la o serie de procese metabolice. Deficiența acestuia, precum și excesul, pot duce la tulburări metabolice, probleme cu excesul de greutate, nervozitate crescută.
 2. Avem nevoie de el pentru o bună imunitate, stimulează funcțiile de protecție ale organismului.
 3. De asemenea, funcția cardiacă. depinde direct de conținutul suficient în sânge. Cu deficiența sa, există insuficiențe ale ritmului cardiac (aritmie), tulburări circulatorii și funcția tiroidiană.

De asemenea, merită să cumpărați calciu pentru pacienții care sunt în curs de reabilitare după leziuni grave, accidente, operații, fracturi ca mijloace pentru regenerarea oaselor, a țesutului muscular și menținerea apărării imune a organismului.

Semne de deficiență

Beneficiile calciului

În America și Europa, de peste cincizeci de ani, a fost considerată o practică normală să cumpărați calciu în suplimente și luați o doză suplimentară zilnic. Mai mult decât atât, dacă nou-născuții au nevoie de el pentru dezvoltarea armonioasă a scheletului, a sistemului nervos, cardiovascular, a imunitații, atunci este extrem de important ca adulții să mențină un nivel normal pentru a evita dezvoltarea osteoporozei, a rezista infecțiilor virale și a menține o stare excelentă. până la bătrânețe.

De aceea medicii o numesc o minunată prevenire a „1000 de boli”.

Este foarte ușor să le observi primele semne dacă îți evaluezi în mod obiectiv aspectul și asculți. pentru bunăstarea ta.

 

 1. Unul dintre primele simptome ale unghiilor casante. Rezistența plăcii de unghii depinde direct de conținutul de calciu din sânge, precum și de îngrijirea adecvată a acestora. Dacă cosmeticele (uleiuri speciale, băi, creme) nu aduc rezultatul dorit, încercați să vă revizuiți dieta și să o completați cu produse sau suplimente adecvate.
 2. De asemenea, puteți judeca starea părului. Deși acest semn trebuie tratat cu mare atenție, mai ales pentru femeile cărora le place să folosească multe produse de styling, colorare, fierbinte. Daca nu iti vopsesti parul, ingrijeste-l corespunzator, dar isi pierd puterea, stralucirea, despicat, spart, atunci se poate argumenta ca vorbim de lipsa de calciu.
 3. Starea pielii. . Pielea uscată, mâncărimea ocazională (care nu este asociată cu alergii sau boli), tendința de a forma cosuri și acnee vorbesc, de asemenea, elocvent despre necesitatea reconsiderării meniului zilnic.
 4. Răcelile frecvente, bolile infecțioase sunt deja un semn mai grav. . Medicul dumneavoastră curant va acorda cu siguranță atenție acestui fapt și, împreună cu tratamentul principal, vă va spune cu siguranță ce calciu este mai bine să luați pentru a corecta situația.
 5. Durerile musculare și crampele sunt un indicator pentru tratament serios. Mai ales dacă apar în mod regulat după activitatea fizică. Prin urmare, toți sportivii, atât amatori, cât și profesioniști, sunt obligați să ia doze suplimentare de calciu pentru a crește rezistența, a minimiza riscul de accidentări sportive.
 6. Indigestie frecventă, balonare, sindrom de „stop gastric”. Din cauza lipsei unui macronutrient valoros, contracțiile mușchilor netezi ai stomacului și intestinelor sunt perturbate, apar arsuri la stomac, se dezvoltă gastrită și ulcer. Este uimitor că calciul, care este accesibil pentru cumpărătorii de orice nivel de venit, face față chiar și unor astfel de probleme grave.

 

Suport suplimentar

Calciu pentru sport

Există situații în care suplimentele sunt pur și simplu vitale. De obicei acestea sunt cazuri asociate cu reabilitare, sarcina, alaptare. Dacă citești recenzii de calciu, vei afla că ar trebui să ai grijă de prezența aditivilor corespunzători în următoarele cazuri:

 • dacă trebuie să faci teme legate de reamenajarea mobilierului și reparații;
 • mergi primăvara să lucrezi la țară;
 • pregătește-te pentru sezonul răcelilor
 • planifică să slăbești și să faci sport;
 • pregătește-te pentru negocieri responsabile, apărarea proiectului, examene;
 • li>
 • a suferit un stres sever.

Este indicat să începi să le bei în avans cu două săptămâni înainte de situațiile enumerate, cu excepția situațiilor stresante care sunt greu de prezis. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, începeți imediat să luați comprimate de calciu pentru a minimiza toate posibilele consecințe negative.

Porție zilnică

Calciul intră în organism cu alimente. Pentru a satisface pe deplin necesarul de calorii, vitamine, minerale, trebuie să mâncăm cu înțelepciune. În fiecare zi trebuie să primim de la 200 la 1300 mg din acest valoros macronutrient pentru a-și menține nivelul normal.

Norma depinde de vârstă, stare și prezența anumitor boli. Deci, pentru copii, 200 mg sunt suficiente. dar porții mari vor avea nevoie de femeile însărcinate și care alăptează, precum și de persoanele în vârstă, la care este slab absorbită.

Pentru copii

Calciu pentru copii

Formarea unui copil începe în timpul sarcinii mamei . Prin urmare, alimentația ei este baza sănătății viitoare a bebelușului. Nevoia de calciu în această perioadă crește foarte mult la femei de la 1000 mg la 1300 și chiar 1500 mg (în funcție de vârstă, complexitate). De ce se întâmplă acest lucru?

 1. Acesta este un element esențial pentru formarea fătului. Pe baza lui se construiește scheletul.
 2. Lipsa de calciu pentru „construire” pe care o primește fătul din sângele mamei. Și dacă nu intră complet, atunci densitatea osoasă scade, starea dinților se înrăutățește (primul semn este sensibilitatea crescută din cauza smalțului subțire), părul începe adesea să cadă.

Ulterior, in timpul alaptarii, calciul cu laptele matern intra in copil si face posibila cresterea, dezvoltarea corespunzatoare. De asemenea, este necesar să se monitorizeze alimentația normală și porțiile adecvate de calciu deja la școală și adolescență, deoarece acest lucru afectează postura corectă, aspectul și, desigur, bunăstarea.

Produse cu calciu

Alimente cu calciu

Principal sursa este hrana. În mod tradițional, este considerată a fi principala sursă de produse lactate. Totuși, studiile arată că acestea conțin cu siguranță un anumit procent, dar există calciu în produsele care sunt complet diferite de lapte, fiind în același timp mai bogate în conținutul său.

Cu siguranță în tabelul de mai jos veți găsi produse care conțin calciu. sigur că vă va plăcea.

Numele produsului

Conținut de calciu mg/100 g

Varză murată

210

Broccoli

47

Cale

150

Soia tinere

197

Kale chinezească (bok choy)

105

Smochine uscate

150

Portocale

60

Fasole albă

100

Tofu

200

Migdale

260

Nuca de Brazilia

160

Susan

td>

88

Rucola

160

Sardine

380

Conserve de somon

232

Lapte

125

Brânză de vaci

70

Brânză tare

500

Parmezan

1474

Devine evident că laptele departe de liderul acestui tabel. În plus, produsele prezentate sunt destul de diverse, așa că este ușor să creezi un meniu chiar și pentru un gurmand pe baza acestora. S-a dovedit că calciul din alimente este destul de bine absorbit.

Ar trebui să iau suplimente de calciu?

Medicii au răspuns de mult la această întrebare fără ambiguitate. După cum arată observațiile, cei care au luat suplimente suplimentare, de regulă, se îmbolnăvesc mai rar, în plus, la bătrânețe practic nu se plâng de sănătatea lor și chiar și la bătrânețe duc un stil de viață activ.

Așa cum arată observațiile. un argument suplimentar, ei invocă faptul că nu toate alimentele sănătoase ne plac și de multe ori dăm preferință alimentelor nu prea potrivite. Suplimentele nutritive ajută la compensarea lipsei acesteia în dietă, echilibrează nutriția și previn scurgerea din oase. Este deosebit de important să dai calciu copiilor cărora nu le plac alimentele sănătoase, dar nu prea gustoase.

Cu utilizarea regulată, vei observa schimbări pozitive în 10 - 14 zile. De regulă, ele se referă la bunăstarea generală, un val de vivacitate, rezistență fizică, activitate, rezistență mai mare la stres, gripa, SARS sunt mai ușor de tolerat sau nu apar deloc.

Efectul extern apare putin mai tarziu, dupa 3-4 saptamani si se intensifica cu timpul. În acest moment, prietenii tăi apropiați vor începe să complimenteze părul frumos, pielea strălucitoare, manichiura fără cusur.

Alegere individuală

Vitamine cu calciu

Pentru a găsi cel mai potrivit medicament, ar trebui să vă dați seama care dintre ele este cel mai bine pentru tine doar pentru tine. Producătorii oferă o gamă largă de calciu în diverși compuși. De exemplu, puteți găsi cu ușurință un complex de calciu magneziu. Acesta este un medicament excelent care nu numai că compensează lipsa de micro și macro elemente, dar ajută și la a face față mai rapid stresului, întărește sistemul nervos.

O astfel de varietate se explică prin faptul că fiecare formulă a fost dezvoltat ținând cont de diferitele caracteristici individuale ale oamenilor, precum vârsta, obiceiurile alimentare, starea de sănătate, prezența bolilor cronice.

 

 1. Într-adevăr, avem nevoie de anumiți compuși și combinații, și nu doar de un element chimic pur. Anumite tipuri de suplimente, precum calciul d3, sunt o garanție că suplimentul va fi pe deplin absorbit și va aduce mari beneficii. Producătorii adaugă, de asemenea, acizi (citric, L-aspartic), care ajută la depășirea acidității stomacului, îi permite să nu se dezintegreze sub influența sa. Destul de des, calciul d3 este recomandat persoanelor care nu pot merge des în aer curat sau sunt complet imobilizate la pat.
 2. Pentru a naviga și a face alegerea corectă, vom analiza cele mai comune tipuri și specificul utilizării lor. .
 3. Citratul de calciu este considerată forma cu cea mai rapidă absorbție. În același timp, este permis să fie luat chiar și în prezența unor boli atât de grave precum ulcerul stomacal și duodenal. De regulă, medicii recomandă luarea acestui tip de persoane în vârstă cu vârsta peste 60 de ani. La această vârstă, există o încetinire a proceselor metabolice, o scădere a nivelului de vitamine, micro și macro elemente din organism, dezvoltarea osteoporozei (slăbirea rezistenței oaselor scheletului).
 4. Fosfatul de calciu este cea mai bună opțiune pentru cei care au probleme cu sistemul digestiv, precum constipație, flatulență, probleme cu aciditatea sucului gastric. Se absoarbe ceva mai lent decât citratul, fără a perturba nivelul optim de aciditate din stomac. Este considerată una dintre cele mai preferate forme, de aceea este potrivită pentru orice vârstă.
 5. Gluconatul de calciu este un excelent ajutor pentru cei care suferă de arsuri la stomac (aciditate crescută a sucului gastric). Cu toate acestea, utilizarea lor are o serie de limitări. Nu se recomanda utilizarea persoanelor peste 45 de ani, celor care sufera de aciditate scazuta. Printre avantaje pot fi atribuite pe bună dreptate costul democratic și disponibilitatea gluconatului de calciu, acesta este cel care se vinde în toate farmaciile. Printre dezavantaje se numără absorbția slabă, necesitatea de a lua complexe de vitamine și minerale suplimentare, astfel încât economiile în acest caz sunt îndoielnice.
 6. Carbonatul de calciu în forma sa pură nu se dizolvă complet, deci nu este nevoie să vorbiți despre digestibilitatea sa. În plus, neutralizează aciditatea în mediul gastric. Un alt lucru este că în combinație cu anumiți acizi prezintă o valoare stabilă a pH-ului = 4,52 ± 0,15 la orice pH inițial și se dizolvă perfect. Prin urmare, în prezent, carbonatul de calciu în formă pură nu este practic utilizat.
 7. Aspartatul este rezultatul unei combinații cu acidul L-aspartic. Compusul este perfect absorbit de organism, nu există contraindicații atât pentru vârstă, cât și pentru sănătate. Excluderea supraabundenței, prezența calcificărilor în rinichi.
 8. Chelatul și-a câștigat pe bună dreptate aprecierea sportivilor, oameni care duc un stil de viață activ. Combinația cu magneziu și glicină oferă beneficii maxime pentru sănătate, ca urmare, arată rezultate excelente. Este această formă pe care medicii recomandă utilizarea în perioada de reabilitare după leziuni, fracturi.
 9. Forma de calciu coral este perfect absorbită în organism, datorită prezenței magneziului și a altor oligoelemente utile în compoziția sa. . Va deveni un asistent indispensabil pentru cei a căror muncă este asociată cu efort fizic intens, sportul profesionist și amator, femeile în perioada menopauzei, care suferă de hipertensiune arterială, boli ale sistemului cardiovascular.

 

 

Ce altceva să cauți?

După ce ai stabilit exact ce este mai bine, poți trece la tipuri.

 1. Tipurile de pulbere sunt ușor de dizolvat în apă sau suc. O alternativă excelentă la tablete și o formă convenabilă pentru cei cărora nu le place să le înghită.
 2. Comprimatele de calciu, gelul și capsulele obișnuite sunt potrivite pentru persoanele ocupate care petrec mult timp departe de casă. Cutii compacte, blistere se potrivesc cu ușurință în cea mai mică geantă de mână, astfel încât să nu ratezi programarea.
 3. Pentru copii mici, vârstnici, cu leziuni ale sistemului maxilar, probleme la înghițire și mestecat, forma lichidă sub formă de picături.
 4. Dulciurile masticabile vor atrage copiii de vârstă școlară. Ele ajută la ca administrarea de suplimente sănătoase să fie interesantă și plăcută. Singura problemă este din cauza gustului, trebuie să ascundeți dulciurile pentru ca copiii să nu mănânce mai mult decât este necesar.

 

Pentru a obține efect maxim

Calciu pentru familie

Ne amintim că pentru cele mai bune rezultate este important nu doar să alegeți corect, ci și să acceptați corect. Urmați cu strictețe instrucțiunile de pe ambalaj. Amintiți-vă că sărind peste doze, reduceți eficiența, iar prin creșterea dozei fără nicio nevoie, riscați să vă faceți rău.Excesul de calciu încetinește metabolismul, duce la dezvoltarea urolitiazelor.

De asemenea, nu va fi de prisos. pentru a scăpa de obiceiurile proaste.Alcoolul, fumatul încetinește procesele metabolice, din cauza acestora vitamina D este slab absorbită. Activitatea fizică, sportul regulat va ajuta la restabilirea metabolismului normal, accelerează absorbția nutrienților, inclusiv a calciului.

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Какой лучше кальций для беременных?

Дозировку и вид назначает гинеколог, который наблюдает беременную женщину. На основании анализов, осмотров он может назначить кальций Д3, комплекс с магнием, витаминами.

Почему в консервированном лососе кальция больше, чем в обычном?

Действительно это так. Причина в том, что в свежем мясе рыбы обычно вытаскивают косточки, поскольку они твердые, опасны для жевания и проглатывания. В консервах они мягкие, поэтому их легко проглотить. Именно косточки повышают содержание кальция и делают рыбу полезной.

У вас можно заказать доставку в Житомир?

Конечно. В Киеве можно забрать свой заказа у нас или заказать доставку курьером.  В Харьков, Одессу, Днепр, Запорожье, Николаев, Кривой рог, Полтаву, Житомир, а также в областные и районные центры доставку осуществляет Новая Почта и Укрпочта. Более подробные условия доставки вы найдете в соответствующем разделе.

Правда что если камни в почках, то нельзя принимать добавки с кальцием?

Частично — да. Если анализы показывают наличие кальцинатов (камней кальциевого происхождения) в почках, то скорее всего речь о переизбытке кальция и его прием нежелателен в период лечения. В других случаях ситуация противоположная: из проблем с почками кальций активно вымывается и человек нуждается в довольно больших дополнительных порциях. В любом случае, прежде чем принять решение стоит пройти обследование и получить консультацию врача.

Conţinut
 • Definiție științifică
 • Pentru sănătatea fierului
 • Semne de deficiență
 • Suport suplimentar
 • Porție zilnică
 • Pentru copii
 • Produse cu calciu
 • Ar trebui să iau suplimente de calciu?
 • Alegere individuală
 • Ce altceva să cauți?
 • Pentru a obține efect maxim
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.