Făină de cocos: nutriție, beneficii, beneficii

Făină de cocos: nutriție, beneficii, beneficii

În acest articol, aruncăm o privire asupra tuturor beneficiilor făinii de cocos și o comparăm cu produse similare.

Ce este făina de cocos? Făina de cocos este făcută din carne de nucă de cocos uscată. A fost folosit pentru prima dată în Filipine, unde a fost produs și laptele de cocos pentru prima dată. Pulpa de nucă de cocos este mai întâi răzuită, apoi coaptă la o temperatură scăzută până se usucă și măcinată în făină. Pulberea albă rezultată este asemănătoare cu făina de grâu, cu un gust blând și plăcut. Făina de cocos nu conține gluten, ideală pentru persoanele cu anumite afecțiuni: boala celiacă, alergie la grâu și sensibilitate la gluten. Glutenul este un grup de proteine găsite în cereale (grâu, orz și secară) care sunt greu de descompus în tractul gastrointestinal al unor persoane cu intoleranță la gluten și, în unele cazuri, pot declanșa un răspuns imun. Persoanele cu intoleranță la gluten prezintă adesea simptome precum creșterea gazelor, crampe, flatulență, diaree, ceea ce duce la leziuni intestinale și la absorbția nutrienților. Făina de cocos este o alternativă bună pentru a înlocui complet făina de cereale care conține gluten.

Făina de cocos este bogată în nutrienți și grăsimi sănătoase.

1/4 cană porție (30 grame) conține:

Calorii: 120

Carbohidrati: 18g

Zahăr: 6 g 

Fibre: 10 grame 

Proteine: 6 g 

Fat: 4g 

Fier: 20%  

Făina de cocos este bogată în fibre, conține trigliceride cu lanț mediu (MCT) și fier din plante. MCT este un tip de grăsime care are o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate, protecția împotriva bacteriilor, virușilor și îmbunătățirea sănătății creierului și inimii. Făina conține fibre, care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea semnificativă a ratei cu care zahărul intră în sânge. Acest lucru este deosebit de important pentru alimentele bogate în fibre solubile, care se gelifică în timpul procesării alimentelor. Făina de cocos conține o cantitate mică din această fibră, are un indice glicemic (IG) scăzut, ceea ce înseamnă că pâinea și produsele de patiserie sunt făcute din această făină.

Conținutul ridicat de fibre al făinii de cocos îmbunătățește și digestia. Majoritatea fibrelor sunt insolubile, ceea ce mărește volumul scaunului și ajută la mișcarea lină a alimentelor prin intestine, reducând șansa de constipație.

Făina de cocos are cantități mici de fibre solubile și alte fibre fermentate care hrănesc bacteriile benefice din intestin. Aceste bacterii produc acizi grași cu lanț scurt (SCFA): acetat, propionat și butirat, care hrănesc celulele intestinale.

SCFA reduc, de asemenea, inflamația și simptomele asociate cu tulburările intestinale: boala inflamatorie a intestinului și sindromul colonului iritabil și  promovează un tract digestiv sănătos.

Făina de cocos este bună pentru sănătatea inimii. Studiile arată că consumul a 15-25 de grame de fibre de cocos pe zi ajută la reducerea colesterolului total din sânge și a trigliceridelor din sânge cu până la 22%.

Făina conține acid lauric, care ucide bacteriile responsabile de acumularea plăcii în arterele coronare. Acest lucru este asociat și cu bolile de inimă. Acidul lauric combate, de asemenea, infecțiile virale, bacteriile și ciupercile.

Faina de cocos te ajuta sa slabesti si contine fibre si proteine, doi nutrienti care reduc foamea si pofta de mancare. În plus, făina de cocos conține MCT-uri sub formă de grăsimi care ajung direct la ficat, unde sunt implicate în producerea de energie.

Făina de cocos poate fi folosită în rețete atât pentru mâncăruri dulci, cât și sărate. Puteți înlocui cu ușurință orice făină cu făină de cocos atunci când faceți pâine, clătite, fursecuri, brioșe sau alte produse de copt. Nu uitați doar că făina de cocos tinde să absoarbă mai mult lichid decât alte făinuri. Prin urmare, pentru coacere, este mai bine să adăugați mai mult lichid sau mai puțină făină. 

De exemplu, dacă ați folosit 1/4 de cană (30 de grame) de făină de cocos, asigurați-vă că adăugați 1/4 de cană (60 ml) de lichide suplimentare.

Nu uitați că făina de cocos este mai densă și nu se leagă la fel de ușor ca alte făinuri. Brutarii recomandă adesea amestecarea acestuia cu alte făinuri sau adăugarea a 1 ou la fiecare 1/4 cană (30 g) de făină de cocos pentru a da produsului final o textură mai pufoasă.

Această făină unică poate fi folosită ca pane sau pentru a îngroșa supe și tocane. În plus, îl poți folosi ca liant în rețetele de pâine vegetală, precum și pentru crocantă. 

Făina de cocos este adesea comparată cu alte făinuri fără gluten, cum ar fi făina de migdale, făina de alune de amarant și făina de năut. Deși toate sunt bogate în nutrienți, însă caracteristicile lor nutriționale variază foarte mult. Alături de făina de năut și amarant, făina de cocos este una dintre cele mai sărace în grăsimi și cele mai bogate în carbohidrați.

La 6g pe 1/4 cană (30g), conține puțin mai puține proteine decât făina de năut și migdale, dar aproximativ aceeași cantitate ca făina de alune și amarant. În mod remarcabil, conține de 2–3 ori mai multe fibre decât alte făinuri fără gluten.

În plus, făina de cocos este mai scăzută în grăsimi omega-6 -pe care le consumăm în cantități mari. Aceste grăsimi promovează inflamația și cresc riscul multor boli. Făina de cocos este delicioasă și versatilă în aromă și aromă, ceea ce o face unică.

De Alina Petre, M. Sc., MD (California), 8 mai 2019

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.