Facebook Pixel

Cofeina în timpul sarcinii: cât de sigură este?

Cofeina în timpul sarcinii: cât de sigură este?

Este sigur?

Pentru mulți oameni, cofeina are un efect benefic asupra nivelurilor de energie, concentrare și este chiar eficientă pentru migrene. În plus , unele băuturi cu cofeină au beneficii pentru sănătate.

Dar rețineți că cafeina poate provoca efecte secundare negative și poate prezenta un risc în timpul sarcinii.

Beneficii potențiale

S-a demonstrat că cofeina îmbunătățește nivelul de energie și concentrarea.

Cercetări arată că cofeina stimulează funcțiile creierului și ale sistemului nervos central, ceea ce poate crește vigilența mentală.

Cofeina poate fi eficientă în tratarea durerilor de cap atunci când este combinată cu analgezice. Unele băuturi cu cofeină conțin antioxidanți, compuși benefici care vă pot proteja celulele de deteriorare, pot reduce inflamația și pot preveni bolile cronice.

Ceaiul verde  sunt bogate în antioxidanți, dar alte ceaiuri și cafea conțin și cantități semnificative.

Cofeina are multe beneficii potențiale, dar există îngrijorări că poate fi dăunătoare în timpul sarcinii.

Femeile însărcinate metabolizează cofeina mult mai lent. De fapt, poate dura de 1,5 până la 3,5 ori mai mult pentru a elimina cofeina din organism.  De asemenea, cofeina traversează placenta și intră în fluxul sanguin al bebelușului, ridicând îngrijorarea că poate afecta sănătatea fătului.

Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG) spune că moderat cofeina - mai puțin de 200 mg pe zi - nu este asociată cu un risc crescut de avort spontan sau de naștere prematură.

Cu toate acestea, cercetările sugerează că consumul a mai mult de 200 mg pe zi poate crește riscul de avort spontan .

În plus, unele dovezi sugerează că chiar și aportul scăzut de cofeină poate duce la scăderea greutății la naștere a fetușilor. De exemplu, un studiu a constatat că aportul de 50–149 mg pe zi în timpul sarcinii a fost asociat cu un risc crescut cu 13% de greutate mică la naștere.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări.  Riscul de avort spontan, greutate mică la naștere și alte efecte adverse datorate consumului de cofeină în timpul sarcinii rămâne în mare parte neclar.

Alte efecte secundare negative ale cofeinei: hipertensiune arterială, creșterea inimii rata, anxietate crescută, amețeli, neliniște, dureri abdominale și diaree.

  Rezumat:

Cofeina poate crește nivelul de energie, îmbunătăți concentrarea și ameliorează durerile de cap. Cu toate acestea, poate prezenta riscuri în timpul sarcinii: risc de avort spontan și greutate mică la naștere, atunci când este consumată în cantitate mare. cantități.

Recomandări în timpul sarcinii

ACOG recomandă limitarea aportului de cofeină la 200 mg sau mai puțin, dacă sunteți însărcinată sau încercați pentru a rămâne însărcinată.

În funcție de tipul de cafea sau ceai și de metoda de preparare, aceasta este echivalentă cu aproximativ 1-2 căni (240-580 ml) de cafea sau aproximativ 2 -4 căni (240-960 ml) de ceai preparat pe zi.

Academia de Nutriție și Dietetică recomandă evitarea completă a băuturilor energizante în timpul sarcinii.

Pe lângă cofeină, băuturile energizante conțin de obicei cantități mari de zaharuri adăugate sau îndulcitori artificiali care nu oferă nicio valoare nutritivă.

Conțin și diverse ierburi. precum ginsengul, care nu sunt sigure pentru femeile însărcinate. Alte plante medicinale folosite în băuturile energizante nu au fost suficient studiate pentru siguranța lor în timpul sarcinii.

În plus , ar trebui să evitați unele ceaiuri din plante în timpul sarcinii, inclusiv rădăcină de cicoare, rădăcină de lemn dulce sau schinduf.

Următoarele ceaiuri din plante au fost considerate sigure în timpul sarcinii: rădăcină de ghimbir, frunze de mentă, zmeură cu frunze roșii (limitați consumul la 1 cană pe zi în primul trimestru), balsam de lămâie.

Ca și în cazul remediilor din plante, este recomandat să consultați un medic înainte de a bea ceaiuri din plante în timpul sarcinii.

În schimb, luați în considerare băuturile decofeinizate, cum ar fi apa, ceaiurile decofeinizate sigure.

Conținutul de cofeină în băuturile populare

span>

Cafea, ceai, băuturi răcoritoare, băuturi energizante și altele conțin cantități variate de cofeină.

Iată o listă cu conținutul de cofeină . în unele băuturi comune:

  • Cafea:  60–200 mg la 8 oz (240 ml)
  • Espresso: 30–50 mg la 1 oz (30 ml)
  • Mate: 65–130 mg la 8 uncii (240 ml)
  • Bauturi energizante: 50–160 mg la 8 uncii (240 ml)
  • Ceai preparat:  20–120 mg la 8 oz (240 ml)
  • Băuturi răcoritoare: 30–60 mg la 12 oz (355 ml) porție
  • Bautura de cacao: 3–32 mg la 8 oz (240 ml) porție
  • Lapte de ciocolată: 2–7 mg la 8 oz ( 240 ml) porție
  • Cafea decofeinizată: 2–4 mg la 8 oz (240 ml)

Vă rugăm să rețineți că cofeina se găsește și în unele produse. De exemplu, ciocolata poate conține 1-35 mg de cofeină la 28 de grame. De regulă, ciocolata neagră are o concentrație mai mare.

Unele medicamente, cum ar fi analgezicele, pot conține cofeină și este adesea adăugată la suplimente precum pastilele de slăbit și amestecurile înainte de antrenament.

Asigurați-vă că vă consultați medicul dacă sunteți îngrijorat de cantitatea de cofeină din dieta dvs.

Cantitatea de cofeină din cafea, ceaiuri, băuturi răcoritoare, băuturi energizante și alte băuturile variază . Alimentele precum ciocolata, unele medicamente și diverse suplimente conțin adesea cofeină.

Rezumat:

B În timpul sarcinii, limitați aportul de cofeină la 200 mg pe zi și evitați complet băuturile energizante. Unele ceaiuri din plante pot fi sigure de băut, dar este întotdeauna cel mai bine să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Postat de Makayloy Meixner 20 noiembrie 2018.

 pe Pinterest

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.