Calciu pentru toate vârstele

Calciu pentru toate vârstele

Calciul nu este produs de corpul uman, deși nevoia de el – in fiecare zi. Mâncare & ndash; este principalul furnizor de calciu și însoțitorul său obligatoriu – vitamina D (și soarele, desigur). Nevoia de calciu crește în timpul sarcinii și la bătrânețe. Pentru persoanele peste 65 de ani, aportul zilnic necesar de calciu – 1200 mg (în loc de 1000 mg pentru orice adult).

De ce este atât de important să furnizezi organismului cantitatea potrivită de calciu în fiecare zi? Pentru că de îndată ce se formează o deficiență, organismul începe să „extragă” calciu din rezervele interne, iar acesta este – oase și dinți. Așa apar fracturile permanente, dinții se prăbușesc și alte situații la fel de groaznice. Apropo, trebuie să fii deosebit de atent în perioadele lungi de lipsă de soare, ceea ce înseamnă o lipsă garantată de vitamina D. De exemplu, după o iarnă cu ceață și un număr mic de zile însorite, primăvara vine plină de răni și fracturi. , în special în rândul copiilor și vârstnicilor.

Suplimentează dieta corectă cu un complex de vitamine cu calciu și vitamina D. Fii vesel, sănătos și activ, luând zilnic cantitatea necesară de vitamine și minerale.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.